Shakshuka kruidenmix

(4)

Shakshuka kruidenmix maakt je zelfgemaakte shakshuka extra lekker, met o.a. paprikapoeder, zwarte peper en komijn. Deze kruidenmix is te maken zonder vijzel, extra makkelijk dus! Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-09-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-09-2023

Heb jij al ooit eens zelf een kruidenmix gemaakt?

Zelf kruidenmixen maken is ideaal, je hebt de meeste kruiden al in je keukenkastje staan en die kun je vervolgens voor nog veel meer gerechten gebruiken. Hierdoor zijn zelfgemaakte kruidenmixen doorgaans goedkoper en lekkerder, want er zitten geen onnodige toevoegingen bij. Daarnaast kun je de kruidenmixen naar eigen smaak combineren.

Over shakshuka kruidenmix

Shakshuka (of shakshouka) is een lekker Tunesisch gerecht van onder andere gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus. Deze specerijenmix kun je heel simpel zlef thuis maken en breng je de tomatensaus naar eigen wens op smaak.

Na het maken van deze lekkere kruidenmix hoef je alleen maar de verse ingrediënten in huis te halen. Ideaal voor eiergerechten zoals shakshuka, vegetarische stoofschotels en op gegrilde groenten.

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Kruidenmixen
Shakshuka kruidenmix

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • halve theelepel koriander
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gemalen zwarte peper
  • halve theelepel cayennepeper
  • snuf kaneel
Shakshuka kruidenmix Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Vijzel of koffiemolen
  • Potje om de kruiden in te bewaren

Bereiding


Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Kruidenmixen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/shakshuka-kruidenmix


De shakshuka kruidenmix maken – 5 minuten

Mocht je komijnzaadjes en/of zwarte peperkorrels gebruiken, dien je deze eerst te vermalen. Dit kun je met een vijzel of een koffiemolen doen.

Meng alle kruiden samen en bewaar deze in een goed afgesloten potje. Zo kun je deze kruidenmix maandenlang bewaren en heb je altijd kruiden voor een makkelijke shakshuka bij de hand.

Shakshuka kruidenmix
Shakshuka kruidenmix

Shakshuka is een makkelijke vegetarische maaltijd met tomaat, kruiden en eieren. Een versie met feta is ook een aanrader, dat is een shakshuka met nóg meer smaak. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
4 stemmen

Shakshuka kruidenmix: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik shakshuka kruidenmix bewaren?

Mits je de kruidenmix in een dicht potje bewaard, kun je deze tot wel een jaar bewaren zonder dat de smaak verloren gaat.

Kan ik deze kruiden ook voor andere gerechten gebruiken?

Uiteraard hoef je deze kruidenmix niet specifiek voor shakshuka te gebruiken. Ook erg lekker op een mix van verschillende groenten die je in de oven bakt.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.