Kippenstoof met pruimen en abrikozen
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kippenstoof met pruimen en abrikozen

Deze kippenstoof met pruimen en abrikozen zit bomvol smaak en is het lekkerste met couscous. Een kipstoof met een Marokkaans tintje die makkelijk te maken is.

2 uur
4 personen
Kippenstoof met pruimen en abrikozen ingrediënten
Recept kippenstoof met pruimen en abrikozen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur 50 minuten
Totale tijd
2 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. Verwijder indien nodig de pitten uit de gedroogde pruimen, dit kun je het beste doen met een klein mesje.

Dep de kippenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ruim met peper en zout.

Kippenstoof met pruimen en abrikozen
Kippenstoof met pruimen en abrikozen

Kippenstoof met pruimen en abrikozen afmaken – 1 uur + 50 minuten

Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de kippenbouten mooi bruin aan beide kanten. Haal de kip uit de pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg de wortel toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg 2 kaneelstokken, 1 theelepel gemalen komijn en 1 theelepel gerookte paprika toe samen met de pruimen en abrikozen.

Schenk 150 ml rode port erbij en kook de aanbaksels van de bodem los. Leg de kippenbouten terug in de pan en schenk er 400 ml kippenbouillon bij samen met het sap van 1 citroen. 

Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag zodra het kookt. Laat de kip 3 kwartier met deksel zachtjes sudderen. Haal de deksel van de pan en laat het geheel nog eens 3 kwartier zonder deksel sudderen zodat de saus zal indikken.

Breng de kipstoof op smaak met peper en zout, verwijder de kaneelstokken en serveer bijvoorbeeld met couscous, pasta of gekookte aardappelen. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook andere delen van de kip gebruiken?

Je kunt behalve kippenbouten ook andere kipdelen met bot gebruiken, zoals kippenpoten (drumsticks) of kippendijen.

Kan ik de abrikozen weglaten?

Je kunt voor de kippenstoof eventueel enkel pruimen gebruiken, laat de abrikozen dan simpelweg achterwege. Je kunt dan eventueel meer pruimen toevoegen, maar dit is niet per se noodzakelijk.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
588.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
59.22 g
47.66 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.28 g
2.19 g
Eiwitten
57.33 g
Vezels
11.47 g
Natrium
977.65 mg
Mineralen
Ijzer
6.22 mg
Calcium
170.25 mg
Magnesium
135.01 mg
Kalium
135.01 mg
Fosfor
705.5 mg
Koper
0.7 mg
Zink
4.6 mg
Jodium
0.62 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
31.38 mg
Vitamine D
0.25 mg
Vitamine A
1.28 mg
Vitamine B1
0.35 mg
Vitamine B2
0.67 mg
Vitamine B6
0.76 mg
Vitamine B12
0.75 µg
Foliumzuur
31.48 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kippenstoof met pruimen en abrikozen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.