Stoofpot met rundvlees en venkel

(11)

Een stoofpot met rundvlees en venkel is gemaakt in de slowcooker, maar kan ook in een braadpan. De aardappels kunnen eventueel ook los erbij geserveerd worden. Door de venkel is deze stoofpot niet te zwaar van smaak.

Kooktijd 5 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Stoofpot met rundvlees en venkel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram runder stoofvlees
  • 1 prei
  • 2 venkels
  • 4 wortels
  • ongeveer 8 middelgrote vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 4 knoflooktenen
  • 3 laurierblaadjes
  • bloem
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels mosterd
  • klont boter
  • ongeveer 150 ml rode wijn
  • ongeveer 200 ml runderbouillon
Stoofpot met rundvlees en venkel Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • slowcooker (of gebruik een braadpan met deksel)
  • grote bakpan
  • vleestang

Bereiding


Kooktijd 5 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofpot-met-rundvlees-en-venkel


Voorbereiding -- 20 minuten

Was de prei, verwijder de buitenste bladeren en een deel van het groen. Snijd de prei grof, schil de wortels en snijd deze dan ook grof. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd deze grof. Was de aardappels en laat deze heel, het is niet nodig om deze te schillen. 

Snijd het stoofvlees eventueel in kleinere blokjes en bestrooi met bloem, peper en zout. 

Stoofpot met rundvlees en venkel
Stoofpot met rundvlees en venkel

Stoofpot met rundvlees en venkel afmaken -- 5 uur en 10 minuten

Verhit een klont boter in een bakpan op hoog vuur en bak het stoofvlees in delen mooi bruin. Voeg het vlees samen met ui, knoflook, wortel, venkel, aardappels, prei en laurierblaadjes toe aan de slowcooker. 

Blus de bakpan af met rode wijn om alle smaken van het aanbakken van het vlees los te maken. Roer de mosterd door de wijn samen met runderbouillon. Schenk dit bij de slowcooker en zet deze op de laagste stand voor ongeveer 5 uur. 

Je kunt deze stoofpot ook maken in een braadpan, dan kun je het beste alles eerst aanbakken en ongeveer 1,5 uur laten sudderen. Breng de stoofpot eventueel op smaak met meer peper en zout en verwijder de laurierblaadjes. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

11 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.