Biefstuk met ras el hanoutsaus
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Biefstuk met ras el hanoutsaus

Een heerlijke combinatie van biefstuk met ras el hanoutsaus. Met spaghetti, pastinaak en boerenkool. Recept voor 2 personen.

30 minuten
2 personen
Biefstuk met ras el hanoutsaus ingrediënten
Recept biefstuk met ras el hanoutsaus

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat deze tot ongeveer kamertemperatuur komen.

Snijd de boerenkool in kleinere stukken als dat nog niet het geval is. Schil de pastinaak en snijd dan in kleine blokjes. 

Biefstuk met ras el hanoutsaus
Biefstuk met ras el hanoutsaus

De biefstuk met ras el hanoutsaus afmaken – 25 minuten

Voeg de spaghetti toe aan het water zodra deze kookt. Kook de pasta aan de hand van de instructies op de verpakking. Verhit wat boter en olijfolie in een kleine bakpan.

Dep de biefstukken droog met behulp van keukenpapier en bak aan beide kanten in 3 minuten gaar. Leg de biefstukken dan op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.

Je kunt de biefstukken ook in een oven op een lage temperatuur bewaren. Voeg wat meer boter toe zodra deze gesmolten is en roer er de ras el hanout doorheen.

Kook 2 - 3 minuten lang en breng op smaak met peper en zout. Meer hoeft je niet te doen om een heerlijke ras el hanoutsaus te maken. Verhit in de tussentijd olijfolie in een grote bakpan en voeg de pastinaak blokjes toe.

Schud na 2 minuten om en voeg dan de boerenkool toe. Bak nog een aantal minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Verdeel de boerenkool en pastinaak over 2 borden. Giet de pasta af en voeg toe aan de borden. Snijd de biefstuk in plakken en plaats bovenop de pasta.

Giet er de ras el hanoutsaus overheen en garneer het gerecht met gesneden verse peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
818.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
108.4 g
5.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.18 g
5.07 g
Eiwitten
53.8 g
Vezels
17.49 g
Natrium
847.59 mg
Mineralen
Ijzer
8.25 mg
Calcium
385.84 mg
Magnesium
135.89 mg
Kalium
135.89 mg
Fosfor
715.03 mg
Koper
0.45 mg
Zink
8.34 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.92 µg
Vitamines
Vitamine C
137.32 mg
Vitamine D
0.22 mg
Vitamine A
200.49 mg
Vitamine B1
0.53 mg
Vitamine B2
0.56 mg
Vitamine B6
0.77 mg
Vitamine B12
2.21 µg
Foliumzuur
140.35 µg
Vitamine E
0.56 mg
Vitamine K
535.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Biefstuk met ras el hanoutsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.