Deze couscous met groenten en worstjes is heerlijk kruidig en extra lekker met abrikoos en amandelen. Een doordeweekse maaltijd bomvol smaak met weinig moeite.
Couscous is een heerlijke maaltijd uit de Marokkaanse keuken, extra lekker met veel groenten, ras el hanout, abrikoos en amandelen. Serveer met worstjes voor een complete maaltijd.
Couscous kan soms wel eens droog worden, maar door de kruidige en hartige saus zal de couscous absoluut niet droog zijn. Met dit recept waarin de couscous niet wordt gekookt, krijgt de couscous ook nog eens extra veel smaak!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-08-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-09-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. Verwijder de uiteindes van de courgettes en snijd deze in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui tot deze glazig is geworden.
Voeg de knoflook en wortel toe en bak het geheel nog ongeveer 5 minuten.
Voeg de courgette samen met 1,5 eetlepel ras el hanout toe en bak nog eens 5 minuten mee. Voeg dan ook de tomatenpuree toe.
Meng de couscous samen met 1 theelepel ras el hanout, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout in een middelgrote kom.
Breng 700 ml runderbouillon aan de kook en roer 400 ml door de couscous. Dek deze af met huishoudfolie en laat de couscous even staan.
Schenk de resterende 300 ml bouillon bij de groenten en voeg de gedroogde abrikozen toe. Plaats een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de groenten zachtjes gaar worden in ongeveer 15 minuten.
Verhit ondertussen een grote bakpan op hoog vuur en rooster een flinke handvol amandelen in de droge bakpan.
Haal de amandelen uit de pan en verhit hier dan een scheut olijfolie in. Bak de worstjes enkele minuten aan alle kanten tot ze volledig gaar zijn.
Breng de groenten op smaak met peper en zout.
Roer de couscous los en serveer deze met de groenten en worstjes. Maak af met de geroosterde amandelen, eet smakelijk!
Wat is couscous?
Couscous is een soort griesmeel (durumtarwe) welke grof gemalen is en vervolgens wordt dit samen met water fijngewreven tot er korrels ontstaan.
Hoe lang kan ik couscous bewaren?
Je kunt de bereide couscous tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.