Serveer deze pittige pindasoep met taugé en limoenroom. Deze heerlijke pindasoep is perfect op koude winterdagen. Klaar in 15 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Tip: Gebruik een groentebouillon om een vegetarische variant van deze pittige pindasoep te maken.
Schil de zoete aardappel en pel het teentje knoflook en de ui. Maak de selderijstengels schoon en snijd de uiteinden er vanaf. Snijd de zoete aardappel, knoflook, ui en selderijstengels in grove stukken.
Verhit olijfolie in een grote pan, fruit hierin de zoete aardappel-, knoflook, ui en selderij stukken een aantal minuten lang. Voeg dan chili- en gemberpoeder toe en bak deze een minuut mee.
Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de bouillon gaat koken en kook de groentes gaar op middelhoog vuur.
Kook in de tussentijd de slagroom en limoenbladeren op laag vuur totdat de room de smaken van de limoenbladeren heeft opgenomen. Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg pindakaas en cayennepeper toe en meng goed samen tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de limoenbladeren uit het pannetje met de room. Serveer de pittige pindasoep met pinda's, taugé en de limoenroom. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.