Shakshuka met kikkererwten
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Shakshuka met kikkererwten vegetarisch

Een shakshuka met kikkererwten is een vullende shakshuka aangezien er naast de klassieke tomaten ook kikkererwten en courgette aan zijn toegevoegd. Heerlijk om met brood te eten.

40 minuten
4 personen

In veel landen wordt shakshuka als ontbijt gegeten, heerlijk om te dippen met brood. Je kunt shakshuka natuurlijk ook prima als lunch of avondeten serveren.

Gebruik bij voorkeur spinazie uit de vriezer, aangezien deze al gehakt is. Je kunt eventueel ook verse spinazie gebruiken, deze dien je eerst goed te wassen en zelf fijner te hakken. Verwijder dan wel eerst eventueel de harde steeltjes.

Shakshuka met kikkererwten ingrediënten

Recept shakshuka met kikkererwten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-04-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in kleine blokjes, niet te dik. 

Shakshuka met kikkererwten
Shakshuka met kikkererwten

Shakshuka met kikkererwten afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan of andere ovenbestendige pan.

Fruit de ui en knoflook enkele minuten en voeg de courgette toe zodra de ui glazig is geworden.

Voeg na ongeveer 5 minuten de kikkererwten samen met de kruiden, spinazie, passata en tomaten uit blik toe.

Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn en verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden Celsius.

Breng de shakshuka op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. 

Breek de eieren voorzichtig bovenop de saus en zet de shakshuka nog ongeveer 10 minuten in de oven. De exacte baktijd is afhankelijk hoe de eieren moeten worden.

Garneer de shakshuka met verse peterselie en serveer met brood om te dippen. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik shakshuka vooraf maken?

Je kunt shakshuka zonder de eieren eventueel 1 tot 2 dagen vooraf maken. Verwarm de saus opnieuw en voeg de eieren pas toe wanneer je de shakshuka wilt gaan serveren. Je kunt de shakshuka dan afmaken in de oven en direct serveren.

Hoe lang kan ik shakshuka bewaren?

Je kunt shakshuka tot wel 3 dagen bewaren. Je kunt deze opnieuw opwarmen, maar houd er wel rekening mee dat de eieren dan steviger zullen worden.

Dek de shakshuka af met aluminiumfolie of een deksel en verwarm deze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden Celsius).

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
371.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.7 g
17.54 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.58 g
3.15 g
Eiwitten
24.21 g
Vezels
9.52 g
Natrium
635.54 mg
Mineralen
Ijzer
9.48 mg
Calcium
233.79 mg
Magnesium
89.88 mg
Kalium
89.88 mg
Fosfor
368.44 mg
Koper
0.44 mg
Zink
3.46 mg
Jodium
32.1 µg
Selenium
28.15 µg
Vitamines
Vitamine C
86.29 mg
Vitamine D
1.62 mg
Vitamine A
0.76 mg
Vitamine B1
0.46 mg
Vitamine B2
0.59 mg
Vitamine B6
0.75 mg
Vitamine B12
2.07 µg
Foliumzuur
216.61 µg
Vitamine E
2.57 mg
Vitamine K
250.89 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Shakshuka met kikkererwten"
Will Bones zegt op 11-05-2024
Heej Veronique, volgende week ga ik de shaksuka maken. Ik sta graag in de keuken om iets lekkers te fabriceren.
Véronique zegt op 11-05-2024
Wat lekker, laat het smaken! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.