Mini visbastilla
😍 7 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Mini visbastilla

Mini visbastilla is een gerecht uit Marokko, lekker krokant met een vulling gemaakt van gemengde vis en noedels. Klaar in 30 minuten.

30 minuten
3 personen
Mini visbastilla ingrediënten

Recept mini visbastilla

Ingrediënten

3 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept mini visbastilla allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-11-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Begin met de vulling voordat je begint met het filodeeg. Dit is omdat de vulling helemaal afgekoeld moet zijn voordat je deze op het filodeeg doet. Pel de ui en het teentje knoflook.

Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk en snijd de gele paprika in kleine blokjes. Snijd alle vis in kleinere stukken. Vul in de tussentijd de kleine pan met water en breng deze aan de kook.

Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg daar de gesneden prei, paprika, ui en knoflook aan toe. Fruit deze 2 minuten lang aan op middelhoog vuur. Voeg dan de vis en kruiden toe, en bak deze een aantal minuten mee.

Roer niet teveel, anders zullen de stukken vis uit elkaar vallen. Voeg dan sap van een halve citroen toe. Kook de noedels aan de hand van de instructies op de verpakking.

Giet de noedels af en plaats deze direct onder koud stromend water om het kookproces te stoppen en om te voorkomen dat de noedels aan elkaar gaan plakken.

Snijd de noedels in kleinere stukken en meng deze samen in de pan met de vis en groenten. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie grof en voeg deze toe aan het gerecht.

Doe de vulling in een vergiet, om ervoor te zorgen dat deze niet al te nat is. Wacht tot de vulling afgekoeld is. 

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Mini visbastilla
Mini visbastilla

De mini visbastilla's bakken – 20 minuten

Smelt de boter en gebruik een siliconen kwast om 1 filodeegvel in te vetten. Leg er een filodeegvel op en vet deze ook in met de boter.

Leg de gestapelde filodeegvellen in een kleine kom, op deze manier is het makkelijk(er) om de vulling in de bastilla te krijgen. Verdeel de vulling in 6 porties en voeg deze toe aan het eerste pakketje in de kom.

Je kunt door de boter de pakketjes makkelijk sluiten, vouw deze met de vier punten naar het midden toe. Verplaats de visbastilla naar de bakplaat en gebruik de siliconen kwast om er nog een laatste laag op te doen.

Herhaal bovenstaande stappen totdat je 6 visbastilla's overhoud. Bak de mini visbastilla's in 20 minuten goudbruin en krokant. Lekker met extra citroen, zoete chilisaus of Srirachasaus.

Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
458.02 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.06 g
6.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.20 g
18.27 g
Eiwitten
25.40 g
Vezels
5.37 g
Natrium
557.24 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
133.33 gram gemengde stukken vis, wij hebben kabeljauw, tonijn en pangasius gebruikt vis 96.00 - - 0.93 g 0.13 g 21.87 g - 89.33 mg 0.53 mg 21.33 mg 33.33 mg 506.67 mg 353.33 mg - 0.67 mg 253.33 µg - - - 0.15 mg 0.16 mg 0.20 mg 0.20 mg 2.67 µg 10.67 µg - - -
33.33 gram noedels gluten 53.33 11.67 g 0.17 g 0.17 g 0.03 g 1.00 g 0.67 g 1.67 mg 0.17 mg 1.67 mg 3.33 mg 18.33 mg 15.00 mg 0.02 mg 0.10 mg - 2.67 µg - - - 0.02 mg 0.01 mg 0.03 mg - 4.00 µg 0.67 mg - -
0.33 ui 15.00 2.54 g 2.54 g 0.08 g 0.04 g 0.50 g 1.04 g 3.75 mg 0.21 mg 12.50 mg 4.17 mg 72.92 mg 17.50 mg 0.03 mg 0.33 mg - - 2.71 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.05 mg - 4.17 µg - - -
0.33 gele paprika 13.00 2.25 g 1.75 g - - 0.50 g 1.00 g 5.00 mg 0.20 mg 10.00 mg 5.00 mg 175.00 mg 2.50 mg 0.02 mg 0.13 mg - - 75.00 mg - 0.05 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.08 mg - 25.00 µg - - -
0.17 prei 6.25 0.83 g 0.63 g 0.06 g - 0.38 g 0.52 g 1.04 mg 0.21 mg 12.50 mg 2.08 mg 52.08 mg 6.25 mg - 0.06 mg - - 5.21 mg - 0.02 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.05 mg - 12.50 µg - - -
0.33 klein handje peterselie 1.42 0.06 g - 0.01 g - 0.18 g 0.19 g 1.25 mg 0.31 mg 1.67 mg 2.08 mg 35.42 mg 5.42 mg - 0.04 mg - - 6.67 mg - 0.04 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 5.00 µg - - -
0.33 teentje knoflook 2.33 0.47 g 0.02 g - - 0.10 g 0.03 g 0.07 mg 0.02 mg 2.83 mg 0.33 mg 10.00 mg 2.17 mg - 0.02 mg 0.03 µg - 0.23 mg - - - - 0.01 mg - 0.07 µg - - -
0.17 theelepel paprikapoeder 1.77 0.18 g - 0.06 g 0.01 g 0.08 g 0.10 g 0.15 mg 0.12 mg 0.90 mg - 12.00 mg 1.75 mg - - - - 0.35 mg - - - 0.01 mg - - - - - -
0.17 theelepel vermalen gember 1.67 0.36 g 0.02 g 0.02 g 0.01 g 0.04 g 0.07 g 0.10 mg 0.05 mg 0.57 mg 0.92 mg 6.60 mg 0.84 mg 0.01 mg 0.02 mg - 0.03 µg 0.02 mg - - - - 0.01 mg - 0.05 µg - - -
0.33 snuf gemalen korianderzaad 1.99 0.36 g - 0.12 g 0.01 g 0.08 g 0.28 g 0.23 mg 0.11 mg 4.73 mg 2.20 mg 8.45 mg 1.99 mg 0.01 mg 0.03 mg - - 0.14 mg - - - - - - 0.07 µg 0.02 mg 2.07 µg -
0.33 citroen 14.40 2.60 g 1.20 g 0.16 g - 0.20 g 0.88 g 0.80 mg 0.04 mg 4.00 mg 4.00 mg 60.00 mg 8.00 mg 0.02 mg 0.04 mg - - 18.00 mg - - 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg - 3.20 µg - - -
zout en peper 5.86 1.51 g 0.01 g 0.08 g 0.03 g 0.24 g 0.59 g 452.18 mg 0.12 mg 5.33 mg 1.77 mg 14.78 mg 2.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.69 µg 0.03 µg 1.78 mg - - - - 0.01 mg - 0.23 µg 0.11 mg 3.82 µg -
0.33 bak olijfolie om mee te - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
4 grote of 6 vellen filodeeg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
33.33 gram boter melk 245.00 0.23 g 0.23 g 27.50 g 18.00 g 0.23 g - 1.67 mg 0.03 mg 4.33 mg 0.67 mg 5.00 mg 6.67 mg - 0.02 mg - - - 0.40 mg 0.33 mg - 0.01 mg - - - - - -
    458.02 23.06 g 6.56 g 29.20 g 18.27 g 25.40 g 5.37 g 557.24 mg 2.13 mg 82.36 mg 59.89 mg 977.25 mg 423.44 mg 0.13 mg 1.47 mg 254.05 µg 2.73 µg 110.11 mg 0.40 mg 0.58 mg 0.27 mg 0.30 mg 0.46 mg 2.67 µg 64.95 µg 0.79 mg 5.89 µg -
0 reacties op "Mini visbastilla"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.