Brood mhancha met kip is een Marokkaans opgerold brood, gevuld met kip, groenten en kruiden. En het ziet er super leuk uit, de moeite waard om te proberen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-11-2024
Meng de helft van de lauwwarme melk met de gist en suiker en laat dit 5 minuten staan tot het begint te schuimen. Meng ondertussen bloem met het zout en voeg de zonnebloemolie toe.
Voeg dan langzaam de resterende lauwwarme melk toe en blijf kneden. Zodra het gist mengsel schuimig is voeg je dit ook toe samen met het lauwwarme water.
Hoeveel water precies nodig is merk je vanzelf, het deeg behoort een deegbal te worden die niet plakt. Plaats de deegbal in een grote kom en dek af met een vochtige warme theedoek. Laat het deeg een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is.
Terwijl het deeg staat te rijzen, kun je de vulling maken. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in blokjes. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in kleine blokjes.
Maak de prei schoon en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in een bakpan en bak de kipblokjes en paprika enkele minuten. Voeg dan ook de prei toe samen met de gerookte paprikapoeder, knoflook en gemberpoeder.
Breng op smaak met peper en zout en laat het enkele minuten verder garen. Laat het mengsel dan afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestuif je aanrecht en deegrol met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek. Snijd in de lengte 6 repen en rol de repen afzonderlijk van elkaar nog iets platter.
Leg 1/6e deel van de vulling in een rijtje op het deeg maar laat de uiteindes vrij en herhaal dit voor de andere 5 repen. Druk de randen van de deegrollen naar binnen zodat je een slang krijgt.
Rol de slangen op en begin vanuit het midden in de ronde bakvorm met de naden naar beneden. Doordat de uiteindes vrij van vulling zijn kunnen de deegslangen aan elkaar vast gemaakt worden.
Dek het deeg nogmaals af met de vochtige warme theedoek en laat het nogmaals 15 minuten rijzen. Klop het eigeel los met een klein beetje melk en bestrijk hiermee de broodrol.
Besprenkel de broodrol met chili vlokken en geraspte kaas. Bak de mhancha mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten, afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.