Zelf harissa maken

(12)

Er zijn verschillende manieren om harissa te maken. Het is niet moeilijk, deze versie met gedroogde pepers is in Tunesië de meest gebruikte manier.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-01-2022, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Sauzen Calorieën 71 calorieën p.p.
Zelf harissa maken

Ingrediënten


  • 75 gram gedroogde pepers
  • 5 grote knoflooktenen
  • 1 flinke eetlepel karwijzaad
  • halve theelepel korianderzaad
  • halve theelepel zout

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • snijplank & koksmes
  • vijzel of kleine blender

Zelf harissa maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Sauzen Calorieën 71 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-harissa-maken


Voorbereiding – 30 minuten

Plaats de gedroogde pepers in heet water, dek de kom af met huishoudfolie en laat de pepers zacht worden in ongeveer een half uur.

Pel ondertussen de knoflooktenen. Verwijder de steeltjes en de zaadlijsten van de rode pepers.

Zelf harissa maken
Zelf harissa maken

Harissa afmaken – 15 minuten

Je kunt de peperpasta in een vijzel of kleine blender maken. Pureer de pepers samen met de knoflook tot een gladde pasta. Maak deze iets smeuïger met het water waar de pepers in lagen of gebruik een scheutje olijfolie.

Voeg het korianderzaad, karwijzaad en zout toe en pureer tot een gladde pasta. Je kunt de harissa nu voor allerlei verschillende gerechten gebruiken zoals met kip of meng het eens door de mayonaise en besmeer een broodje met harissa mayonaise. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-01-2022, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Zelf harissa maken: Veel gestelde vragen

Welke pepers voor harissa?

Je kunt allerlei soorten gedroogde pepers gebruiken, je kunt er ook een combinatie van maken. Denk hierbij aan Guajillo pepers of Chipotle pepers. Deze zijn meestal te koop bij de toko.

Hoe lang kan ik harissa bewaren?

Je kunt de harissa in een goed afgesloten bakje tot wel een maand bewaren. Als je deze nog langer wilt bewaren kun je deze ook enkele maanden bewaren in de vriezer. 

0 reacties op Zelf harissa maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.