Shakshuka met feta
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Shakshuka met feta vegetarisch

Shakshuka met feta is een heerlijke twist op deze heerlijke eieren in een kruidige tomatensaus. Extra lekker met brood om te dippen voor een perfecte lunch.

25 minuten
4 personen
Shakshuka met feta ingrediënten

Recept shakshuka met feta

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de rode ui en snijd deze fijn. Snijd de gegrilde paprika in reepjes of blokjes.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Shakshuka met feta
Shakshuka met feta

De shakshuka met feta afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olie in een ovenbestendige pan. Fruit de rode ui enkele minuten tot deze glazig is geworden. Voeg de shakshuka kruidenmix toe en bak deze een minuut mee.

Voeg de gegrilde paprika en de tomatenblokjes toe en bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur.

Breek de eieren voorzichtig in de saus en verkruimel de feta erover. Zet de pan zonder deksel in de oven, hanteer ongeveer 10 minuten voor eieren die nog een beetje zacht zijn.

Garneer de shakshuka met verse peterselie en serveer met rustiek brood om te dippen. Eet smakelijk!

Tips!

Kun je shakshuka opnieuw opwarmen?

Je kunt shakshuka eventueel opnieuw opwarmen, houd er wel rekening mee dat de eieren dan steviger zullen worden.

Dek hiervoor de shakshuka af met aluminiumfolie of een deksel en verwarm deze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden Celsius).

Kun je shakshuka invriezen?

Shakshuka kun je ongeveer tot wel 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Om de shakshuka langer te kunnen bewaren kun je deze in een goed afgesloten bakje tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren.

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
279.4 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.78 g
7.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.71 g
6.18 g
Eiwitten
17.94 g
Vezels
5.74 g
Natrium
894.48 mg
Mineralen
Ijzer
4.41 mg
Calcium
232.39 mg
Magnesium
47.38 mg
Kalium
47.38 mg
Fosfor
349.65 mg
Koper
0.44 mg
Zink
3.01 mg
Jodium
31.5 µg
Selenium
28.4 µg
Vitamines
Vitamine C
37.12 mg
Vitamine D
1.62 mg
Vitamine A
1030.1 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.38 mg
Vitamine B12
2.15 µg
Foliumzuur
101.43 µg
Vitamine E
3 mg
Vitamine K
24.88 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Shakshuka met feta"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.