Ohmydish.nl


Brood mhancha met kip

Brood mhancha met kip is een Marokkaans opgerold brood, gevuld met kip, groenten en kruiden. En het ziet er super leuk uit, de moeite waard om te proberen!

Brood mhancha met kip
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Brood mhancha met kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 450 gram bloem
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • flinke snuf zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 ml lauwwarme melk
  • ongeveer 3 eetlepels lauwwarm water
  • 500 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1/2e prei
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eigeel
  • klein handjevol geraspte kaas
  • 1 theelepel chili vlokken
Brood mhancha met kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Elektrische mixer of kneed het brooddeeg met de hand
  • Kleine kom
  • Middelgrote bakpan
  • Deegrol
  • Ronde bakvorm (bijv. springvorm)
  • Siliconen kwast
  • Oven
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Theedoek

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/brood-mhancha-met-kip


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Meng de helft van de lauwwarme melk met de gist en suiker en laat dit 5 minuten staan tot het begint te schuimen. Meng ondertussen bloem met het zout en voeg de zonnebloemolie toe.

Voeg dan langzaam de resterende lauwwarme melk toe en blijf kneden. Zodra het gist mengsel schuimig is voeg je dit ook toe samen met het lauwwarme water.

Hoeveel water precies nodig is merk je vanzelf, het deeg behoort een deegbal te worden die niet plakt. Plaats de deegbal in een grote kom en dek af met een vochtige warme theedoek. Laat het deeg een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is.

Terwijl het deeg staat te rijzen, kun je de vulling maken. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in blokjes. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in kleine blokjes.

Maak de prei schoon en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in een bakpan en bak de kipblokjes en paprika enkele minuten. Voeg dan ook de prei toe samen met de gerookte paprikapoeder, knoflook en gemberpoeder.

Breng op smaak met peper en zout en laat het enkele minuten verder garen. Laat het mengsel dan afkoelen. 

Brood mhancha met kip
Brood mhancha met kip

Brood mhancha met kip afmaken -- 40 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestuif je aanrecht en deegrol met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek. Snijd in de lengte 6 repen en rol de repen afzonderlijk van elkaar nog iets platter.

Leg 1/6e deel van de vulling in een rijtje op het deeg maar laat de uiteindes vrij en herhaal dit voor de andere 5 repen. Druk de randen van de deegrollen naar binnen zodat je een slang krijgt.

Rol de slangen op en begin vanuit het midden in de ronde bakvorm met de naden naar beneden. Doordat de uiteindes vrij van vulling zijn kunnen de deegslangen aan elkaar vast gemaakt worden.

Dek het deeg nogmaals af met de vochtige warme theedoek en laat het nogmaals 15 minuten rijzen. Klop het eigeel los met een klein beetje melk en bestrijk hiermee de broodrol.

Besprenkel de broodrol met chili vlokken en geraspte kaas. Bak de mhancha mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten, afhankelijk van je oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.