Wil je eens zelf falafel maken? Deze falafels zijn vol van smaak, vegetarisch en klaar in 45 minuten. Recept voor 6 personen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-falafel-maken
Falafel ingrediënten
Giet de gewelde kikkererwten af en laat in het vergiet staan. Hierdoor zal nóg meer water uit de kikkererwten lekken. Pel de teentjes knoflook en rode ui, en snijd dan in grove stukken. Snijd de zaadlijsten uit de rode peper en haal de korianderblaadjes van de stengels af.
Doe de kikkererwten, knoflook, ui, rode peper en koriander in de food processor en pureer totdat de meeste stukjes verdwenen zijn. Let wel dat het mengsel nooit echt glad zal worden. Doe de vulling in een grote kom en voeg de kruiden, baksoda, citroenrasp en bloem toe.
Falafel
Serveer de falafel met een makkelijke yoghurtsaus. Meng simpelweg wat gesneden verse knoflook en citroensap samen met naturel yoghurt en breng dit op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.