Ohmydish.nl


Mini visbastilla

Mini visbastilla is een gerecht uit Marokko, lekker krokant met een vulling gemaakt van gemengde vis en noedels. Klaar in 30 minuten.

Mini visbastilla
30 minuten 3 personen Hoofdgerechten
Mini visbastilla

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram gemengde stukken vis, wij hebben kabeljauw, tonijn en pangasius gebruikt
  • 100 gram noedels naar keuze
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • Halve prei
  • Klein handje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel vermalen gember
  • Snuf vermaken koriander
  • 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie om mee te bakken
  • 12 kleine of 6 grote vellen filodeeg
  • 100 gram boter
Mini visbastilla ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Kleine pan en vergiet
  • Grote bakpan
  • Spatel
  • Kleine kom
  • Oven bakplaat met bakpapier erop

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 3 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-visbastilla


Elke maand doen wij weer mee met de foodblogswap. Dit keer hebben wij gekozen om een variatie te maken op de 'mini vis bestillas' van een foodblog met de naam Ellouisa cooking.

Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Begin met de vulling voordat je begint met het filodeeg. Dit is omdat de vulling helemaal afgekoeld moet zijn voordat je deze op het filodeeg doet.

Pel de ui en het teentje knoflook. Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk en snijd de gele paprika in kleine blokjes. Snijd alle vis in kleinere stukken. Vul in de tussentijd de kleine pan met water en breng deze aan de kook.

Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg daar de gesneden prei, paprika, ui en knoflook aan toe. Fruit deze 2 minuten lang aan op middelhoog vuur. Voeg dan de vis en kruiden toe, en bak deze een aantal minuten mee. Roer niet teveel, anders zullen de stukken vis uit elkaar vallen. Voeg dan sap van een halve citroen toe.

Kook de noedels aan de hand van de instructies op de verpakking. Giet dan de noodles af en plaats deze direct onder koud stromend water om het kookproces te stoppen en om te voorkomen dat de noedels aan elkaar gaan plakken.

Snijd de noedels in kleinere stukken en meng deze samen in de pan met de vis en groenten. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie grof en voeg deze toe aan het gerecht. Doe de vulling in een vergiet, om ervoor te zorgen dat deze niet al te nat is. Wacht totdat de vulling afgekoeld is.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

Mini visbastilla Mini visbastilla

De mini visbastilla's bakken -- 20 minuten

Smelt de boter en gebruik een siliconen kwast om 1 filodeegvel in te vetten. Leg er een filodeegvel op en vet deze ook in met de boter. Leg de gestapelde filodeegvellen in een kleine kom, op deze manier is het makkelijk(er) om de vulling in de bastilla te krijgen.

Verdeel de vulling in 6 porties en voeg deze toe aan het eerste pakketje in de komJe kunt door de boter de pakketjes makkelijk sluiten, vouw deze met de vier punten naar het midden toe. Verplaats de visbastilla naar de bakplaat en gebruik de siliconen kwast om er nog een laatste laag op te doen. Herhaal bovenstaande stappen totdat je 6 visbastilla's overhoud.

Bak de mini visbastilla's in 20 minuten goudbruin en krokant. Lekker met extra citroen, zoete chilisaus of Srirachasaus. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Snelle kippensoep

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.