Een goede Limburgse koude schotel maak je een dag vooraf! Perfect om te serveren op feestjes met harde broodjes. Recept voor 4 kilo koude schotel.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limburgse-koude-schotel
Vul 2 pannen met water en breng deze aan de kook. Begin met het schillen van de aardappels en wortelen. Kook de aardappelen gaar, controleer dit door met een vork in een aardappel prikken. Gaat de vork er makkelijk in? Dan zijn de aardappelen klaar om verwerkt te worden. Giet de aardappelen dan af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Leg de stukken rundersoepvlees in de andere grote pan met water en zet het vuur op zijn laagst. Laat het vlees 4+ uur rustig garen, totdat het rundvlees makkelijk los komt. Haal het vlees uit de pan en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Gooi de overgebleven runderbouillon niet weg, gebruik deze als een basis voor een heerlijke soep.
Snijd de aardappelen in kleine blokjes en de wortelen in plakjes. Vul de pan waar de aardappelen in hebben gezeten nogmaals met water en breng aan de kook. Kook de wortelen bijna gaar, voeg er dan de diepvrieserwten aan toe. Giet de wortelen en de erwten dan af, en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Limburgse koude schotel
Breng alles op smaak met flink wat peper en zout. Voeg nu 700 ml mayonaise toe (ja, echt!) en meng alles goed door elkaar. Proef, en bepaal hoeveel citroensap er door de Limburgse koude schotel heen moet.
Dek de grote kom met de koude schotel af met huishoudfolie en laat een nacht rusten in de koelkast. Deze koude schotel is heerlijk om te serveren op feestjes met bijvoorbeeld wat harde broodjes en een bedje sla. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.