Stoofpot met rundvlees en venkel
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Stoofpot met rundvlees en venkel

Een stoofpot met rundvlees en venkel is gemaakt in de slowcooker, maar kan ook in een braadpan. De aardappels kunnen eventueel ook los erbij geserveerd worden. Door de venkel is deze stoofpot niet te zwaar van smaak.

5 uur 30 minuten
4 personen
Stoofpot met rundvlees en venkel ingrediënten

Recept stoofpot met rundvlees en venkel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-04-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
5 uur 10 minuten
Totale tijd
5 uur 30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Was de prei, verwijder de buitenste bladeren en een deel van het groen. Snijd de prei grof, schil de wortels en snijd deze dan ook grof. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd deze grof. Was de aardappels en laat deze heel, het is niet nodig om deze te schillen. 

Snijd het stoofvlees eventueel in kleinere blokjes en bestrooi met bloem, peper en zout. 

Stoofpot met rundvlees en venkel
Stoofpot met rundvlees en venkel

Stoofpot met rundvlees en venkel afmaken – 5 uur en 10 minuten

Verhit een klont boter in een bakpan op hoog vuur en bak het stoofvlees in delen mooi bruin. Voeg het vlees samen met ui, knoflook, wortel, venkel, aardappels, prei en laurierblaadjes toe aan de slowcooker. 

Blus de bakpan af met rode wijn om alle smaken van het aanbakken van het vlees los te maken. Roer de mosterd door de wijn samen met runderbouillon. Schenk dit bij de slowcooker en zet deze op de laagste stand voor ongeveer 5 uur. 

Je kunt deze stoofpot ook maken in een braadpan, dan kun je het beste alles eerst aanbakken en ongeveer 1,5 uur laten sudderen. Breng de stoofpot eventueel op smaak met meer peper en zout en verwijder de laurierblaadjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
878.58 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
87.8 g
6.32 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.91 g
11.56 g
Eiwitten
52.92 g
Vezels
13.06 g
Natrium
794.13 mg
Mineralen
Ijzer
8.3 mg
Calcium
157.52 mg
Magnesium
125.86 mg
Kalium
125.86 mg
Fosfor
563.46 mg
Koper
0.68 mg
Zink
10.13 mg
Jodium
0.62 µg
Selenium
26.43 µg
Vitamines
Vitamine C
40.18 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
0.52 mg
Vitamine B1
0.61 mg
Vitamine B2
0.59 mg
Vitamine B6
1.68 mg
Vitamine B12
3.45 µg
Foliumzuur
87.56 µg
Vitamine E
0.44 mg
Vitamine K
5.71 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Stoofpot met rundvlees en venkel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.