Ohmydish.nl


Antilliaanse runderstoofpot

Het is winter en dat vraagt om stoofpotjes! Deze Antilliaanse runderstoofpot is een beetje pittig, kruidig en vol van smaak.

Antilliaanse runderstoofpot
6 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Antilliaanse runderstoofpot

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram runder stoofvlees
  • bloem
  • boter
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 1 jalapeño peper
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • snuf chili poeder (naar smaak)
  • 300 ml runderbouillon
  • 200 ml passata
  • 3 grote aardappels
  • 1,5e paprika (wij gebruiken rood en groen)
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel rijst om erbij te serveren
Antilliaanse runderstoofpot ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • slowcooker (of maak de stoofpot in een braadpan)
  • grote bakpan
  • vleestang
  • dunschiller

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

6 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/antilliaanse-runderstoofpot


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in blokjes. Voor een mildere variant kun je de zaadlijsten van de jalapeño verwijderen, snijd deze vervolgens grof. Snijd het stoofvlees in kleine stukjes als dit nog niet geval is. Bestrooi het vlees met bloem en zorg dat alle kanten volledig bedekt zijn.

Antilliaanse runderstoofpot Antilliaanse runderstoofpot

Antilliaanse runderstoofpot afmaken -- 6 uur + 15 minuten

Verhit boter en een scheut olie in een bakpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Dit kun je het beste in delen doen zodat ze allemaal evenredig bakken. Verplaats de gebakken stukjes vlees naar de slowcooker en bak dan ook de spekjes, paprika, ui en knoflook enkele minuten in de pan. Voeg het mengsel dan ook toe aan de slowcooker.

Schenk een beetje runderbouillon in de pan om de aanbaksels los te maken en voeg dit dan ook toe aan de slowcooker. Schenk de rest van de bouillon samen met de jalapeño, kruiden en passata toe aan de slowcooker. Stel de slowcooker in op de laagste setting voor 5 - 6 uur.

Je kunt de aardappels al meteen toevoegen, wij kozen ervoor ze pas halverwege toe te voegen. Schil de aardappels, snijd in grove stukken en voeg deze ook toe aan de slowcooker. De exacte stoof tijd is afhankelijk van het vlees dat je gebruikt, soms is het na enkele uren al mals en soms duurt het dubbel zo lang. Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Als de stoofpot niet genoeg is ingedikt, kun je deze eventueel binden met maizena. Serveer bijvoorbeeld met rijst, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Rode bieten gnocchi

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.