23 x stoofvlees

Van alle soorten stoofpotjes is stoofvlees veruit het populairste, daarom een overzicht van al mijn stoofvlees recepten.

Wanneer het buiten kouder begint te worden, is stoofvlees een heerlijk verwarmend gerecht om te maken. Je kunt hiervoor verschillende soorten vlees gebruiken, maar rundvlees wordt het meest gebruikt voor stoofvlees. 

Thuis het lekkerste stoofvlees maken is helemaal niet zo moeilijk. Het begint met een goed stukje vlees, vaak wordt er iets zuurs aan toegevoegd om het extra mals te maken. Dit kun je doen met bijvoorbeeld bier of wijn, maar dit is niet altijd noodzakelijk. 

Heerlijk stoofvlees kan behalve van runder stoofvlees o.a. ook gemaakt worden van lamsvlees, kalfsvlees of zelfs van paardenvlees voor een echte Limburgse klassieker: zuurvlees (zoervleisj). Natuurlijk kan het zoervleisj ook gewoon van rundvlees gemaakt worden, geen probleem!

Het grote voordeel van stoofpotjes is dat je deze met vrij goedkope ingrediënten kunt bereiden. Ook kun je het gerecht een dag vooraf maken, opwarmen is namelijk zo gebeurt! Stoofpotjes zijn ook perfect in te vriezen, mocht je teveel gemaakt hebben dan kun je deze heel makkelijk in de vriezer voor een langere tijd bewaren.

Stoofpotjes zijn er natuurlijk in alle soorten, stoofpotjes met vlees, vis of groenten. Zoals een heerlijke ratatouille als bijgerecht, of een vegetarische Bourguignon. Eens een keer iets anders dan de klassieke Franse boeuf bourguignon. Stoofvlees is veruit het populairste, daarom een overzicht van al mijn stoofvlees recepten.

Zou je moeten kiezen voor 1 gerecht dat echt comfortfood is, dan is het wel een stoofpotje. Stoofpotjes (of stoofschotels) maak je door vlees, vis of kip een lange tijd te garen. Op deze manier krijg je een botermals resultaat.

Stoofvlees kun je in een slowcooker, braadpan (Dutch oven) of instant pot bereiden. De bereidingstijden verschillen daarin enorm, maar zijn allemaal op hun eigen manier handig en overheerlijk.

Runder stoofvlees is in warmere maanden bijvoorbeeld ook erg geschikt om een huzarensalade of koude schotel van te maken. 

FotoRecept
Belgisch stoofvlees

Belgisch stoofvlees

Recept voor 4 personen
Dit Belgisch stoofvlees wil je maken, het is zo mals dat het vlees uit elkaar valt. Klassiek met friet en dat smaakt ook echt het beste bij dit stoofvlees! Naar recept
Grieks stoofvlees

Grieks stoofvlees

Recept voor 4 personen
Dit Grieks stoofvlees is extra lekker en fris met tzatziki, olijven en feta. Dat maakt dit stoofvlees uit de slowcooker of braadpan het hele jaar ideaal. Naar recept
Stoofvlees met appelstroop en champignons

Stoofvlees met appelstroop en champignons

Recept voor 4 personen
Heerlijk simpel stoofvlees met appelstroop en champignons met gekookte aardappelen en rode kool. Een AVG-tje, maar dan net even anders. Naar recept
Birria de res - Mexicaans stoofvlees

Birria de res - Mexicaans stoofvlees

Recept voor 4 personen
Tijdens koude dagen is een heerlijke stoofpot altijd lekker. Probeer eens dit heerlijke Mexicaanse stoofvlees, deze birria de res is een tikkeltje pittig. Naar recept
Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Recept voor 4 personen
Dit Oosters stoofvlees uit de slowcooker is heerlijk mals, kruidig en een tikkeltje zoet. Extra lekker met frisse atjar tjampoer, rijst en emping. Naar recept
Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

Recept voor 4 personen
Ropa vieja, overheerlijk Cubaans stoofvlees met kruiden, paprika en olijven. Te maken in de slowcooker of braadpan. Lekker met rijst, bonen en banaan. Naar recept
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Recept voor 6 personen
Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig! Naar recept
Lamsstoofpot met kruidige couscous

Lamsstoofpot met kruidige couscous

Recept voor 4 personen
Een winterse stoofpot met grapefruit, tomaat, ui en meer! Deze lamsstoofpot met kruidige couscous heeft vrij weinig ingrediënten en de slowcooker of braadpan doet het werk voor je. Naar recept
Lapis Daging

Lapis Daging

Recept voor 4 personen
Lapis daging is heerlijk Indonesisch stoofvlees boordevol kruiden, limoen en ketjap. Met een makkelijke zelfgemaakte kruidenpasta. Naar recept
Griekse Stifado

Griekse Stifado

Recept voor 4 personen
Deze Griekse stifado is een heerlijke stoofpot met rundvlees, tomaat, sjalotjes en heel veel kruiden. Boordevol smaak en heerlijk met aardappels. Naar recept

ReceptFoto

Marokkaanse stoofpot

Recept voor 4 personen
Een kruidige Marokkaanse stoofpot met mals rundvlees, kikkererwten, courgette en meer. Extra lekker in combinatie met couscous. Naar recept
Marokkaanse stoofpot

Stoofpot met rundvlees en venkel

Recept voor 6 personen
Een stoofpot met rundvlees en venkel is gemaakt in de slowcooker, maar kan ook in een braadpan. De aardappels kunnen eventueel ook los erbij geserveerd worden. Door de venkel is deze stoofpot niet te zwaar van smaak. Naar recept
Stoofpot met rundvlees en venkel

Antilliaanse runderstoofpot

Recept voor 4 personen
Het is winter en dat vraagt om stoofpotjes! Deze Antilliaanse runderstoofpot is een beetje pittig, kruidig en vol van smaak. Naar recept
Antilliaanse runderstoofpot

Rundvlees stoofpotje uit de slowcooker

Recept voor 6 personen
Niets zo heerlijk als thuiskomen met de geur van een stoofpot die op je staat te wachten. Naar recept
Rundvlees stoofpotje uit de slowcooker

Kalfsstoof met vanille - Blanquette de veau à la vanille

Recept voor 4 personen
Deze klassieke Franse kalfsstoof wordt nog zachter van smaak door het toevoegen van vanille. Deze blanquette de veau à la vanille is een echte smaakbom! Naar recept
Kalfsstoof met vanille - Blanquette de veau à la vanille

Draadjesvlees à la oma

Recept voor 4 personen
Dit overheerlijke recept voor draadjesvlees komt van mijn oma. Ik eet het nog regelmatig bij mijn vader, want is het zo'n ouderwets lekker stukje vlees! Naar recept
Draadjesvlees à la oma

Daging Roedjak

Recept voor 4 personen
Daging Roedjak is heerlijk stoofvlees dat mals wordt door het stoven in kokosmelk. Een tikkeltje pittig en extra lekker met een kruidige zelfgemaakte boemboe. Naar recept
Daging Roedjak

Daube de boeuf à la Provençale

Recept voor 8 personen
Dit Franse gerecht is een overheerlijke stoofpot met rundvlees, champignons en meer. Daube de boeuf à la Provençale is een echte klassieker. Naar recept
Daube de boeuf à la Provençale

Limburgs zoervleisj

Recept voor 4 personen
Hét recept voor heerlijk Limburgs zoervleisj, ofwel zuurvlees. Dit recept is geschikt voor de slowcooker, recept voor vier personen. Naar recept
Limburgs zoervleisj

Klassieke hachee

Recept voor 4 personen
Een klassieke hachee is niet alleen lekker in de winter, deze overheerlijke en makkelijke stoofpot is eigenlijk altijd lekker. Klaar binnen 2,5 uur. Naar recept
Klassieke hachee

Daging smoor

Recept voor 4 personen
Een Indonesische runderstoof die je hele huis vult met overheerlijke geuren. Deze daging smoor is een echte klassieker, het lekkerste met rijst en een simpele salade. Naar recept
Daging smoor

Gestoofde sukadelappen

Recept voor 4 personen
Deze gestoofde sukadelappen zijn heerlijk ouderwets, ze vallen uit elkaar zo mals zijn deze runderlapjes in een smakelijke saus van o.a. rode wijn en ui. Naar recept
Gestoofde sukadelappen

Italiaans stoofvlees

Recept voor 6 personen
Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade. Naar recept
Italiaans stoofvlees

Welk stoofpotje is jouw favoriet? Bereid jij stoofvlees liever in de slowcooker, instant pot of braadpan?


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/23-x-stoofvlees


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
17 stemmen
← Vorig blog
20 x borrelhapjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.