Italiaans stoofvlees
😍 119Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Italiaans stoofvlees

Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade.

3 uur 45 minuten
6 personen
Italiaans stoofvlees ingrediënten

Recept italiaans stoofvlees

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 22-01-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 3 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 08-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
3 uur 30 minuten
Totale tijd
3 uur 45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Dep het runderstoofvlees (of sukadelappen) droog met wat keukenpapier. Snijd in fijne blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe het vlees in een grote schaal en voeg zout, peper en een eetlepel bloem toe.

Roer goed door elkaar heen en voeg eventueel meer bloem toe, zorg ervoor dat het vlees volledig met een dun laagje bloem bedekt is.

Pel de uitjes en teentjes knoflook en snijd deze fijn. Schil 5 wortels met een dunschiller en snijd in plakjes. Was de puntpaprika en snijd in dunne reepjes.

Italiaans stoofvlees
Italiaans stoofvlees

Het Italiaans stoofvlees afmaken – 3.5 uur

Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan een braadpan op middel-hoog vuur. Voeg ook een stuk roomboter toe, laat smelten. Fruit de ui en knoflook aan, voeg dan het rundvlees toe aan de pan.

Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin. Voeg nu ook de plakjes wortel samen met de puntpaprika toe. Bak een aantal minuten lang mee en blus het geheel af met 300 ml rode wijn. Voeg dan 700 ml runderbouillon toe.

Schep de tomatenpuree door de saus heen en voeg ook 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 3 takjes tijm en 3 takjes rozemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zet het vuur lager en laat het Italiaans stoofvlees op zacht vuur 3 tot 3.5 uur lang stoven. Roer af en toe goed door.

Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik het Italiaanse stoofvlees ook in een slowcooker bereiden?

Een slowcooker is ideaal voor wanneer je niet thuis bent. Stel de tijd in op 3 uur en 15 minuten, dan is het vlees gaar en hoef je er alleen maar wat pasta bij te koken.

Kan ik de saus dikker maken?

De bloem in dit gerecht maakt de saus al wat dikker. Mocht je een nog dikkere saus willen, dan kun je een halve eetlepel maizena door een scheutje water roeren. Voeg dit toe aan het Italiaans stoofvlees en de saus zal dikker worden.

Wat eet je bij Italiaans stoofvlees?

Meestal gekookte pasta, een stuk brood en een knapperige salade. Maar ook gekookte aardappelen of rijst is er erg lekker bij!

Wat vind je van dit recept?

119 waarderingen
😍
119
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
664.73 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.98 g
11.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.42 g
12.15 g
Eiwitten
49.86 g
Vezels
5.76 g
Natrium
884.44 mg
Mineralen
Ijzer
7.83 mg
Calcium
111.62 mg
Magnesium
73.51 mg
Kalium
73.51 mg
Fosfor
434 mg
Koper
0.5 mg
Zink
10.53 mg
Jodium
0.39 µg
Selenium
29.35 µg
Vitamines
Vitamine C
56.19 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
3.91 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.98 mg
Vitamine B12
3.83 µg
Foliumzuur
46.57 µg
Vitamine E
0.43 mg
Vitamine K
5.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Italiaans stoofvlees"
Truus zegt op 09-01-2024
Echt super lekker
Ohmydish zegt op 09-01-2024

Super leuk om te horen dat het lekker gesmaakt heeft, Truus!

Jolanda zegt op 12-01-2024
Ik wil dit gerecht graag in de slowcooker maken. Nu las ik ergens dat je de hoeveelheid alcohol dan moet aanpassen omdat het hierin minder/niet verdampt. Ook werd geadviseerd om de verse kruiden pas later toe te voegen. Heb je advies voor me?
Ohmydish zegt op 12-01-2024

Hallo Jolanda, dankjewel voor je bericht!
Wanneer je gerechten in de slowcooker maakt is het inderdaad verstandig om minder vocht toe te voegen, aangezien dit minder/niet verdampt. Ik halveer de hoeveelheid vocht voor de slowcooker meestal t.o.v. het sudderen in een braadpan. Niet enkel de hoeveelheid alcohol, maar alle soorten vocht.

Verse kruiden voeg ik wel altijd direct toe en heb hier nog nooit problemen mee gehad. 
Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.