Marokkaanse stoofpot
😍 28Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Marokkaanse stoofpot

Een kruidige Marokkaanse stoofpot met mals rundvlees, kikkererwten, courgette en meer. Extra lekker in combinatie met couscous.

2 uur 40 minuten
4 personen
Marokkaanse stoofpot ingrediënten
Recept marokkaanse stoofpot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
2 uur 20 minuten
Totale tijd
2 uur 40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp of snijd deze fijn.

Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd in grove stukken. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten vervolgens in grove stukken.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het stoofvlees en snijd het vlees in blokjes. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout. 

Marokkaanse stoofpot
Marokkaanse stoofpot

Marokkaanse stoofpot afmaken – 2 uur + 20 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak het vlees rondom mooi bruin.

Bak de fijngesneden ui en knoflook nog enkele minuten mee.

Bak de courgette samen met de gember nog enkele minuten mee. Voeg de kaneelstok samen met de ras el hanout toe en bak nog kort mee. 

Voeg de tomaten samen met runderbouillon toe, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen. 

Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de gedroogde abrikozen grof, laat de kikkererwten uitlekken en zet opzij. 

Voeg na 1.5 uur de rasp en het sap van een citroen, de kikkererwten en de abrikozen toe.

Laat het geheel nog ongeveer een half uur zachtjes sudderen. De stoof is klaar zodra het vlees mals is, als het vlees nog niet gaar is maar het vocht al is verdampt kun je een beetje extra bouillon of water toevoegen.

Verwijder de kaneelstok en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met couscous, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

29 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
607.47 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.95 g
23.75 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.45 g
9.81 g
Eiwitten
49.02 g
Vezels
10.47 g
Natrium
819.54 mg
Mineralen
Ijzer
9.16 mg
Calcium
185.85 mg
Magnesium
97.06 mg
Kalium
97.06 mg
Fosfor
454.51 mg
Koper
0.68 mg
Zink
10.02 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
26.52 µg
Vitamines
Vitamine C
53.73 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
100.13 mg
Vitamine B1
0.37 mg
Vitamine B2
0.47 mg
Vitamine B6
1.02 mg
Vitamine B12
3.45 µg
Foliumzuur
91.6 µg
Vitamine E
1.05 mg
Vitamine K
15.25 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Marokkaanse stoofpot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.