Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/antilliaanse-runderstoofpot
Voorbereiding -- 15 minuten
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in blokjes. Voor een mildere variant kun je de zaadlijsten van de jalapeño verwijderen, snijd deze vervolgens grof. Snijd het stoofvlees in kleine stukjes als dit nog niet geval is. Bestrooi het vlees met bloem en zorg dat alle kanten volledig bedekt zijn.

Antilliaanse runderstoofpot
Antilliaanse runderstoofpot afmaken -- 6 uur + 15 minuten
Verhit boter en een scheut olie in een bakpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Dit kun je het beste in delen doen zodat ze allemaal evenredig bakken. Verplaats de gebakken stukjes vlees naar de slowcooker en bak dan ook de spekjes, paprika, ui en knoflook enkele minuten in de pan. Voeg het mengsel dan ook toe aan de slowcooker.
Schenk een beetje
runderbouillon in de pan om de aanbaksels los te maken en voeg dit dan ook toe aan de slowcooker. Schenk de rest van de bouillon samen met de jalapeño, kruiden en
passata toe aan de slowcooker. Stel de slowcooker in op de laagste setting voor 5 - 6 uur.
Je kunt de aardappels al meteen toevoegen, wij kozen ervoor ze pas halverwege toe te voegen. Schil de aardappels, snijd in grove stukken en voeg deze ook toe aan de slowcooker. De exacte stoof tijd is afhankelijk van het vlees dat je gebruikt, soms is het na enkele uren al mals en soms duurt het dubbel zo lang. Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Als de stoofpot niet genoeg is ingedikt, kun je deze eventueel binden met maizena. Serveer bijvoorbeeld met rijst, smakelijk!