Deze gevulde tomaten met couscous zijn een heerlijke vegetarische maaltijd. Ideaal als lunch of bijgerecht, licht kruidig met Marokkaanse invloeden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de olijven en bosui in stukjes.
Plaats de couscous in een middelgrote kom en roer er 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel ras el hanout doorheen. Schenk kokend water over de couscous, tot ongeveer een centimeter boven de couscous en dek af met huishoudfolie.
Laat de couscous 5 minuten staan zodat deze het water kan opnemen. Roer de couscous goed door om deze los te maken.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit een scheutje olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de courgette ongeveer 5 minuten. Bak de fijngesneden knoflook nog een minuut mee.
Meng de courgette, bosui en olijven door de couscous. Snijd de verse munt fijn, roer deze door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bovenkant van de tomaten af en gebruik een klein lepeltje om de binnenkant er voorzichtig uit te halen. De zaadlijsten kun je gebruiken voor het maken van soep of tomatensaus.
Verdeel de couscous over de tomaten en plaats de bovenkant er terug op. Bestrooi de tomaten met een beetje olijfolie, peper en zout. Bak de tomaten gaar in ongeveer 15 minuten. Eet smakelijk!
Welke tomaten zijn geschikt om te vullen?
Om gevulde tomaten te maken heb je grote tomaten nodig. Meestal zijn dit grote vleestomaten, deze zijn erg sappig waardoor je de zaadlijsten er makkelijk uit kunt halen.
Wat is ras el hanout?
Ras el hanout (raz el hanout, ras al hanout) is een Noord-Afrikaanse kruidenmix. Ras el hanout betekent “het beste van de winkel” en elke kruidenmix gebruikt zijn eigen specerijen.
Het zijn tot wel 20 verschillende soorten specerijen, waaronder paprikapoeder, korianderzaad en komijn. Het heeft een rijke smaak maar is niet pittig.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.