In veel landen eten ze shakshuka als ontbijt. Lekker met eieren en tomaten, perfect om met een goed stuk brood in te dippen! Klaar in een half uur.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/shakshuka
Snijd de ui en de teentjes knoflook in fijne stukjes. Snijd de rode paprika in niet al te kleine blokjes. Verhit olijfolie in de braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en paprikablokjes.
Zet het vuur zachter en laat dit 10 minuten lang zachtjes gaarkoken. Zet het vuur dan iets hoger en voeg de knoflook, komijnpoeder en paprikapoeder toe.
Roer goed door elkaar en bak 3 minuten lang op middelhoog vuur. Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Voeg de tomatenblokjes toe toe aan de braadpan en kook deze 5 minuten lang mee.
Gebruik je hele tomaten? Snijd deze dan eerst in kleine stukjes.
Breng de saus op smaak met 1 theelepel cayennepeper. Breek de eieren voorzichtig open in de saus en voeg wat peper en zout toe.
Bak de shakshuka in de oven met de deksel op de pan, de baktijd is afhankelijk hoe gaar de eieren moeten worden.
Hanteer 10 minuten om het resultaat van de foto te bereiken. Garneer de shakshuka met een klein beetje chili vlokken en gesneden verse peterselie. Serveer met een lekker stuk brood waar je mee kunt dippen.
Een lekker gerecht voor de brunch of lunch, eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.