Kippenstoof met pruimen en abrikozen

(11)

Deze kippenstoof met pruimen en abrikozen zit bomvol smaak en is het lekkerste met couscous. Een kipstoof met een Marokkaans tintje die makkelijk te maken is. Laat een reactie achter

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kippenstoof met pruimen en abrikozen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg kippenbouten
  • 400 gram gedroogde pruimen
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 4 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 10 wortelen
  • 1 citroen
  • 2 kaneelstokken
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gerookte paprika (hot)
  • 150 ml rode port
  • 400 ml kippenbouillon
Kippenstoof met pruimen en abrikozen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: klein mesje
  • braadpan met deksel
  • vleestang
  • groot bord

Bereiding


Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kippenstoof-met-pruimen-en-abrikozen


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. Verwijder indien nodig de pitten uit de gedroogde pruimen, dit kun je het beste doen met een klein mesje.

Dep de kippenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ruim met peper en zout.

Kippenstoof met pruimen en abrikozen
Kippenstoof met pruimen en abrikozen

Kippenstoof met pruimen en abrikozen afmaken – 1 uur + 50 minuten

Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de kippenbouten mooi bruin aan beide kanten. Haal de kip uit de pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg de wortel toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg 2 kaneelstokken, 1 theelepel gemalen komijn en 1 theelepel gerookte paprika toe samen met de pruimen en abrikozen.

Schenk 150 ml rode port erbij en kook de aanbaksels van de bodem los. Leg de kippenbouten terug in de pan en schenk er 400 ml kippenbouillon bij samen met het sap van 1 citroen. 

Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag zodra het kookt. Laat de kip 3 kwartier met deksel zachtjes sudderen. Haal de deksel van de pan en laat het geheel nog eens 3 kwartier zonder deksel sudderen zodat de saus zal indikken.

Breng de kipstoof op smaak met peper en zout, verwijder de kaneelstokken en serveer bijvoorbeeld met couscous, pasta of gekookte aardappelen. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Kippenstoof met pruimen en abrikozen: Veel gestelde vragen

Kan ik ook andere delen van de kip gebruiken?

Je kunt behalve kippenbouten ook andere kipdelen met bot gebruiken, zoals kippenpoten (drumsticks) of kippendijen.

Kan ik de abrikozen weglaten?

Je kunt voor de kippenstoof eventueel enkel pruimen gebruiken, laat de abrikozen dan simpelweg achterwege. Je kunt dan eventueel meer pruimen toevoegen, maar dit is niet per se noodzakelijk.


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!