Heerlijk simpel stoofvlees met appelstroop en champignons met gekookte aardappelen en rode kool. Een AVG-tje, maar dan net even anders.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofvlees-met-appelstroop-en-champignons
Maak de champignons schoon met keukenpapier of een champignonborstel. Snijd de uiteindes van de steeltjes en laat de champignons heel. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout, het is niet nodig om het in stukken te snijden. Leg het vlees in zijn geheel in de slowcooker en voeg hier dan de champignons en een flinke scheut rode wijnazijn aan toe. Prik de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze dan ook toe aan de slowcooker. Schenk er een halve liter runderbouillon bij en roer er 3 eetlepels appelstroop bij.
Stoofvlees met appelstroop en champignons
Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels erin en kook het vocht eventueel in een kleiner pannetje tot een mooie saus. Je kunt deze eventueel ook binden met maizena. Roer dan het draadjesvlees erdoor en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met aardappels en gestoofde rode kool. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.