Ropa vieja - Cubaans stoofvlees
😍 11 Geweldig
😋 1 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

Ropa vieja, overheerlijk Cubaans stoofvlees met kruiden, paprika en olijven. Te maken in de slowcooker of braadpan. Lekker met rijst, bonen en banaan.

6 uur 15 minuten
4 personen
Ropa vieja - Cubaans stoofvlees ingrediënten

Recept ropa vieja - cubaans stoofvlees

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept ropa vieja - cubaans stoofvlees allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
6 uur
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
6 uur 15 minuten

Voorbereiding – 3 tot 6 uur

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Als je dit stoofvlees in de slowcooker wilt maken voeg je alles samen toe en plaats het vlees in zijn geheel erin.

Overtollig vet en spieren kunnen na het garen worden verwijderd, deze geven veel smaak aan het stoofvlees. Stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur.

Als je dit stoofvlees in een braadpan wilt maken, dien je het vlees eerst rondom mooi goudbruin te bakken in een scheut olie. Verplaats dan het vlees naar een bord en bak de ui en paprika blokjes in de pan.

Voeg dan ook de fijngesneden knoflook samen met alle kruiden toe en blus het geheel af met witte wijn en een eetlepel azijn na enkele minuten.

Voeg dan de tomatenstukjes samen met het vlees en de olijven toe en laat dit ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen. 

Ropa vieja – Cubaans stoofvlees
Ropa vieja – Cubaans stoofvlees

Ropa vieja afmaken – 15 minuten

Het stoofvlees is gaar als deze mals is en volledig uit elkaar valt. Gebruik 2 vorken om het vlees in stukjes te verdelen en verwijder tegelijk overtollig vet en spieren.

Verwijder de laurierblaadjes en voeg de stukjes vlees weer toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met rijst, bonen en gebakken stukjes banaan.

Garneer eventueel met verse peterselie of koriander, eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

12 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
467.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.63 g
4.81 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.96 g
9.69 g
Eiwitten
42.18 g
Vezels
3.86 g
Natrium
1015.07 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
150 gram runder stoofvlees 375.00 - - 23.10 g 9.15 g 39.45 g - 87.00 mg 4.05 mg 15.00 mg 30.00 mg 519.00 mg 295.50 mg 0.15 mg 8.10 mg - 26.40 µg - - - 0.15 mg 0.30 mg 0.60 mg 3.45 µg 4.50 µg 0.30 mg 2.85 µg -
0.25 grote ui 16.20 2.75 g 2.75 g 0.09 g 0.05 g 0.54 g 1.13 g 4.05 mg 0.23 mg 13.50 mg 4.50 mg 78.75 mg 18.90 mg 0.04 mg 0.36 mg - - 2.93 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.06 mg - 4.50 µg - - -
1 knoflooktenen 9.80 1.96 g 0.06 g 0.01 g - 0.42 g 0.13 g 0.28 mg 0.10 mg 11.90 mg 1.40 mg 42.00 mg 9.10 mg 0.02 mg 0.07 mg 0.11 µg - 0.98 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 0.28 µg - - -
0.25 grote rode paprika 9.75 1.69 g 1.31 g - - 0.38 g 0.75 g 3.75 mg 0.15 mg 7.50 mg 3.75 mg 131.25 mg 1.88 mg 0.01 mg 0.09 mg - - 56.25 mg - 0.03 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.06 mg - 18.75 µg - - -
0.5 laurierblaadjes 1.57 0.36 g - 0.04 g 0.01 g 0.04 g 0.13 g 0.25 mg 0.22 mg 4.17 mg 0.60 mg 2.65 mg 0.57 mg - - - - 0.23 mg - - - - 0.01 mg - 0.90 µg 0.04 mg - -
0.25 eetlepel paprikapoeder 7.06 0.70 g - 0.25 g 0.05 g 0.30 g 0.40 g 0.60 mg 0.48 mg 3.60 mg - 48.00 mg 7.00 mg - - - - 1.40 mg - - 0.01 mg 0.03 mg - - - - - -
0.25 snuf cayenne peper 0.93 0.08 g - 0.04 g 0.01 g 0.03 g 0.07 g 0.08 mg 0.02 mg 0.38 mg - 5.25 mg 0.73 mg - 0.01 mg - - 0.20 mg - - - - - - - - 0.20 µg -
0.25 eetlepel oregano 2.78 0.38 g - 0.08 g 0.02 g 0.09 g 0.12 g 0.15 mg 0.38 mg 12.00 mg - 12.00 mg 1.50 mg - - - - - - 0.01 mg - - - - - - - -
0.25 theelepel komijn 3.19 0.26 g - 0.16 g 0.02 g 0.14 g 0.08 g 1.28 mg - 6.75 mg - 13.50 mg 0.49 mg - - - - 0.06 mg - - - - - - - - - -
0.25 theelepel zwarte peperkorrels 1.55 0.25 g - 0.01 g 0.01 g 0.06 g 0.10 g 0.20 mg 0.15 mg 2.00 mg - 6.50 mg 0.90 mg - - - - - - - - - - - - - - -
zout - - - - - - - 600.00 mg - 0.15 mg 4.35 mg 0.08 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 handvol groene olijven 20.40 0.03 g - 2.07 g 0.38 g 0.21 g 0.63 g 315.00 mg 0.22 mg 14.25 mg 3.00 mg 6.75 mg 2.55 mg 0.03 mg 0.03 mg - - - - 0.01 mg - 0.01 mg - - - - - -
0.25 scheutje droge witte wijn sulfiet 3.00 0.02 g 0.02 g - - 0.01 g - 0.08 mg 0.02 mg 0.38 mg 0.38 mg 3.00 mg 0.56 mg - 0.01 mg - - - - - - - - - - - - -
0.25 eetlepel azijn 0.04 0.02 g 0.02 g - - - - 0.19 mg - 0.19 mg 0.19 mg 1.13 mg 0.38 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.13 blik tomaten 4.28 0.65 g 0.65 g 0.05 g - 0.23 g 0.23 g 1.80 mg - 3.15 mg 2.25 mg 66.83 mg 5.85 mg 0.01 mg 0.02 mg - - 4.73 mg - 0.01 mg 0.01 mg - 0.02 mg - 1.58 µg 0.11 mg 1.69 µg -
rijst, bonen en bakbanaan 12.00 2.50 g - 0.05 g 0.01 g 0.31 g 0.10 g 0.38 mg 0.04 mg 0.75 mg 1.25 mg 7.50 mg 5.00 mg 0.01 mg 0.06 mg - - - - - - - 0.01 mg - 2.50 µg - - -
    467.53 11.63 g 4.81 g 25.96 g 9.69 g 42.18 g 3.86 g 1015.07 mg 6.05 mg 95.66 mg 51.66 mg 944.17 mg 350.89 mg 0.27 mg 8.76 mg 0.11 µg 26.41 µg 66.77 mg - 0.06 mg 0.23 mg 0.40 mg 0.79 mg 3.45 µg 33.00 µg 0.45 mg 4.74 µg -
2 reacties op "Ropa vieja - Cubaans stoofvlees"
Aafke zegt op 18-12-2024
Het is hier een favoriet recept voor net ff anders stoofvlees. Het zijn niet de spieren maar de pezen die je eventueel wil verwijderen. Het lekkere vlees is juist spieren.
Véronique zegt op 18-12-2024
Hi Aafke, dankjewel dat is fijn om te horen! De harde spiervezels van vlees worden doorgaans het liefste verwijderd, aangezien deze erg taai zijn. Maar het verschilt zeker per persoon in hoeverre je het vlees schoonmaakt, sommige mensen houden bijvoorbeeld ook juist van een vetter stuk vlees en zullen zelfs dat niet verwijderen. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.