Zet een heerlijke Afrikaanse bobotie op tafel zonder pakjes of zakjes. Je kunt deze ovenschotel ook een dag van te voren maken. Recept voor 4 personen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/afrikaanse-bobotie
Was de sperziebonen en maak deze schoon. Snijd de beide uiteinden er af en leg aan de kant. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook.
Kook de rijst, kijk op de verpakking van de rijst om te zien hoe lang deze moet koken aangezien elke soort verschilt. Plet het teentje knoflook en snijd in fijne stukjes.
Meng de 4 eieren samen met de volle melk met behulp van een garde.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Breng water aan de kook in en klein pannetje. Kook de sperziebonen bijna beetgaar. Fruit de fijngesneden knoflook kort en bak daarna het gehakt rul.
Voeg de kerrie, koriander, gember en kaneelpoeder toe aan de pan en meng goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en in schijfjes gesneden bananen toe en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de inhoud van de braadpan toe aan de ovenschaal. Giet de inhoud van de kom met de eieren en melk over de ovenschaal heen.
Bak de Afrikaanse bobotie in 30+ minuten gaar in de oven. Meng de rozijnen door de rijst heen en serveer deze samen met de Afrikaanse bobotie. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.