Stoofpot met rundvlees en venkel

(19)

Een stoofpot met rundvlees en venkel is gemaakt in de slowcooker, maar kan ook in een braadpan. De aardappels kunnen eventueel ook los erbij geserveerd worden. Door de venkel is deze stoofpot niet te zwaar van smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-04-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-01-2024

Kooktijd 5 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Stoofpot met rundvlees en venkel

Ingrediënten


  • 600 gram runder stoofvlees
  • 1 prei
  • 2 venkels
  • 4 wortels
  • ongeveer 8 middelgrote vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 4 knoflooktenen
  • 3 laurierblaadjes
  • bloem
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels mosterd
  • klont boter
  • ongeveer 150 ml rode wijn
  • ongeveer 200 ml runderbouillon

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • slowcooker (of gebruik een braadpan met deksel)
  • grote bakpan
  • vleestang

Stoofpot met rundvlees en venkel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofpot-met-rundvlees-en-venkel


Voorbereiding – 20 minuten

Was de prei, verwijder de buitenste bladeren en een deel van het groen. Snijd de prei grof, schil de wortels en snijd deze dan ook grof. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd deze grof. Was de aardappels en laat deze heel, het is niet nodig om deze te schillen. 

Snijd het stoofvlees eventueel in kleinere blokjes en bestrooi met bloem, peper en zout. 

Stoofpot met rundvlees en venkel
Stoofpot met rundvlees en venkel

Stoofpot met rundvlees en venkel afmaken – 5 uur en 10 minuten

Verhit een klont boter in een bakpan op hoog vuur en bak het stoofvlees in delen mooi bruin. Voeg het vlees samen met ui, knoflook, wortel, venkel, aardappels, prei en laurierblaadjes toe aan de slowcooker. 

Blus de bakpan af met rode wijn om alle smaken van het aanbakken van het vlees los te maken. Roer de mosterd door de wijn samen met runderbouillon. Schenk dit bij de slowcooker en zet deze op de laagste stand voor ongeveer 5 uur. 

Je kunt deze stoofpot ook maken in een braadpan, dan kun je het beste alles eerst aanbakken en ongeveer 1,5 uur laten sudderen. Breng de stoofpot eventueel op smaak met meer peper en zout en verwijder de laurierblaadjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-04-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-01-2024


Waardeer dit recept!
19 stemmen

0 reacties op Stoofpot met rundvlees en venkel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.