Afrikaans

2 Recepten

Zuid Afrikaans
Zuid Afrikaans
2 Recepten

Recepten uit de Afrikaanse keuken.


Zuid-Afrikaanse melktert (melktaart)

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Een Zuid-Afrikaanse melktert, ofwel een melktaart, is een makkelijke taart met een simpele bodem, een romige vulling en een vleugje kaneel.


Marokkaanse stoofpot

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een kruidige Marokkaanse stoofpot met mals rundvlees, kikkererwten, courgette en meer. Extra lekker in combinatie met couscous.


Dukkah

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Dip een broodje in olijfolie en vervolgens in dukkah (-dugga, -dukka). Heerlijk als voorafje, met een oorsprong uit Egypte. Recept voor 4 personen.


Piri piri marinade

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een super makkelijke en veelzijdige manier om biefstuk of kip nóg lekkerder te maken. Deze klassieke piri piri marinade is pittig en fris tegelijk.


Brood mhancha met kip

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Brood mhancha met kip is een Marokkaans opgerold brood, gevuld met kip, groenten en kruiden. En het ziet er super leuk uit, de moeite waard om te proberen!


Afrikaanse bobotie

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Zet een heerlijke Afrikaanse bobotie op tafel zonder pakjes of zakjes. Je kunt deze ovenschotel ook een dag van te voren maken. Recept voor 4 personen.


Mini visbastilla

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Mini visbastilla is een gerecht uit Marokko, lekker krokant met een vulling gemaakt van gemengde vis en noedels. Klaar in 30 minuten.


Pittige pindasoep

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Serveer deze pittige pindasoep met taugé en limoenroom. Deze heerlijke pindasoep is perfect op koude winterdagen. Klaar in 15 minuten.


Biefstuk met ras el hanoutsaus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een heerlijke combinatie van biefstuk met ras el hanoutsaus. Met spaghetti, pastinaak en boerenkool. Recept voor 2 personen.


Couscoussalade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Kleurrijke verse en vegetarische couscoussalade waar je blij van kunt worden! Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.


Suikervrije kokosballetjes

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 16 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze suikervrije kokosballetjes zijn een gezonde en verantwoorde snack. Klaar in minder dan 10 minuten, recept voor 16 kokosballetjes.


Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze Afrikaanse blauwe basilicum vinaigrette is sterk van smaak en heerlijk voor over salades. Tot een week lang in de koelkast te bewaren.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere afrikaanse bobotie ? Zet een heerlijke Afrikaanse bobotie op tafel zonder pakjes of zakjes. Je kunt deze ovenschotel ook een dag van te voren maken. Recept voor 4 personen.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen

Afrikaanse bobotie

Ingrediënten


  • 500 gram gehakt
  • 2 bananen
  • 200 gram rijst
  • Zakje rozijnen
  • Zout en peper
  • 100 ml volle melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 3 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiding

(17)
1
Maak de sperziebonen schoon door beide uiteindes eraf te halen en zet opzij. Kook de rijst gaar, dit kun je in een pan met water of in de rijstkoker doen.
2
Pel het teentje knoflook en snijd deze fijn. Meng 4 eieren samen met 100 ml volle melk met behulp van een garde. Snijd de banaan in plakjes en zet opzij.Afrikaanse bobotie
3
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. 
4
Breng water aan de kook in een klein pannetje en kook hierin de sperziebonen bijna beetgaar, zorg dat ze niet te zacht zijn. 

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.