Gebakken paprikasalade

(14)

Eet deze gebakken paprikasalade heet of lauwwarm bij een Mexicaans gerecht. Met gekarameliseerde uien en een lekkere kruidenmix.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 109 calorieën p.p.
Gebakken paprikasalade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels zwarte peperkorrels
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel zout
  • Olijfolie
  • Scheutje rode wijnazijn
Gebakken paprikasalade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Diepe bakpan met anti-aanbaklaag
  • Vijzel

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 109 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-paprikasalade


Voorbereiding – 10 minuten

Was de rode, gele en groene paprika's. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in lange reepjes. Pel de ui en rode ui en snijd deze in halve ringen.

Pel ook de 2 teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. Je kunt ook een knoflookpers gebruiken, mocht je dat handiger vinden.

Voeg 1 theelepel chilivlokken samen met 2 theelepels zwarte peperkorrels, 1 theelepel zout en 2 theelepels gedroogde oregano toe aan de vijzel. Stamp de kruiden tot een fijn poeder.

Gebakken paprikasalade
Gebakken paprikasalade

De gebakken paprikasalade afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan, voeg er dan de in reepjes gesneden paprika aan toe. Bak op laag tot middel vuur, je hoeft de paprika's niet te roosteren. Voeg na een aantal minuten de uien toe.

Voeg het kruidenmengsel toe aan de pan en roer alles goed door elkaar heen. Blijf tot ongeveer 15 minuten lang af en toe de paprika omdraaien, of totdat de ui gekarameliseerd is en de paprika's zacht.

Voeg nu een scheutje rode wijnazijn toe en ook de fijngesneden knoflook. Bak dit nog een minuut of 2 - 3 lang mee en zet het vuur dan uit. Proef en breng eventueel op smaak met meer zout. Eet smakelijk!

Gebakken paprikasalade: Veel gestelde vragen

Waarom wordt de knoflook pas op het laatste toegevoegd?

De knoflook geeft veel smaak af, maar niet wanneer deze aanbrandt. Door het op het laatst toevoegen van de knoflook voorkom je dat dit gebeurt.

Wat kan ik doen als ik geen pan met anti-aanbaklaag heb?

Mocht je geen gebruik maken van een pan met een goede anti-aanbaklaag, dan kun je het beste meer olijfolie toevoegen. Zo voorkom je dat de groenten aan de onderkant van de pan gaan plakken en verbranden.

Hoe serveer ik deze gebakken paprikasalade?

Direct of lauwwarm. Je kunt deze paprikasalade ook een dag vooraf maken en even snel opwarmen. Serveer de gebakken paprikasalade als bijgerecht met bijvoorbeeld Mexicaanse enchiladas.

Wat vind jij van dit recept?
14 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Mapo tofu

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!