Shakshuka met feta is een heerlijke twist op deze heerlijke eieren in een kruidige tomatensaus. Extra lekker met brood om te dippen voor een perfecte lunch.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en snijd deze fijn. Snijd de gegrilde paprika in reepjes of blokjes.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Verhit een scheutje olie in een ovenbestendige pan. Fruit de rode ui enkele minuten tot deze glazig is geworden. Voeg de shakshuka kruidenmix toe en bak deze een minuut mee.
Voeg de gegrilde paprika en de tomatenblokjes toe en bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur.
Breek de eieren voorzichtig in de saus en verkruimel de feta erover. Zet de pan zonder deksel in de oven, hanteer ongeveer 10 minuten voor eieren die nog een beetje zacht zijn.
Garneer de shakshuka met verse peterselie en serveer met rustiek brood om te dippen. Eet smakelijk!
Kun je shakshuka opnieuw opwarmen?
Je kunt shakshuka eventueel opnieuw opwarmen, houd er wel rekening mee dat de eieren dan steviger zullen worden.
Dek hiervoor de shakshuka af met aluminiumfolie of een deksel en verwarm deze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden Celsius).
Kun je shakshuka invriezen?
Shakshuka kun je ongeveer tot wel 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Om de shakshuka langer te kunnen bewaren kun je deze in een goed afgesloten bakje tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.