Italiaans stoofvlees

(50)

Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade.

3 uur 45 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Italiaans stoofvlees

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo runderstoofvlees
  • 4 kleine uitjes
  • 5 wortelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 ml rode wijn
  • 700 ml runderbouillon
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 rode puntpaprika
  • 5 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Roomboter
  • Bloem
  • Peper en zout
Italiaans stoofvlees ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Braadpan
  • Houten lepel
  • Grote schaal
  • Keukenpapier
  • Dunschiller

Bereiden


3 uur 45 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaans-stoofvlees


Voorbereiding – 15 minuten

Dep het runderstoofvlees (of sukadelappen) droog met wat keukenpapier. Snijd in fijne blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe het vlees in een grote schaal en voeg zout, peper en een eetlepel bloem toe.

Roer goed door elkaar heen en voeg eventueel meer bloem toe, zorg ervoor dat het vlees volledig met een dun laagje bloem bedekt is.

Pel de uitjes en teentjes knoflook en snijd deze fijn. Schil 5 wortels met een dunschiller en snijd in plakjes. Was de puntpaprika en snijd in dunne reepjes.

Italiaans stoofvlees
Italiaans stoofvlees

Het Italiaans stoofvlees afmaken – 3.5 uur

Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan een braadpan op middel-hoog vuur. Voeg ook een stuk roomboter toe, laat smelten. Fruit de ui en knoflook aan, voeg dan het rundvlees toe aan de pan.

Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin. Voeg nu ook de plakjes wortel samen met de puntpaprika toe. Bak een aantal minuten lang mee en blus het geheel af met 300 ml rode wijn. Voeg dan 700 ml runderbouillon toe.

Schep de tomatenpuree door de saus heen en voeg ook 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 3 takjes tijm en 3 takjes rozemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zet het vuur lager en laat het Italiaans stoofvlees op zacht vuur 3 tot 3.5 uur lang stoven. Roer af en toe goed door.

Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade. Eet smakelijk!

Italiaans stoofvlees: veelgestelde vragen

Kan ik het Italiaanse stoofvlees ook in een slowcooker bereiden?

Een slowcooker is ideaal voor wanneer je niet thuis bent. Stel de tijd in op 3 uur en 15 minuten, dan is het vlees gaar en hoef je er alleen maar wat pasta bij te koken.

Kan ik de saus dikker maken?

De bloem in dit gerecht maakt de saus al wat dikker. Mocht je een nog dikkere saus willen, dan kun je een halve eetlepel maizena door een scheutje water roeren. Voeg dit toe aan het Italiaans stoofvlees en de saus zal dikker worden.

Wat eet je bij Italiaans stoofvlees?

Meestal gekookte pasta, een stuk brood en een knapperige salade. Maar ook gekookte aardappelen of rijst is er erg lekker bij!

Wat vind jij van dit recept?
50 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Walnotencake met koffie

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.