Ohmydish.nl


Klassieke hachee

Een klassieke hachee is niet alleen lekker in de winter, deze overheerlijke en makkelijke stoofpot is eigenlijk altijd lekker. Klaar binnen 2,5 uur.

Klassieke hachee
2 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Klassieke hachee

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 750 gram sucadelappen
  • 2 uien
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • ongeveer 30 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 flesje donker bier
  • 1/2e liter runderbouillon
  • peper en zout naar smaak
Klassieke hachee ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • grote braadpan
  • houten lepel

Bereiden

2 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-hachee


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de uien en snijd deze in (halve) ringen. Snijd de sucadelappen in stukken, niet te groot. Je kunt eventueel een beetje vet wegsnijden als je dit wilt, maar onthoud dat vet smaak geeft aan het vlees.

Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem. 

Klassieke hachee
Klassieke hachee

Klassieke hachee afmaken -- 2 uur en 15 minuten

Verhit boter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg na enkele minuten de ui toe en blus dit na enkele minuten af met het bier.

Klassieke hachee
Klassieke hachee

Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en runderbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het minimaal 2 uur zachtjes sudderen.

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Serveer met aardappelpuree en spruitjes of rode kool, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.