Chimichurri biefstuk taco's

(9)

Chimichurri biefstuk taco's zitten boordevol smaken door de pepers, knoflook, ui, avocado en meer. Gebruik een malse biefstuk voor deze taco's. Klaar binnen een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-08-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Chimichurri biefstuk taco's

Ingrediënten


  • 4 biefstukken, ongeveer 500 - 600 gram totaal
  • 8 tortilla's
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 jalapeño peper
  • 1 limoen
  • sla naar keuze
  • 125 gram crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
  • chimichurri saus

Ingrediënten voor de Chimichurri saus

  • flinke handvol verse peterselie
  • 1 rode peper
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • scheut rode wijnazijn
  • scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Chimichurri biefstuk taco's Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • optioneel: (kleine) blender
  • snijplank & koksmes
  • grill pan
  • vleestang

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chimichurri-biefstuk-tacos


Voorbereiding – 15 minuten

Maak als eerste de chimichurri saus. Pel hiervoor de knoflooktenen en sjalot. Meng deze samen met een flinke handvol peterselie, rode wijn azijn, olijfolie, rode peper (met of zonder zaadlijsten) in een (kleine) blender.

Breng op smaak met peper en zout. Was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes. Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen.

Was de sla indien nodig en maak deze droog met een sla centrifuge. Snijd de limoen in partjes, verwijder eventueel de zaadlijsten van de jalapeño peper en snijd deze grof.

Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd de avocado in niet al te kleine stukjes. 

Chimichurri biefstuk taco’s
Chimichurri biefstuk taco’s

Chimichurri biefstuk taco's afmaken – 15 minuten

Snijd de biefstuk in dunne reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Verhit een grill pan op hoog vuur en gril de tortilla's kort aan beide kanten en houd deze warm.

Gril dan ook de biefstuk reepjes kort aan beide kanten, de biefstuk reepjes zijn het lekkerste als deze nog rosé zijn.

Verdeel sla, biefstuk reepjes, tomaat, avocado, rode ui, chimichurri saus, jalapeño en als laatste een lepel crème fraîche over de tortilla's. Serveer met partjes limoen, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-08-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Chimichurri biefstuk taco's

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.