Toum is een Libanese knoflooksaus die wordt gemaakt met rauwe knoflook, hierdoor is dit een knoflooksaus met een sterke en volle smaak.
Toum is een knoflooksaus die ontzettend romig is, zonder toevoeging van mayonaise of room, daardoor is deze Libanese knoflooksaus veganistisch. Een knoflooksaus die sterk van smaak is door de hoeveelheid rauwe knoflook.
Het belangrijkste van het maken van deze makkelijke knoflooksaus is de kwaliteit en smaak van de knoflooktenen. Knoflookbollen kunnen soms weinig smaak hebben, en zodra ze beginnen door te schieten (groen wordt zichtbaar) worden ze bitter. Aangezien de knoflook rauw gebruikt zal worden, is het erg belangrijk dat de knoflook absoluut niet bitter is. Je kunt eventueel het middelste gedeelte uit elke knoflookteen halen, zo weet je zeker dat het bittere gedeelte niet gebruikt wordt.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-10-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-11-2024
Pel de knoflooktenen en plaats deze in een foodprocessor samen met een halve theelepel zout.
Pureer tot de knoflook vrij fijn is en voeg dan een zeer klein scheutje olie toe. Pureer nogmaals en voeg pas meer olie toe zodra de olie volledig is opgenomen door de knoflook. Dit is belangrijk omdat de olie en de knoflook bij teveel olie niet zullen mengen, waardoor de knoflooksaus niet dik zal worden.
Voeg de resterende olie in een dun straaltje toe terwijl je blijft mengen. Hoe dunner het straaltje is hoe beter de olie opgenomen zal worden.
De knoflooksaus zal dik geworden zijn zodra alle olie langzaam toegevoegd is.
Voeg het sap van een halve citroen toe en breng op smaak met eventueel iets meer zout.
Serveer deze knoflooksaus bijvoorbeeld met platbrood en kipspiesjes, eet smakelijk!
Welke olie voor het maken van toum?
Voor het maken van toum kun je het beste een neutrale olie gebruiken, zoals zonnebloemolie. Een versie met olijfolie geeft niet te juiste smaak.
Mijn toum wordt niet dik, hoe kan dit?
Wanneer je toum niet dik wordt betekent dit dat de olie niet goed mengt met de rest van de ingrediënten, dit komt doordat je de olie te snel hebt toegevoegd.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.