Harira - Marokkaanse soep
😍 29Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Harira - Marokkaanse soep

Deze Marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep.

1 uur 50 minuten
6 personen
Harira - Marokkaanse soep ingrediënten

Recept harira - marokkaanse soep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-01-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 50 minuten.

Bijgewerkt op: 09-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
1 uur 30 minuten
Totale tijd
1 uur 50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Let op: week de gedroogde kikkererwten op voorhand 12 uur lang in ruim koud water. 

Zorg ervoor dat de kikkererwten geweekt zijn in ruim koud water, giet ze dan af en zet opzij. Pel de ui en rasp deze dan, hierdoor zal het een soort uienpulp worden. 

Was de bleekselderij en snijd deze fijn. Verwijder de steeltjes van de peterselie (en eventueel koriander) en hak de kruiden vervolgens fijn. 

Verwijder overtollig vet en spieren en snijd de kipfilets in kleine blokjes, als je runder- of lamsvlees gebruikt zorg er dan ook voor dat deze klein zijn gesneden. 

Harira - Marokkaanse soep
Harira - Marokkaanse soep

Harira afmaken – 1 uur 30 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak hierin het vlees mooi bruin in enkele minuten. Voeg de kikkererwten, passata, geraspte ui, kaneel, kurkuma en gember toe. 

Schenk na enkele minuten een halve liter water erbij. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de linzen samen met bleekselderij en peterselie toe, houd eventueel peterselie apart om te garneren. 

Schenk de resterende 1.5 liter water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer een kwartier zachtjes koken. Voeg als laatste ook nog de rijst toe en kook de soep nog ongeveer 10 minuten, of tot de rijst en linzen gaar zijn. 

De exacte tijd verschilt namelijk per soort rijst en linzen. Als je vermicelli gebruikt i.p.v. rijst kun je deze het beste later toevoegen omdat deze snel gaar is. Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. 

Meng een eetlepel bloem met 2 eetlepels koud water en voeg het papje toe aan de soep om de soep een beetje dikker te maken. Kook de soep nog ongeveer 5 minuten. 

Serveer met extra peterselie/koriander en eventueel partjes citroen om per kop eventueel een beetje citroensap erin te knijpen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

29 waarderingen
😍
29
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
413.42 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
43.69 g
22.65 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.98 g
3.5 g
Eiwitten
39.55 g
Vezels
6.29 g
Natrium
617.7 mg
Mineralen
Ijzer
3.46 mg
Calcium
96.43 mg
Magnesium
93.11 mg
Kalium
93.11 mg
Fosfor
521.67 mg
Koper
0.28 mg
Zink
1.84 mg
Jodium
0.4 µg
Selenium
0.1 µg
Vitamines
Vitamine C
58.43 mg
Vitamine D
0.1 mg
Vitamine A
0.31 mg
Vitamine B1
0.63 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
1.04 mg
Vitamine B12
0.3 µg
Foliumzuur
78.81 µg
Vitamine E
0.07 mg
Vitamine K
1.94 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Harira - Marokkaanse soep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.