Biefstuk met ras el hanoutsaus

(10)

Een heerlijke combinatie van biefstuk met ras el hanoutsaus. Met spaghetti, pastinaak en boerenkool. Recept voor 2 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-03-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Biefstuk met ras el hanoutsaus

Ingrediënten


  • 2 biefstukken
  • 150 gram boerenkool
  • 1 pastinaak
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 gram spaghetti
  • Boter
  • Optioneel: gesneden verse peterselie

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote pan
  • Kleine bakpan
  • Grote bakpan
  • Garde
  • Dunschiller
  • Keukenpapier

Biefstuk met ras el hanoutsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/biefstuk-met-ras-el-hanoutsaus


Voorbereiding -- 5 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat deze tot ongeveer kamertemperatuur komen.

Snijd de boerenkool in kleinere stukken als dat nog niet het geval is. Schil de pastinaak en snijd dan in kleine blokjes. 

Biefstuk met ras el hanoutsaus
Biefstuk met ras el hanoutsaus

De biefstuk met ras el hanoutsaus afmaken -- 25 minuten

Voeg de spaghetti toe aan het water zodra deze kookt. Kook de pasta aan de hand van de instructies op de verpakking. Verhit wat boter en olijfolie in een kleine bakpan.

Dep de biefstukken droog met behulp van keukenpapier en bak aan beide kanten in 3 minuten gaar. Leg de biefstukken dan op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.

Je kunt de biefstukken ook in een oven op een lage temperatuur bewaren. Voeg wat meer boter toe zodra deze gesmolten is en roer er de ras el hanout doorheen.

Kook 2 - 3 minuten lang en breng op smaak met peper en zout. Meer hoeft je niet te doen om een heerlijke ras el hanoutsaus te maken. Verhit in de tussentijd olijfolie in een grote bakpan en voeg de pastinaak blokjes toe.

Schud na 2 minuten om en voeg dan de boerenkool toe. Bak nog een aantal minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Verdeel de boerenkool en pastinaak over 2 borden. Giet de pasta af en voeg toe aan de borden. Snijd de biefstuk in plakken en plaats bovenop de pasta.

Giet er de ras el hanoutsaus overheen en garneer het gerecht met gesneden verse peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-03-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Biefstuk met ras el hanoutsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.