Zelf falafel maken
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf falafel maken veganistisch

Wil je eens zelf falafel maken? Deze falafels zijn vol van smaak, vegetarisch en klaar in 45 minuten. Heerlijk smeuïg, kruidig en extra lekker met een frisse yoghurtsaus.

45 minuten
6 personen
Zelf falafel maken ingrediënten

Recept zelf falafel maken

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

De falafel voorbereiden –15 minuten + extra wachttijd

Week de gedroogde kikkererwten in voldoende koud water. Er zijn recepten die gebruik maken van kikkererwten uit blik, maar deze zijn erg nat en daardoor moeilijker om er een mooie bal van te maken die tijdens het bakken niet uit elkaar valt.

Giet de gewelde kikkererwten af en laat in het vergiet staan. Hierdoor zal nóg meer water uit de kikkererwten lekken. Pel de teentjes knoflook en rode ui, en snijd dan in grove stukken.

Snijd de zaadlijsten uit de rode peper en haal de korianderblaadjes van de stengels af. Doe de kikkererwten, knoflook, ui, rode peper en koriander in de food processor en pureer totdat de meeste stukjes verdwenen zijn.

Let wel dat het mengsel nooit echt glad zal worden. Doe de vulling in een grote kom en voeg de kruiden, baksoda, citroenrasp en bloem toe. 

Zelf falafel maken
Zelf falafel maken

De falafel bakken – 30 minuten

Verhit de zonnebloemolie tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Gebruik je handen om kleine balletjes van het falafel deeg te rollen. Dit is wat plakkerig, je kunt eventueel wat extra bloem toevoegen maar dat zal de falafel droger maken.

Frituur 3 minuten lang, of tot goudbruin. Serveer de falafel met een makkelijke yoghurtsaus.

Meng simpelweg wat gesneden verse knoflook en citroensap samen met naturel yoghurt en breng dit op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Tips!

Is falafel vegan?

Zelfgemaakte falafel is behalve vegetarisch ook veganistisch.

Waar wordt falafel van gemaakt?

Falafel wordt gemaakt van gepureerde kikkererwten, kruiden, tahin (sesampasta) en meer.

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
128.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.77 g
3.02 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.89 g
0.58 g
Eiwitten
5.52 g
Vezels
5.4 g
Natrium
1041.98 mg
Mineralen
Ijzer
1.9 mg
Calcium
69.35 mg
Magnesium
44.35 mg
Kalium
44.35 mg
Fosfor
80.48 mg
Koper
0.25 mg
Zink
1.27 mg
Jodium
0.08 µg
Selenium
0.42 µg
Vitamines
Vitamine C
17.64 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
52.9 µg
Vitamine E
0.1 mg
Vitamine K
8.2 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf falafel maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.