Deze Marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-01-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Let op: week de gedroogde kikkererwten op voorhand 12 uur lang in ruim koud water.
Zorg ervoor dat de kikkererwten geweekt zijn in ruim koud water, giet ze dan af en zet opzij. Pel de ui en rasp deze dan, hierdoor zal het een soort uienpulp worden.
Was de bleekselderij en snijd deze fijn. Verwijder de steeltjes van de peterselie (en eventueel koriander) en hak de kruiden vervolgens fijn.
Verwijder overtollig vet en spieren en snijd de kipfilets in kleine blokjes, als je runder- of lamsvlees gebruikt zorg er dan ook voor dat deze klein zijn gesneden.
Verhit een scheut olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak hierin het vlees mooi bruin in enkele minuten. Voeg de kikkererwten, passata, geraspte ui, kaneel, kurkuma en gember toe.
Schenk na enkele minuten een halve liter water erbij. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de linzen samen met bleekselderij en peterselie toe, houd eventueel peterselie apart om te garneren.
Schenk de resterende 1.5 liter water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer een kwartier zachtjes koken. Voeg als laatste ook nog de rijst toe en kook de soep nog ongeveer 10 minuten, of tot de rijst en linzen gaar zijn.
De exacte tijd verschilt namelijk per soort rijst en linzen. Als je vermicelli gebruikt i.p.v. rijst kun je deze het beste later toevoegen omdat deze snel gaar is. Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden.
Meng een eetlepel bloem met 2 eetlepels koud water en voeg het papje toe aan de soep om de soep een beetje dikker te maken. Kook de soep nog ongeveer 5 minuten.
Serveer met extra peterselie/koriander en eventueel partjes citroen om per kop eventueel een beetje citroensap erin te knijpen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.