Shakshuka met feta

(7)

Shakshuka met feta is een heerlijke twist op deze heerlijke eieren in een kruidige tomatensaus. Extra lekker met brood om te dippen voor een perfecte lunch. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-08-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Shakshuka met feta

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rode ui
  • 1 gegrilde paprika (uit pot)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • olijfolie
  • 1,5e eetlepel shakshuka kruidenmix
  • 6 eieren
  • 100 gram feta
  • paar takjes verse peterselie
  • rustiek brood om erbij te serveren
Shakshuka met feta Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenbestendige pan zonder deksel
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/shakshuka-met-feta


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de rode ui en snijd deze fijn. Snijd de gegrilde paprika in reepjes of blokjes.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Shakshuka met feta
Shakshuka met feta

De shakshuka met feta afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olie in een ovenbestendige pan. Fruit de rode ui enkele minuten tot deze glazig is geworden. Voeg de kruiden toe en bak deze een minuut mee.

Voeg de gegrilde paprika en de tomatenblokjes toe en bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur.

Breek de eieren voorzichtig in de saus en verkruimel de feta erover. Zet de pan zonder deksel in de oven, hanteer ongeveer 10 minuten voor eieren die nog een beetje zacht zijn.

Garneer de shakshuka met verse peterselie en serveer met rustiek brood om te dippen. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Shakshuka met feta: Veel gestelde vragen

Kun je shakshuka opnieuw opwarmen?

Je kunt shakshuka eventueel opnieuw opwarmen, houd er wel rekening mee dat de eieren dan steviger zullen worden.

Dek hiervoor de shakshuka af met aluminiumfolie of een deksel en verwarm deze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden Celsius).

Kun je shakshuka invriezen?

Shakshuka kun je ongeveer tot wel 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Om de shakshuka langer te kunnen bewaren kun je deze in een goed afgesloten bakje tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.