Mini visbastilla is een gerecht uit Marokko, lekker krokant met een vulling gemaakt van gemengde vis en noedels. Klaar in 30 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-11-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met de vulling voordat je begint met het filodeeg. Dit is omdat de vulling helemaal afgekoeld moet zijn voordat je deze op het filodeeg doet. Pel de ui en het teentje knoflook.
Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk en snijd de gele paprika in kleine blokjes. Snijd alle vis in kleinere stukken. Vul in de tussentijd de kleine pan met water en breng deze aan de kook.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg daar de gesneden prei, paprika, ui en knoflook aan toe. Fruit deze 2 minuten lang aan op middelhoog vuur. Voeg dan de vis en kruiden toe, en bak deze een aantal minuten mee.
Roer niet teveel, anders zullen de stukken vis uit elkaar vallen. Voeg dan sap van een halve citroen toe. Kook de noedels aan de hand van de instructies op de verpakking.
Giet de noedels af en plaats deze direct onder koud stromend water om het kookproces te stoppen en om te voorkomen dat de noedels aan elkaar gaan plakken.
Snijd de noedels in kleinere stukken en meng deze samen in de pan met de vis en groenten. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie grof en voeg deze toe aan het gerecht.
Doe de vulling in een vergiet, om ervoor te zorgen dat deze niet al te nat is. Wacht tot de vulling afgekoeld is.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Smelt de boter en gebruik een siliconen kwast om 1 filodeegvel in te vetten. Leg er een filodeegvel op en vet deze ook in met de boter.
Leg de gestapelde filodeegvellen in een kleine kom, op deze manier is het makkelijk(er) om de vulling in de bastilla te krijgen. Verdeel de vulling in 6 porties en voeg deze toe aan het eerste pakketje in de kom.
Je kunt door de boter de pakketjes makkelijk sluiten, vouw deze met de vier punten naar het midden toe. Verplaats de visbastilla naar de bakplaat en gebruik de siliconen kwast om er nog een laatste laag op te doen.
Herhaal bovenstaande stappen totdat je 6 visbastilla's overhoud. Bak de mini visbastilla's in 20 minuten goudbruin en krokant. Lekker met extra citroen, zoete chilisaus of Srirachasaus.
Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.