In veel landen eten ze shakshuka als ontbijt. Lekker met eieren en tomaten, perfect om met een goed stuk brood in te dippen! Klaar in een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-09-2024
Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd de rode paprika in niet al te kleine blokjes. Verhit olijfolie in de braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en paprikablokjes.
Zet het vuur zachter en laat dit 10 minuten lang zachtjes gaarkoken. Zet het vuur dan iets hoger en voeg de knoflook, komijn en paprikapoeder toe.
Roer goed door elkaar en bak 3 minuten lang op middelhoog vuur. Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.
Voeg de tomatenblokjes toe toe aan de braadpan en kook deze 5 minuten lang mee.
Gebruik je hele tomaten? Snijd deze dan eerst in kleine stukjes.
Breng de saus op smaak met 1 theelepel cayennepeper. Breek de eieren voorzichtig open in de saus en voeg peper en zout toe.
Bak de shakshuka in de oven met de deksel op de pan, de baktijd is afhankelijk hoe gaar de eieren moeten worden. Hanteer 10 minuten om het resultaat van de foto te bereiken.
Garneer de shakshuka met een klein beetje chili vlokken en verse peterselie. Serveer met een lekker stuk brood waar je mee kunt dippen. Een lekker gerecht voor de brunch of lunch, eet smakelijk!
Kun je shakshuka opnieuw opwarmen?
Je kunt shakshuka eventueel opnieuw opwarmen, houd er wel rekening mee dat de eieren dan steviger zullen worden.
Dek hiervoor de shakshuka af met aluminiumfolie of een deksel en verwarm deze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden Celsius).
Kun je shakshuka invriezen?
Shakshuka kun je ongeveer tot wel 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Om de shakshuka langer te kunnen bewaren kun je deze in een goed afgesloten bakje tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.