Ohmydish.nl


Stoofvlees met appelstroop en champignons

Heerlijk simpel stoofvlees met appelstroop en champignons met gekookte aardappelen en rode kool. Een AVG-tje, maar dan net even anders.

6 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Stoofvlees met appelstroop en champignons

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 600 gram runder stoofvlees
  • 250 gram champignons
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • flinke scheut rode wijnazijn
  • 0,5e liter sterke runderbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • gekookte aardappelen en gestoofde rode kool om erbij te serveren
Stoofvlees met appelstroop en champignons ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • keukenpapier of champignonborstel
  • klein mesje
  • slowcooker of braadpan
  • 2 vorken
  • optioneel: sauspan

Bereiden


6 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofvlees-met-appelstroop-en-champignons


Voorbereiding -- 10 minuten

Je kunt dit stoofvlees in de slowcooker of in een braadpan met dikke bodem maken.

Maak de champignons schoon met keukenpapier of een champignonborstel. Snijd de uiteindes van de steeltjes en laat de champignons heel. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout, het is niet nodig om het in stukken te snijden. Leg het vlees in zijn geheel in de slowcooker en voeg hier dan de champignons en een flinke scheut rode wijnazijn aan toe. Prik de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze dan ook toe aan de slowcooker. Schenk er een halve liter runderbouillon bij en roer er 3 eetlepels appelstroop bij.

Stoofvlees met appelstroop en champignons Stoofvlees met appelstroop en champignons

De stoofvlees met appelstroop en champignons afmaken -- 6 uur + 20 minuten

Stel de slowcooker in op de laagste setting en zet deze aan voor ongeveer 6 uur lang. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte en het soort van het stoofvlees. Haal het vlees uit de slowcooker en gebruik 2 vorken om het vlees fijn te maken. Zo kun je het overtollig vet en spieren meteen verwijderen.

Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels erin en kook het vocht eventueel in een kleiner pannetje tot een mooie saus. Je kunt deze eventueel ook binden met maizena. Roer dan het draadjesvlees erdoor en breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met aardappels en gestoofde rode kool. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Mini rode kool strudel
Volgend recept →
Romig kiwi toetje

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!