Shakshuka

(19)

In veel landen eten ze shakshuka als ontbijt. Lekker met eieren en tomaten, perfect om met een goed stuk brood in te dippen! Klaar in een half uur.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Shakshuka

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 blikken tomatenblokjes, ongeveer 800 gram totaal
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 6 eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: chilivlokken en verse peterselie ter garnering
Shakshuka ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Braadpan of een andere pan met een dikke pan, die geschikt is voor gebruik in de oven
  • Een oven

Bereiden


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/shakshuka


Voorbereiding -- 20 minuten

Snijd de ui en de teentjes knoflook in fijne stukjes. Snijd de rode paprika in niet al te kleine blokjes. Verhit olijfolie in de braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en paprikablokjes.

Zet het vuur zachter en laat dit 10 minuten lang zachtjes gaarkoken. Zet het vuur dan iets hoger en voeg de knoflook, komijnpoeder en paprikapoeder toe.

Roer goed door elkaar en bak 3 minuten lang op middelhoog vuur. Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Voeg de tomatenblokjes toe toe aan de braadpan en kook deze 5 minuten lang mee.

Gebruik je hele tomaten? Snijd deze dan eerst in kleine stukjes. 

Shakshuka
Shakshuka

De shakshuka afmaken -- 10 minuten

Breng de saus op smaak met 1 theelepel cayennepeper. Breek de eieren voorzichtig open in de saus en voeg wat peper en zout toe.

Bak de shakshuka in de oven met de deksel op de pan, de baktijd is afhankelijk hoe gaar de eieren moeten worden.

Hanteer 10 minuten om het resultaat van de foto te bereiken. Garneer de shakshuka met een klein beetje chili vlokken en gesneden verse peterselie. Serveer met een lekker stuk brood waar je mee kunt dippen.

Een lekker gerecht voor de brunch of lunch, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
19 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Snelle groene koolsalade
Volgend recept →
Italiaanse bol kipsaté

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!