Ohmydish.nl


Biefstuk met ras el hanoutsaus

Een heerlijke combinatie van biefstuk met ras el hanoutsaus. Met spaghetti, pastinaak en boerenkool. Recept voor 2 personen.

Biefstuk met ras el hanoutsaus
30 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Biefstuk met ras el hanoutsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 biefstukken
  • 150 gram boerenkool
  • 1 pastinaak
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 gram spaghetti
  • Boter
  • Optioneel: gesneden verse peterselie
Biefstuk met ras el hanoutsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote pan
  • Kleine bakpan
  • Grote bakpan
  • Garde
  • Dunschiller
  • Keukenpapier

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/biefstuk-met-ras-el-hanoutsaus


Voorbereiding -- 5 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat deze tot ongeveer kamertemperatuur komen. Snijd de boerenkool in kleinere stukken als dat nog niet het geval is. Schil de pastinaak en snijd dan in kleine blokjes.

Biefstuk met ras el hanoutsaus Biefstuk met ras el hanoutsaus

De biefstuk met ras el hanoutsaus afmaken -- 25 minuten

Voeg de spaghetti toe aan het water zodra deze kookt. Kook de pasta aan de hand van de instructies op de verpakking.

Verhit wat boter en olijfolie in een kleine bakpan. Dep de biefstukken droog met behulp van keukenpapier en bak aan beide kanten in 3 minuten gaar. Leg de biefstukken dan op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten. Je kunt de biefstukken ook in een oven op een lage temperatuur bewaren.

Voeg wat meer boter toe zodra deze gesmolten is en roer er de ras el hanout doorheen. Kook 2 - 3 minuten lang en breng op smaak met peper en zout. Meer hoeft je niet te doen om een heerlijke ras el hanoutsaus te maken.

Verhit in de tussentijd olijfolie in een grote bakpan en voeg de pastinaak blokjes toe. Schud na 2 minuten om en voeg dan de boerenkool toe. Bak nog een aantal minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Verdeel de boerenkool en pastinaak over 2 borden. Giet de pasta af en voeg toe aan de borden. Snijd de biefstuk in plakken en plaats bovenop de pasta. Giet er de ras el hanoutsaus overheen en garneer het gerecht met gesneden verse peterselie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Zelf falafel maken
Volgend recept →
Karamelijs

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.