Ohmydish.nl


Afrikaanse bobotie

Zet een heerlijke Afrikaanse bobotie op tafel zonder pakjes of zakjes. Je kunt deze ovenschotel ook een dag van te voren maken. Recept voor 4 personen.

Afrikaanse bobotie
50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Afrikaanse bobotie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram gehakt
  • 2 bananen
  • 200 gram rijst
  • Zakje rozijnen
  • Zout en peper
  • 100 ml volle melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 3 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
Afrikaanse bobotie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Ovenschaal (van ongeveer 20 x 25 cm)
  • Braadpan
  • Grote kom
  • Garde
  • Pannetje
  • Middelgrote pan
  • Koksmes
  • Snijplank

Bereiden

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/afrikaanse-bobotie


Voorbereiding nodig -- 10 minuten

Was de sperziebonen en maak deze schoon. Snijd de beide uiteinden er af en leg aan de kant. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook.

Kook de rijst, kijk op de verpakking van de rijst om te zien hoe lang deze moet koken aangezien elke soort verschilt. Plet het teentje knoflook en snijd in fijne stukjes.

Meng de 4 eieren samen met de volle melk met behulp van een garde. 

Afrikaanse bobotie
Afrikaanse bobotie

De Afrikaanse bobotie bakken -- 40 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Breng water aan de kook in en klein pannetje. Kook de sperziebonen bijna beetgaar. Fruit de fijngesneden knoflook kort en bak daarna het gehakt rul.

Voeg de kerrie, koriander, gember en kaneelpoeder toe aan de pan en meng goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en in schijfjes gesneden bananen toe en meng alles goed door elkaar. 

Breng op smaak met peper en zout. Voeg de inhoud van de braadpan toe aan de ovenschaal. Giet de inhoud van de kom met de eieren en melk over de ovenschaal heen.

Bak de Afrikaanse bobotie in 30+ minuten gaar in de oven. Meng de rozijnen door de rijst heen en serveer deze samen met de Afrikaanse bobotie. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.