Ohmydish.nl


Marokkaanse stoofpot

Een kruidige Marokkaanse stoofpot met mals rundvlees, kikkererwten, courgette en meer. Extra lekker in combinatie met couscous.

2 uur 40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Marokkaanse stoofpot

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram runder stoofvlees
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm verse gemberwortel
  • 3 tomaten
  • 1 kaneelstok
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 400 ml runderbouillon
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 1 citroen
  • halve pot kikkererwten (200 gram)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Marokkaanse stoofpot ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: fijne rasp
  • braadpan of andere pan met dikke bodem
  • houten lepel
  • kleine zeef
  • optioneel: citrus rasp en pers

Bereiden


2 uur 40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/marokkaanse-stoofpot


Voorbereiding -- 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp of snijd deze fijn.

Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd in grove stukken. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten vervolgens in grove stukken.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het stoofvlees en snijd het vlees in blokjes. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout. 

Marokkaanse stoofpot
Marokkaanse stoofpot

Marokkaanse stoofpot afmaken -- 2 uur + 20 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem. Bak het vlees rondom mooi bruin en bak dan de fijngesneden ui en knoflook nog enkele minuten mee.

Bak dan de courgette samen met de gember nog enkele minuten mee. Voeg de kaneelstok samen met de ras el hanout toe en bak nog kort mee. Voeg de tomaten samen met runderbouillon toe, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook.

Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de gedroogde abrikozen grof, laat de kikkererwten uitlekken en zet opzij. Voeg na 1.5 uur de rasp en het sap van een citroen, de kikkererwten en de abrikozen toe.

Laat het dan nog ongeveer een half uur zachtjes sudderen. De stoof is klaar zodra het vlees mals is, als het vlees nog niet gaar is maar het vocht al is verdampt kun je een beetje extra bouillon of water toevoegen.

Verwijder de kaneelstok en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met couscous, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen
Volgend recept →
Affogato met chocoladesaus

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!