Ohmydish.nl


Chimichurri biefstuk taco's

Chimichurri biefstuk taco's zitten boordevol smaken door de pepers, knoflook, ui, avocado en meer. Gebruik een malse biefstuk voor deze taco's. Klaar binnen een half uur.

Chimichurri biefstuk taco's
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Chimichurri biefstuk taco's

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 biefstukken, ongeveer 500 - 600 gram totaal
  • 8 tortilla's
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 jalapeño peper
  • 1 limoen
  • sla naar keuze
  • 125 gram crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
  • chimichurri saus

Ingrediënten voor de Chimichurri saus

  • flinke handvol verse peterselie
  • 1 rode peper
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • scheut rode wijnazijn
  • scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Chimichurri biefstuk taco's ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: (kleine) blender
  • snijplank & koksmes
  • grill pan
  • vleestang

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chimichurri-biefstuk-tacos


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak als eerste de chimichurri saus. Pel hiervoor de knoflooktenen en sjalot. Meng deze samen met een flinke handvol peterselie, rode wijn azijn, olijfolie, rode peper (met of zonder zaadlijsten) in een (kleine) blender. Breng op smaak met peper en zout. Was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes. Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen. Was de sla indien nodig en maak deze droog met een sla centrifuge. Snijd de limoen in partjes, verwijder eventueel de zaadlijsten van de jalapeño peper en snijd deze grof. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd de avocado in niet al te kleine stukjes. Chimichurri biefstuk taco’s Chimichurri biefstuk taco’s

Chimichurri biefstuk taco's afmaken -- 15 minuten

Snijd de biefstuk in dunne reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Verhit een grill pan op hoog vuur en gril de tortilla's kort aan beide kanten en houd deze warm. Gril dan ook de biefstuk reepjes kort aan beide kanten, de biefstuk reepjes zijn het lekkerste als deze nog rosé zijn. Verdeel sla, biefstuk reepjes, tomaat, avocado, rode ui, chimichurri saus, jalapeño en als laatste een lepel crème fraîche over de tortilla's. Serveer met partjes limoen, smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
Volgend recept →
Paasbrood

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.