Ohmydish.nl


Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

Ropa vieja, overheerlijk Cubaans stoofvlees met kruiden, paprika en olijven. Te maken in de slowcooker of braadpan. Lekker met rijst, bonen en banaan.

Ropa vieja - Cubaans stoofvlees
6 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram runder stoofvlees
  • 1 grote ui
  • 4 knoflooktenen
  • 1 grote rode paprika
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • snuf cayenne peper
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • zout naar smaak
  • kleine handvol groene olijven
  • scheutje droge witte wijn
  • 1 eetlepel azijn
  • half blik tomaten
  • eventueel rijst, bonen en bakbanaan om erbij te serveren
Ropa vieja - Cubaans stoofvlees ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • slowcooker of braadpan met deksel
  • houten lepel
  • 2 vorken

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

6 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ropa-vieja-cubaans-stoofvlees


Voorbereiding -- 3 tot 6 uur

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Als je dit stoofvlees in de slowcooker wilt maken voeg je alles samen toe en plaats het vlees in zijn geheel erin. Overtollig vet en spieren kunnen na het garen worden verwijderd, deze geven veel smaak aan het stoofvlees. Stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur.

Als je dit stoofvlees in een braadpan wilt maken, dien je het vlees eerst rondom mooi goudbruin te bakken in een scheut olie. Verplaats dan het vlees naar een bord en bak de ui en paprika blokjes in de pan. Voeg dan ook de fijngesneden knoflook samen met alle kruiden toe en blus het geheel af met witte wijn en een eetlepel azijn na enkele minuten. Voeg dan de tomatenstukjes samen met het vlees en de olijven toe en laat dit ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen.

Ropa vieja – Cubaans stoofvlees Ropa vieja – Cubaans stoofvlees

Ropa vieja afmaken -- 15 minuten

Het stoofvlees is gaar als deze mals is en volledig uit elkaar valt. Gebruik 2 vorken om het vlees in stukjes te verdelen en verwijder tegelijk overtollig vet en spieren. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de stukjes vlees weer toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met rijst, bonen en gebakken stukjes banaan. Garneer eventueel met peterselie of koriander, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Krokante kaasrolletjes
Volgend recept →
Pepersteak salade

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.