Zelf harissa maken
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf harissa maken veganistisch

Er zijn verschillende manieren om harissa te maken. Het is niet moeilijk, deze versie met gedroogde pepers is in Tunesië de meest gebruikte manier.

45 minuten
10 personen
Zelf harissa maken ingrediënten

Recept zelf harissa maken

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-01-2022, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 09-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Plaats de gedroogde pepers in heet water, dek de kom af met huishoudfolie en laat de pepers zacht worden in ongeveer een half uur.

Pel ondertussen de knoflooktenen. Verwijder de steeltjes en de zaadlijsten van de rode pepers.

Zelf harissa maken
Zelf harissa maken

Harissa afmaken – 15 minuten

Je kunt de peperpasta in een vijzel of kleine blender maken. Pureer de pepers samen met de knoflook tot een gladde pasta. Maak deze iets smeuïger met het water waar de pepers in lagen of gebruik een scheutje olijfolie.

Voeg het korianderzaad, karwijzaad en zout toe en pureer tot een gladde pasta. Je kunt de harissa nu voor allerlei verschillende gerechten gebruiken zoals met kip of meng het eens door de mayonaise en besmeer een broodje met harissa mayonaise. Geniet ervan!

Tips!

Welke pepers voor harissa?

Je kunt allerlei soorten gedroogde pepers gebruiken, je kunt er ook een combinatie van maken. Denk hierbij aan Guajillo pepers of Chipotle pepers. Deze zijn meestal te koop bij de toko.

Hoe lang kan ik harissa bewaren?

Je kunt de harissa in een goed afgesloten bakje tot wel een maand bewaren. Als je deze nog langer wilt bewaren kun je deze ook enkele maanden bewaren in de vriezer. 

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
32.73 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.46 g
0.02 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.29 g
0.19 g
Eiwitten
1.19 g
Vezels
1.84 g
Natrium
202.72 mg
Mineralen
Ijzer
1.25 mg
Calcium
30.6 mg
Magnesium
2.9 mg
Kalium
2.9 mg
Fosfor
28.47 mg
Koper
0.01 mg
Zink
0.05 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
4.97 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.01 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.16 µg
Vitamine E
0.01 mg
Vitamine K
1.09 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf harissa maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.