Wil je eens zelf falafel maken? Deze falafels zijn vol van smaak, vegetarisch en klaar in 45 minuten. Heerlijk smeuïg, kruidig en extra lekker met een frisse yoghurtsaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Week de gedroogde kikkererwten in voldoende koud water. Er zijn recepten die gebruik maken van kikkererwten uit blik, maar deze zijn erg nat en daardoor moeilijker om er een mooie bal van te maken die tijdens het bakken niet uit elkaar valt.
Giet de gewelde kikkererwten af en laat in het vergiet staan. Hierdoor zal nóg meer water uit de kikkererwten lekken. Pel de teentjes knoflook en rode ui, en snijd dan in grove stukken.
Snijd de zaadlijsten uit de rode peper en haal de korianderblaadjes van de stengels af. Doe de kikkererwten, knoflook, ui, rode peper en koriander in de food processor en pureer totdat de meeste stukjes verdwenen zijn.
Let wel dat het mengsel nooit echt glad zal worden. Doe de vulling in een grote kom en voeg de kruiden, baksoda, citroenrasp en bloem toe.
Verhit de zonnebloemolie tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Gebruik je handen om kleine balletjes van het falafel deeg te rollen. Dit is wat plakkerig, je kunt eventueel wat extra bloem toevoegen maar dat zal de falafel droger maken.
Frituur 3 minuten lang, of tot goudbruin. Serveer de falafel met een makkelijke yoghurtsaus.
Meng simpelweg wat gesneden verse knoflook en citroensap samen met naturel yoghurt en breng dit op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Is falafel vegan?
Zelfgemaakte falafel is behalve vegetarisch ook veganistisch.
Waar wordt falafel van gemaakt?
Falafel wordt gemaakt van gepureerde kikkererwten, kruiden, tahin (sesampasta) en meer.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.