Dip een broodje in olijfolie en vervolgens in dukkah (-dugga, -dukka). Heerlijk als voorafje, met een oorsprong uit Egypte. Recept voor 4 personen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dukkah
Doe de noten in de vijzel en plet deze met behulp van de stamper tot redelijk fijne pulp. Doe de geplette noten in een kom en doe de resterende kruiden in de vijzel.
Vermaal deze met behulp van de stamper en voeg toe aan de kom met de geplette noten, meng goed door elkaar heen.
Verhit een koekenpan op middel-hoog vuur en rooster de vermalen kruiden en geplette noten een minuut of 5 lang. Schud door elkaar heen tijdens het roosteren om aanbranden te verkomen.
Serveer de dukkah met een klein kommetje olijfolie en bijvoorbeeld stokbrood. Dip het brood in de olijfolie, daarna in de dukkah. Dit is een heerlijk voorafje, het is wel zo dat je flink dorst kunt krijgen van dukkah.
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.