Deze marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/harira-marokkaanse-soep
Zorg ervoor dat de kikkererwten geweekt zijn in ruim koud water, giet ze dan af en zet opzij. Pel de ui en rasp deze dan, hierdoor zal het een soort uienpulp worden. Was de bleekselderij en snijd deze fijn. Verwijder de steeltjes van de peterselie (en eventueel koriander) en hak de peterselie vervolgens fijn.
Verwijder overtollig vet en spieren en snijd de kipfilets in kleine blokjes, als je runder- of lamsvlees gebruikt zorg er dan ook voor dat deze klein zijn gesneden.
Harira - Marokkaanse soep
Voeg de linzen samen met bleekselderij en peterselie toe, houd eventueel peterselie apart om te garneren. Schenk de resterende 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer een kwartier zachtjes koken. Voeg als laatste ook nog de rijst toe en kook de soep nog ongeveer 10 minuten, of tot de rijst en linzen gaar zijn. De exacte tijd verschilt namelijk per soort rijst en linzen. Als je vermicelli gebruikt i.p.v. rijst kun je deze het beste later toevoegen omdat deze snel gaar is.
Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Meng een eetlepel bloem met 2 eetlepels koud water en voeg het papje toe aan de soep om de soep een beetje dikker te maken. Kook de soep nog ongeveer 5 minuten.
Serveer met extra peterselie/koriander en eventueel partjes citroen om per kop eventueel een beetje citroensap erin te knijpen. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.