Eet deze gebakken paprikasalade heet of lauwwarm bij een Mexicaans gerecht. Met gekarameliseerde uien en een lekkere kruidenmix.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 20-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 02-01-2025
Was de rode, gele en groene paprika's. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in lange reepjes. Pel de ui en rode ui en snijd deze in halve ringen.
Pel ook de 2 teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. Je kunt ook een knoflookpers gebruiken, mocht je dat handiger vinden.
Voeg 1 theelepel chilivlokken samen met 2 theelepels zwarte peperkorrels, 1 theelepel zout en 2 theelepels gedroogde oregano toe aan de vijzel. Stamp de kruiden tot een fijn poeder.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan, voeg er dan de in reepjes gesneden paprika aan toe. Bak op laag tot middel vuur, je hoeft de paprika's niet te roosteren. Voeg na een aantal minuten de uien toe.
Voeg het kruidenmengsel toe aan de pan en roer alles goed door elkaar heen. Blijf tot ongeveer 15 minuten lang af en toe de paprika omdraaien, of totdat de ui gekarameliseerd is en de paprika's zacht.
Voeg nu een scheutje rode wijnazijn toe en ook de fijngesneden knoflook. Bak dit nog een minuut of 2 - 3 lang mee en zet het vuur dan uit. Proef en breng eventueel op smaak met meer zout. Eet smakelijk!
Waarom wordt de knoflook pas op het laatste toegevoegd?
De knoflook geeft veel smaak af, maar niet wanneer deze aanbrandt. Door het op het laatst toevoegen van de knoflook voorkom je dat dit gebeurt.
Wat kan ik doen als ik geen pan met anti-aanbaklaag heb?
Mocht je geen gebruik maken van een pan met een goede anti-aanbaklaag, dan kun je het beste meer olijfolie toevoegen. Zo voorkom je dat de groenten aan de onderkant van de pan gaan plakken en verbranden.
Hoe serveer ik deze gebakken paprikasalade?
Direct of lauwwarm. Je kunt deze paprikasalade ook een dag vooraf maken en even snel opwarmen. Serveer de gebakken paprikasalade als bijgerecht met bijvoorbeeld Mexicaanse enchiladas.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.