Een super makkelijke en veelzijdige manier om biefstuk of kip nóg lekkerder te maken. Deze klassieke piri piri marinade is pittig en fris tegelijk.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-03-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflooktenen en voeg deze toe aan de kleine blender. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en voeg deze ook toe aan de blender.
Pers het sap uit de citroen en voeg deze toe aan de blender, het vocht zal helpen om het geheel makkelijker te pureren. Pureer de knoflook, rode peper en het citroensap. De marinade hoeft niet heel glad te worden.
Voeg de witte wijnazijn samen met de oregano, tijm en komijn toe aan het mengsel en breng op smaak met zout en een flinke scheut olijfolie.
Meng de piri piri marinade bijvoorbeeld met biefstuk, kip of garnalen en laat dit minimaal een uur marineren. Hoe langer je deze laat marineren, hoe malser en smaakvoller het vlees zal worden.
Deze piri piri biefstuk (of kip) is erg lekker voor op de barbecue, maar kan natuurlijk ook gewoon in de pan gebakken worden. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.