Marokkaanse tomatensalade

(12)

Een Marokkaanse tomatensalade is een simpele salade met tomaten, ui en kruiden. Net weer even anders dan de meeste tomatensalades en staat binnen no-time op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Een Marokkaanse tomatensalade kenmerkt zich door het toevoegen van komijn, het komijnzaad geeft deze salade met tomaat en ui een typische smaak.

Gebruik tomaten die bij voorkeur zongerijpt zijn, deze zijn smaakvoller en hebben daarnaast ook nog eens een mooiere rode kleur. Je kunt deze tomatensalade met allerlei soorten tomaten maken, je kunt eventueel zelfs cherrytomaatjes gebruiken.

Mochten de tomaten die je gebruikt niet heel erg sappig zijn is het niet nodig om de tomatenstukjes uit te laten lekker in een zeef of vergiet. Je kunt er eventueel voor kiezen om de zaadlijsten te verwijderen. Dit kun je het makkelijkste doen door de tomaten in vieren te snijden en dan de zaadlijsten langs het vruchtvlees weg te snijden.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Marokkaanse tomatensalade

Ingrediënten


  • 5 tomaten
  • 1 ui
  • paar takjes verse peterselie
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
Marokkaanse tomatensalade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • vergiet of zeef
  • middelgrote kom
  • lepel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/marokkaanse-tomatensalade


De Marokkaanse tomatensalade maken – 15 minuten

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine blokjes. Plaats de tomaten in een zeef of vergiet, bestrooi met een beetje zout en laat ongeveer 5 minuten uitlekken.

Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Wees er zeker van dat de ui fijn is gesneden, grove stukken ui zullen minder lekker zijn in deze salade. 

Marokkaanse tomatensalade
Marokkaanse tomatensalade

Was de peterselie indien nodig en hak deze fijn. Meng de stukjes tomaat met gehakte peterselie, ui, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel appelazijn en een halve theelepel komijn.

Breng de tomatensalade op smaak met peper en zout en serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Marokkaanse tomatensalade: Veel gestelde vragen

Welke tomaten voor een tomatensalade?

Je kunt allerlei soorten tomaten gebruiken voor het maken van een tomatensalade. Gebruik bij voorkeur zongerijpte tomaten, deze zullen het smaakvolste zijn.

Welke kruiden in een Marokkaanse tomatensalade?

In een Marokkaanse tomatensalade wordt gebruik gemaakt van komijn en peterselie, soms wordt er ook nog verse koriander gebruikt maar dit is optioneel.

0 reacties op Marokkaanse tomatensalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.