Een kruidige Marokkaanse stoofpot met mals rundvlees, kikkererwten, courgette en meer. Extra lekker in combinatie met couscous.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/marokkaanse-stoofpot
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd in grove stukken. Schil de gember en rasp of snijd deze fijn. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten vervolgens in grove stukken.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het stoofvlees en snijd het vlees in blokjes. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout.
Verhit een scheut olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem. Bak het vlees rondom mooi bruin en bak dan de fijngesneden ui en knoflook nog enkele minuten mee.
Bak dan de courgette samen met de gember nog enkele minuten mee. Voeg de kaneelstok samen met de ras el hanout toe en bak nog kort mee. Voeg de tomaten samen met runderbouillon toe, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook.
Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de gedroogde abrikozen grof, laat de kikkererwten uitlekken en zet opzij. Voeg na 1.5 uur de rasp en het sap van een citroen, de kikkererwten en de abrikozen toe.
Laat het dan nog ongeveer een half uur zachtjes sudderen. De stoof is klaar zodra het vlees mals is, als het vlees nog niet gaar is maar het vocht al is verdampt kun je een beetje extra bouillon of water toevoegen.
Verwijder de kaneelstok en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met couscous, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.