Brood mhancha met kip
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Brood mhancha met kip

Brood mhancha met kip is een Marokkaans opgerold brood, gevuld met kip, groenten en kruiden. En het ziet er super leuk uit, de moeite waard om te proberen!

1 uur
4 personen
Brood mhancha met kip ingrediënten

Recept brood mhancha met kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 30-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Meng de helft van de lauwwarme melk met de gist en suiker en laat dit 5 minuten staan tot het begint te schuimen. Meng ondertussen bloem met het zout en voeg de zonnebloemolie toe.

Voeg dan langzaam de resterende lauwwarme melk toe en blijf kneden. Zodra het gist mengsel schuimig is voeg je dit ook toe samen met het lauwwarme water.

Hoeveel water precies nodig is merk je vanzelf, het deeg behoort een deegbal te worden die niet plakt. Plaats de deegbal in een grote kom en dek af met een vochtige warme theedoek. Laat het deeg een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is.

Terwijl het deeg staat te rijzen, kun je de vulling maken. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in blokjes. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in kleine blokjes.

Maak de prei schoon en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in een bakpan en bak de kipblokjes en paprika enkele minuten. Voeg dan ook de prei toe samen met de gerookte paprikapoeder, knoflook en gemberpoeder.

Breng op smaak met peper en zout en laat het enkele minuten verder garen. Laat het mengsel dan afkoelen. 

Brood mhancha met kip
Brood mhancha met kip

Brood mhancha met kip afmaken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestuif je aanrecht en deegrol met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek. Snijd in de lengte 6 repen en rol de repen afzonderlijk van elkaar nog iets platter.

Leg 1/6e deel van de vulling in een rijtje op het deeg maar laat de uiteindes vrij en herhaal dit voor de andere 5 repen. Druk de randen van de deegrollen naar binnen zodat je een slang krijgt.

Rol de slangen op en begin vanuit het midden in de ronde bakvorm met de naden naar beneden. Doordat de uiteindes vrij van vulling zijn kunnen de deegslangen aan elkaar vast gemaakt worden.

Dek het deeg nogmaals af met de vochtige warme theedoek en laat het nogmaals 15 minuten rijzen. Klop het eigeel los met een klein beetje melk en bestrijk hiermee de broodrol.

Besprenkel de broodrol met chili vlokken en geraspte kaas. Bak de mhancha mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten, afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
846.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
90.18 g
10.08 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.85 g
7.5 g
Eiwitten
58.41 g
Vezels
5.26 g
Natrium
610.7 mg
Mineralen
Ijzer
3.17 mg
Calcium
270.59 mg
Magnesium
88.16 mg
Kalium
88.16 mg
Fosfor
725.85 mg
Koper
0.6 mg
Zink
3.42 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
3 µg
Vitamines
Vitamine C
64.35 mg
Vitamine D
0.51 mg
Vitamine A
37.73 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.47 mg
Vitamine B6
1.52 mg
Vitamine B12
1 µg
Foliumzuur
91.38 µg
Vitamine E
0.25 mg
Vitamine K
3.65 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Brood mhancha met kip"
Ellouisa zegt op 27-11-2016
Hij is prachtig geworden, mooie foto ook!! Leuk om terug te zien dat er weer een tevreden "klant" is van de mhancha ?
Ohmydish zegt op 27-11-2016
Hij smaakt ook nog eens heerlijk ! Leuk recept !
Laura zegt op 23-07-2018
Dat was lekker, dankje!
Ohmydish zegt op 23-07-2018
Dankje Laura! :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.