Ohmydish.nl


Dukkah

Dip een broodje in olijfolie en vervolgens in dukkah (-dugga, -dukka). Heerlijk als voorafje, met een oorsprong uit Egypte. Recept voor 4 personen.

10 minuten 4 personen Voorgerechten
Dukkah

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 50 gram gemengde noten
  • Versgemalen peper, zwart of wit
  • 10 gram venkelzaad
  • 10 gram komijnzaad
  • 10 gram gedroogde tijm
  • Olijfolie (om te serveren)
  • Brood (om te serveren)
Dukkah ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kom
  • Vijzel en stamper
  • Koekenpan

Bereiden


10 minuten 4 personen Voorgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dukkah


Voorbereiding -- 5 minuten

Doe de noten in de vijzel en plet deze met behulp van de stamper tot redelijk fijne pulp. Doe de geplette noten in een kom en doe de resterende kruiden in de vijzel.

Vermaal deze met behulp van de stamper en voeg toe aan de kom met de geplette noten, meng goed door elkaar heen. 

Dukah
Dukkah (dukah)

Dukkah afmaken -- 5 minuten

Verhit een koekenpan op middel-hoog vuur en rooster de vermalen kruiden en geplette noten een minuut of 5 lang. Schud door elkaar heen tijdens het roosteren om aanbranden te verkomen.

Serveer de dukkah met een klein kommetje olijfolie en bijvoorbeeld stokbrood. Dip het brood in de olijfolie, daarna in de dukkah. Dit is een heerlijk voorafje, het is wel zo dat je flink dorst kunt krijgen van dukkah.


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.