Een stoofpot met rundvlees en venkel is gemaakt in de slowcooker, maar kan ook in een braadpan. De aardappels kunnen eventueel ook los erbij geserveerd worden. Door de venkel is deze stoofpot niet te zwaar van smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-04-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de prei, verwijder de buitenste bladeren en een deel van het groen. Snijd de prei grof, schil de wortels en snijd deze dan ook grof.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd deze grof. Was de aardappels en laat deze heel, het is niet nodig om deze te schillen.
Snijd het stoofvlees eventueel in kleinere blokjes en bestrooi met bloem, peper en zout.
Verhit een klont boter in een bakpan op hoog vuur en bak het stoofvlees in delen mooi bruin. Voeg het vlees samen met ui, knoflook, wortel, venkel, aardappels, prei en laurierblaadjes toe aan de slowcooker.
Blus de bakpan af met rode wijn om alle smaken van het aanbakken van het vlees los te maken. Roer de mosterd door de wijn samen met runderbouillon. Schenk dit bij de slowcooker en zet deze op de laagste stand voor ongeveer 5 uur.
Je kunt deze stoofpot ook maken in een braadpan, dan kun je het beste alles eerst aanbakken en ongeveer 1,5 uur laten sudderen. Breng de stoofpot eventueel op smaak met meer peper en zout en verwijder de laurierblaadjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.