Italiaans stoofvlees

(112)

Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-01-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 3 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Italiaans stoofvlees

Ingrediënten


  • 1 kilo runderstoofvlees
  • 4 kleine uitjes
  • 5 wortelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 ml rode wijn
  • 700 ml runderbouillon
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 rode puntpaprika
  • 5 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Roomboter
  • Bloem
  • Peper en zout
Italiaans stoofvlees Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Braadpan
  • Houten lepel
  • Grote schaal
  • Keukenpapier
  • Dunschiller

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaans-stoofvlees


Voorbereiding – 15 minuten

Dep het runderstoofvlees (of sukadelappen) droog met wat keukenpapier. Snijd in fijne blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe het vlees in een grote schaal en voeg zout, peper en een eetlepel bloem toe.

Roer goed door elkaar heen en voeg eventueel meer bloem toe, zorg ervoor dat het vlees volledig met een dun laagje bloem bedekt is.

Pel de uitjes en teentjes knoflook en snijd deze fijn. Schil 5 wortels met een dunschiller en snijd in plakjes. Was de puntpaprika en snijd in dunne reepjes.

Italiaans stoofvlees
Italiaans stoofvlees

Het Italiaans stoofvlees afmaken – 3.5 uur

Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan een braadpan op middel-hoog vuur. Voeg ook een stuk roomboter toe, laat smelten. Fruit de ui en knoflook aan, voeg dan het rundvlees toe aan de pan.

Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin. Voeg nu ook de plakjes wortel samen met de puntpaprika toe. Bak een aantal minuten lang mee en blus het geheel af met 300 ml rode wijn. Voeg dan 700 ml runderbouillon toe.

Schep de tomatenpuree door de saus heen en voeg ook 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 3 takjes tijm en 3 takjes rozemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zet het vuur lager en laat het Italiaans stoofvlees op zacht vuur 3 tot 3.5 uur lang stoven. Roer af en toe goed door.

Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-01-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 3 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
112 stemmen

Italiaans stoofvlees: Veel gestelde vragen

Kan ik het Italiaanse stoofvlees ook in een slowcooker bereiden?

Een slowcooker is ideaal voor wanneer je niet thuis bent. Stel de tijd in op 3 uur en 15 minuten, dan is het vlees gaar en hoef je er alleen maar wat pasta bij te koken.

Kan ik de saus dikker maken?

De bloem in dit gerecht maakt de saus al wat dikker. Mocht je een nog dikkere saus willen, dan kun je een halve eetlepel maizena door een scheutje water roeren. Voeg dit toe aan het Italiaans stoofvlees en de saus zal dikker worden.

Wat eet je bij Italiaans stoofvlees?

Meestal gekookte pasta, een stuk brood en een knapperige salade. Maar ook gekookte aardappelen of rijst is er erg lekker bij!

4 reacties op Italiaans stoofvlees

Truus plaatste op 09-01-2024 om 19:50:08
Echt super lekker
Ohmydish plaatste op 09-01-2024 om 21:08:47

Super leuk om te horen dat het lekker gesmaakt heeft, Truus!

Jolanda plaatste op 12-01-2024 om 15:04:53
Ik wil dit gerecht graag in de slowcooker maken. Nu las ik ergens dat je de hoeveelheid alcohol dan moet aanpassen omdat het hierin minder/niet verdampt. Ook werd geadviseerd om de verse kruiden pas later toe te voegen. Heb je advies voor me?
Ohmydish plaatste op 12-01-2024 om 17:31:17

Hallo Jolanda, dankjewel voor je bericht!
Wanneer je gerechten in de slowcooker maakt is het inderdaad verstandig om minder vocht toe te voegen, aangezien dit minder/niet verdampt. Ik halveer de hoeveelheid vocht voor de slowcooker meestal t.o.v. het sudderen in een braadpan. Niet enkel de hoeveelheid alcohol, maar alle soorten vocht.

Verse kruiden voeg ik wel altijd direct toe en heb hier nog nooit problemen mee gehad. 
Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.