Recepten uit de Afrikaanse keuken zijn er in vele smaken en soorten, aangezien dit continent ontzettend groot is wordt er voornamelijk onderscheid gemaakt tussen Noord-Afrika en Zuid-Afrika.
Denk hierbij aan gerechten uit o.a. Marokko, Tunesië, Egypte, Zuid-Afrika en nog veel meer. De populairste recepten uit deze landen zijn bijvoorbeeld bobotie, harira, shakshuka en falafel.
Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Afrikaanse bobotie uitgekozen. Zet een heerlijke Afrikaanse bobotie op tafel zonder pakjes of zakjes. Je kunt deze ovenschotel ook een dag van te voren maken. Recept voor 4 personen. Volledig recept bekijken
Maak de sperziebonen schoon door beide uiteindes eraf te halen en zet opzij. Kook de rijst gaar, dit kun je in een pan met water of in de rijstkoker doen.
Pel het teentje knoflook en snijd deze fijn. Meng 4 eieren samen met 100 ml volle melk met behulp van een garde. Snijd de banaan in plakjes en zet opzij.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Breng water aan de kook in een klein pannetje en kook hierin de sperziebonen bijna beetgaar, zorg dat ze niet te zacht zijn.
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.