Toum: Libanese knoflooksaus
😍 7Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Toum: Libanese knoflooksaus veganistisch

Toum is een Libanese knoflooksaus die wordt gemaakt met rauwe knoflook, hierdoor is dit een knoflooksaus met een sterke en volle smaak.

15 minuten
8 personen

Toum is een knoflooksaus die ontzettend romig is, zonder toevoeging van mayonaise of room, daardoor is deze Libanese knoflooksaus veganistisch. Een knoflooksaus die sterk van smaak is door de hoeveelheid rauwe knoflook.

Het belangrijkste van het maken van deze makkelijke knoflooksaus is de kwaliteit en smaak van de knoflooktenen. Knoflookbollen kunnen soms weinig smaak hebben, en zodra ze beginnen door te schieten (groen wordt zichtbaar) worden ze bitter. Aangezien de knoflook rauw gebruikt zal worden, is het erg belangrijk dat de knoflook absoluut niet bitter is. Je kunt eventueel het middelste gedeelte uit elke knoflookteen halen, zo weet je zeker dat het bittere gedeelte niet gebruikt wordt.

Toum: Libanese knoflooksaus ingrediënten

Recept toum: libanese knoflooksaus

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-10-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 02-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
15 minuten

Toum maken – 15 minuten

Pel de knoflooktenen en plaats deze in een foodprocessor samen met een halve theelepel zout.

Pureer tot de knoflook vrij fijn is en voeg dan een zeer klein scheutje olie toe. Pureer nogmaals en voeg pas meer olie toe zodra de olie volledig is opgenomen door de knoflook. Dit is belangrijk omdat de olie en de knoflook bij teveel olie niet zullen mengen, waardoor de knoflooksaus niet dik zal worden.

Toum: Libanese knoflooksaus
Toum: Libanese knoflooksaus

Voeg de resterende olie in een dun straaltje toe terwijl je blijft mengen. Hoe dunner het straaltje is hoe beter de olie opgenomen zal worden.

De knoflooksaus zal dik geworden zijn zodra alle olie langzaam toegevoegd is.

Voeg het sap van een halve citroen toe en breng op smaak met eventueel iets meer zout. 

Serveer deze knoflooksaus bijvoorbeeld met platbrood en kipspiesjes, eet smakelijk!

Tips!

Welke olie voor het maken van toum?

Voor het maken van toum kun je het beste een neutrale olie gebruiken, zoals zonnebloemolie. Een versie met olijfolie geeft niet te juiste smaak.

Mijn toum wordt niet dik, hoe kan dit?

Wanneer je toum niet dik wordt betekent dit dat de olie niet goed mengt met de rest van de ingrediënten, dit komt doordat je de olie te snel hebt toegevoegd.

 

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
192.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.94 g
0.3 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.12 g
2.33 g
Eiwitten
0.56 g
Vezels
0.33 g
Natrium
150.5 mg
Mineralen
Ijzer
0.13 mg
Calcium
15.66 mg
Magnesium
3.59 mg
Kalium
3.59 mg
Fosfor
12.88 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.1 mg
Jodium
0.13 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
4.6 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.01 mg
Vitamine B6
0.04 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.95 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Toum: Libanese knoflooksaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.