Zet een heerlijke Afrikaanse bobotie op tafel zonder pakjes of zakjes. Je kunt deze ovenschotel ook een dag van te voren maken. Recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/afrikaanse-bobotie
Meng de 4 eieren samen met de volle melk met behulp van een garde.
Afrikaanse bobotie
Breng water aan de kook in en klein pannetje. Kook de sperziebonen bijna beetgaar.
Fruit de fijngesneden knoflook kort en bak daarna het gehakt rul. Voeg de kerrie, koriander, gember en kaneelpoeder toe aan de pan en meng goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en in schijfjes gesneden bananen toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de inhoud van de braadpan toe aan de ovenschaal. Giet de inhoud van de kom met de eieren en melk over de ovenschaal heen. Bak de Afrikaanse bobotie in 30+ minuten gaar in de oven.
Meng de rozijnen door de rijst heen en serveer deze samen met de Afrikaanse bobotie. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.