Een shakshuka met kikkererwten is een vullende shakshuka aangezien er naast de klassieke tomaten ook kikkererwten en courgette aan zijn toegevoegd. Heerlijk om met brood te eten.
In veel landen wordt shakshuka als ontbijt gegeten, heerlijk om te dippen met brood. Je kunt shakshuka natuurlijk ook prima als lunch of avondeten serveren.
Gebruik bij voorkeur spinazie uit de vriezer, aangezien deze al gehakt is. Je kunt eventueel ook verse spinazie gebruiken, deze dien je eerst goed te wassen en zelf fijner te hakken. Verwijder dan wel eerst eventueel de harde steeltjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-04-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in kleine blokjes, niet te dik.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan of andere ovenbestendige pan.
Fruit de ui en knoflook enkele minuten en voeg de courgette toe zodra de ui glazig is geworden.
Voeg na ongeveer 5 minuten de kikkererwten samen met de kruiden, spinazie, passata en tomaten uit blik toe.
Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn en verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden Celsius.
Breng de shakshuka op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden.
Breek de eieren voorzichtig bovenop de saus en zet de shakshuka nog ongeveer 10 minuten in de oven. De exacte baktijd is afhankelijk hoe de eieren moeten worden.
Garneer de shakshuka met verse peterselie en serveer met brood om te dippen. Eet smakelijk!
Kan ik shakshuka vooraf maken?
Je kunt shakshuka zonder de eieren eventueel 1 tot 2 dagen vooraf maken. Verwarm de saus opnieuw en voeg de eieren pas toe wanneer je de shakshuka wilt gaan serveren. Je kunt de shakshuka dan afmaken in de oven en direct serveren.
Hoe lang kan ik shakshuka bewaren?
Je kunt shakshuka tot wel 3 dagen bewaren. Je kunt deze opnieuw opwarmen, maar houd er wel rekening mee dat de eieren dan steviger zullen worden.
Dek de shakshuka af met aluminiumfolie of een deksel en verwarm deze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden Celsius).
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.