Ohmydish.nl


Harira - Marokkaanse soep

Deze marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep.

Harira - Marokkaanse soep
1 uur 50 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Harira - Marokkaanse soep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram kip, rund of lamsvlees
  • grote handvol gedroogde kikkererwten
  • ongeveer 150 gram groene linzen
  • 1 ui
  • 900 ml passata
  • 1,5 theelepel gemalen kaneel
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel gemalen gember
  • 2 bleekselderij stengels (met blad)
  • paar takjes platte peterselie
  • optioneel: paar takjes verse koriander
  • 2 liter water
  • handvol rijst of vermicelli
  • 1 eetlepel bloem (gemengd met 2 eetlepels koud water)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel citroen om erbij te serveren
Harira - Marokkaanse soep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • grove rasp
  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel of andere pan met dikke bodem
  • houten lepel
  • klein kommetje

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 50 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/harira-marokkaanse-soep


Voorbereiding -- 20 minuten

Let op: week de gedroogde kikkererwten op voorhand 12 uur lang in ruim koud water.

Zorg ervoor dat de kikkererwten geweekt zijn in ruim koud water, giet ze dan af en zet opzij. Pel de ui en rasp deze dan, hierdoor zal het een soort uienpulp worden. Was de bleekselderij en snijd deze fijn. Verwijder de steeltjes van de peterselie (en eventueel koriander) en hak de peterselie vervolgens fijn.

Verwijder overtollig vet en spieren en snijd de kipfilets in kleine blokjes, als je runder- of lamsvlees gebruikt zorg er dan ook voor dat deze klein zijn gesneden.

Harira - Marokkaanse soep Harira - Marokkaanse soep

Harira afmaken -- 1 uur 30 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak hierin het vlees mooi bruin in enkele minuten. Voeg de kikkererwten, passata, geraspte ui en kaneel, kurkuma en gember toe. Schenk na enkele minuten een halve liter water erbij. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes koken met de deksel op de pan.

Voeg de linzen samen met bleekselderij en peterselie toe, houd eventueel peterselie apart om te garneren. Schenk de resterende 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer een kwartier zachtjes koken. Voeg als laatste ook nog de rijst toe en kook de soep nog ongeveer 10 minuten, of tot de rijst en linzen gaar zijn. De exacte tijd verschilt namelijk per soort rijst en linzen. Als je vermicelli gebruikt i.p.v. rijst kun je deze het beste later toevoegen omdat deze snel gaar is.

Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Meng een eetlepel bloem met 2 eetlepels koud water en voeg het papje toe aan de soep om de soep een beetje dikker te maken. Kook de soep nog ongeveer 5 minuten.

Serveer met extra peterselie/koriander en eventueel partjes citroen om per kop eventueel een beetje citroensap erin te knijpen. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
← Vorig recept
Antilliaanse Pastechi

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.