Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-pindasoep
Voorbereiding -- 5 minuten
Tip: Gebruik een
groentebouillon om een vegetarische variant van deze pittige pindasoep te maken
Schil de zoete aardappel, teentje knoflook en de ui. Maak de selderijstengels schoon en snijd de uiteinden er vanaf. Snijd de zoete aardappel, knoflook, ui en selderijstengels in grove stukken.

Pittige pindasoep
Pittige pindasoep afmaken -- 10 minuten
Verhit olijfolie in een
grote pan, fruit hierin de zoete aardappel-, knoflook, ui en selderij stukken een aantal minuten lang in. Voeg dan chili- en gemberpoeder toe en bak deze een minuut mee. Giet de
kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de bouillon gaat koken en kook de groentes gaar op middelhoog vuur.
Kook in de tussentijd de slagroom en limoenbladeren op laag vuur totdat de room de smaken van de limoenbladeren heeft opgenomen.
Pureer de soep met een
staafmixer. Voeg pindakaas en cayennepeper toe en meng goed samen tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Haal de limoenbladeren uit het pannetje met de room.
Serveer de pittige pindasoep met pinda's, taugé en de limoenroom. Eet smakelijk!