Couscous met groenten en kippenpoten

(1)

Een couscous met groenten en kippenpoten is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en kruiden, en nog vlug klaar ook!

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Couscous met groenten en kippenpoten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram couscous
  • 4 kippenpoten
  • 1 grote of 2 kleine courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 winterpeen
  • 8 radijsjes
  • 4 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 2 cm verse gember
  • 1/2e liter groentebouillon (of gebruik kippenbouillon)
  • 1 citroen (sap + rasp)
  • 2 eetlepels garam masala
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Couscous met groenten en kippenpoten Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • keukenpapier
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • houten lepel
  • middelgrote bakpan + deksel

Bereiding


Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/couscous-met-groenten-en-kippenpoten


Voorbereiding -- 15 minuten

Schil de wortel en snijd deze in blokjes. Was de aubergine en courgette en snijd deze ook in blokjes. Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de groene delen van de radijsjes en snijd deze in stukjes. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Verwarm de groentebouillon.

Couscous met groenten en kippenpoten Couscous met groenten en kippenpoten

Couscous met groenten en kippenpoten afmaken -- 20 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit de knoflook en rode ui een minuutje aan. Voeg dan de blokjes wortel, courgette en aubergine toe en bak dit ongeveer 10 minuten. Voeg daarna ook de radijsjes toe.

Dep ondertussen de kippenpoten droog met keukenpapier en breng ze op smaak met peper, zout en een eetlepel garam masala. Verwarm olijfolie in de middelgrote pan en bak de kippenpoten aan alle kanten mooi goudbruin. Voeg dan een klein laagje water toe en plaats de deksel op de pan om de kippenpoten verder te laten garen op laag vuur.

Plaats ondertussen de couscous in de kom samen met een scheutje olijfolie, sap en rasp van een citroen, een eetlepel garam masala, peper en zout en giet de hete bouillon erbij. Roer goed door om klontjes te voorkomen en dek af met huishoudfolie en laat het enkele minuten garen. Roer het dan nogmaals goed los. Voeg de couscous toe aan de gebakken groenten samen met de geraspte gember.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer garam masala. Serveer met de kippenpoten, smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.