Heerlijk simpel stoofvlees met appelstroop en champignons met gekookte aardappelen en rode kool. Een AVG-tje, maar dan net even anders.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-03-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt dit stoofvlees in de slowcooker of in een braadpan met dikke bodem maken. Maak de champignons schoon met keukenpapier of een champignonborstel.
Snijd de uiteindes van de steeltjes en laat de champignons heel. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout, het is niet nodig om het in stukken te snijden.
Leg het vlees in zijn geheel in de slowcooker en voeg hier dan de champignons en een flinke scheut rode wijnazijn aan toe. Prik de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze dan ook toe aan de slowcooker.
Schenk er een halve liter runderbouillon bij en roer er 3 eetlepels appelstroop bij.
Stel de slowcooker in op de laagste setting en zet deze aan voor ongeveer 6 uur lang. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte en het soort van het stoofvlees.
Haal het vlees uit de slowcooker en gebruik 2 vorken om het vlees fijn te maken. Zo kun je het overtollig vet en spieren meteen verwijderen.
Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels erin en kook het vocht eventueel in een kleiner pannetje tot een mooie saus. Je kunt deze eventueel ook binden met maizena.
Roer dan het draadjesvlees erdoor en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met aardappels en gestoofde rode kool. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.