Pittige pindasoep

(16)

Serveer deze pittige pindasoep met taugé en limoenroom. Deze heerlijke pindasoep is perfect op koude winterdagen. Klaar in 15 minuten. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Pittige pindasoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram pindakaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 selderijstengels
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • Olijfolie om mee te bakken
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Snuf cayennepeper
  • 100 ml slagroom
  • 3 limoenbladeren (Kaffir Limoen)
  • Klein handje pinda's
  • Klein handje taugé
Pittige pindasoep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Koksmes en snijplank
  • Kleine sauspan
  • Staafmixer

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-pindasoep


Voorbereiding -- 5 minuten

Tip: Gebruik een groentebouillon om een vegetarische variant van deze pittige pindasoep te maken.

Schil de zoete aardappel en pel het teentje knoflook en de ui. Maak de selderijstengels schoon en snijd de uiteinden er vanaf. Snijd de zoete aardappel, knoflook, ui en selderijstengels in grove stukken. 

Pittige pindasoep
Pittige pindasoep

Pittige pindasoep afmaken -- 10 minuten

Verhit olijfolie in een grote pan, fruit hierin de zoete aardappel-, knoflook, ui en selderij stukken een aantal minuten lang. Voeg dan chili- en gemberpoeder toe en bak deze een minuut mee. 

Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de bouillon gaat koken en kook de groentes gaar op middelhoog vuur. 

Kook in de tussentijd de slagroom en limoenbladeren op laag vuur totdat de room de smaken van de limoenbladeren heeft opgenomen. Pureer de soep met een staafmixer. 

Voeg pindakaas en cayennepeper toe en meng goed samen tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. 

Haal de limoenbladeren uit het pannetje met de room. Serveer de pittige pindasoep met pinda's, taugé en de limoenroom. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
16 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.