Afrikaanse bobotie
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Afrikaanse bobotie

Zet een heerlijke Afrikaanse bobotie op tafel zonder pakjes of zakjes. Je kunt deze ovenschotel ook een dag van te voren maken. Recept voor 4 personen.

50 minuten
4 personen
Afrikaanse bobotie ingrediënten
Recept afrikaanse bobotie

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 09-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding nodig – 10 minuten

Maak de sperziebonen schoon door beide uiteindes eraf te halen en zet opzij. Kook de rijst gaar, dit kun je in een pan met water of in de rijstkoker doen.

Pel het teentje knoflook en snijd deze fijn. Meng 4 eieren samen met 100 ml volle melk met behulp van een garde. Snijd de banaan in plakjes en zet opzij.

Afrikaanse bobotie
Afrikaanse bobotie

De Afrikaanse bobotie bakken – 40 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. 

Breng water aan de kook in een klein pannetje en kook hierin de sperziebonen bijna beetgaar, zorg dat ze niet te zacht zijn. 

Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en fruit de fijngesneden knoflook kort en bak daarna het gehakt rul. 

Voeg de kerrie, koriander, gember en kaneelpoeder toe aan de pan en meng goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en in plakjes gesneden bananen toe en meng alles goed door elkaar. 

Breng op smaak met peper en zout. Voeg de inhoud van de pan toe aan de ovenschaal. Giet de inhoud van de kom met de eieren en melk over de ovenschaal heen.

Bak de Afrikaanse bobotie in 30+ minuten gaar in de oven. Meng de rozijnen door de rijst heen en serveer deze samen met de Afrikaanse bobotie. Eet smakelijk!

Tips!

Waar komt bobotie vandaan?

Bobotie komt uit Zuid Afrika. De versie met sperziebonen is tegenwoordig bekend in Nederland van de Wereldgerechten van Knorr.

Moeten de bananen rijp zijn?

De bananen voor in bobotie zijn het lekkerste als deze rijp zijn, ze hoeven niet perse overrijp te zijn.

Kan ik diepvries sperziebonen gebruiken voor bobotie?

Je kunt eventueel diepvries sperziebonen gebruiken, maar gebruik het liefste verse sperziebonen omdat deze minder zacht zullen worden.

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
872.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
114.93 g
95.15 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.87 g
11.37 g
Eiwitten
40.6 g
Vezels
12.81 g
Natrium
551.81 mg
Mineralen
Ijzer
4.11 mg
Calcium
201.9 mg
Magnesium
136.14 mg
Kalium
136.14 mg
Fosfor
580.33 mg
Koper
0.42 mg
Zink
7.72 mg
Jodium
23.12 µg
Selenium
18.54 µg
Vitamines
Vitamine C
40.16 mg
Vitamine D
1.11 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.37 mg
Vitamine B2
0.53 mg
Vitamine B6
0.82 mg
Vitamine B12
1.48 µg
Foliumzuur
100.57 µg
Vitamine E
0.74 mg
Vitamine K
3.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Afrikaanse bobotie"
Laura zegt op 27-09-2017
Ik heb nu al 3x een bobotie geprobeerd te maken met andere recepten en die waren iedere keer niet lekker. Dit was de eerste die lekker was! Dankjewel voor het delen. Groetjes Laura
Ohmydish zegt op 27-09-2017
Hoi Laura, wat super fijn om te horen! Dankjewel :) Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.