Recepten uit de Afrikaanse keuken

Recepten uit de Afrikaanse keuken

Recepten uit de Afrikaanse keuken.

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Afrikaanse bobotie uitgekozen. Zet een heerlijke Afrikaanse bobotie op tafel zonder pakjes of zakjes. Je kunt deze ovenschotel ook een dag van te voren maken. Recept voor 4 personen. Volledig recept bekijken

Afrikaanse bobotie
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Afrikaanse bobotie

50 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Maak de sperziebonen schoon door beide uiteindes eraf te halen en zet opzij. Kook de rijst gaar, dit kun je in een pan met water of in de rijstkoker doen.

Pel het teentje knoflook en snijd deze fijn. Meng 4 eieren samen met 100 ml volle melk met behulp van een garde. Snijd de banaan in plakjes en zet opzij.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. 

Breng water aan de kook in een klein pannetje en kook hierin de sperziebonen bijna beetgaar, zorg dat ze niet te zacht zijn. 

Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en fruit de fijngesneden knoflook kort en bak daarna het gehakt rul. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.