Klassieke hachee

(43)

Een klassieke hachee is niet alleen lekker in de winter, deze overheerlijke en makkelijke stoofpot is eigenlijk altijd lekker. Klaar binnen 2,5 uur.

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Klassieke hachee

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 750 gram sucadelappen
  • 2 uien
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • ongeveer 30 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 flesje donker bier
  • 1/2e liter runderbouillon
  • peper en zout naar smaak
Klassieke hachee ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • grote braadpan
  • houten lepel

Bereiden


Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-hachee


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de uien en snijd deze in (halve) ringen. Snijd de sucadelappen in stukken, niet te groot. Je kunt eventueel een beetje vet wegsnijden als je dit wilt, maar onthoud dat vet smaak geeft aan het vlees.

Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem. 

Klassieke hachee
Klassieke hachee

Klassieke hachee afmaken -- 2 uur en 15 minuten

Verhit boter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg na enkele minuten de ui toe en blus dit na enkele minuten af met het bier.

Klassieke hachee
Klassieke hachee

Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en runderbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het minimaal 2 uur zachtjes sudderen.

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Serveer met aardappelpuree en spruitjes of rode kool, smakelijk!

Klassieke hachee: veelgestelde vragen

Waarom wordt mijn hachee niet bruin?

Het is belangrijk het vlees direct dicht te schroeien rondom voor malser vlees. Zorg ervoor dat alle kanten mooi bruin bakken voordat je het vocht zal toevoegen.

Als je het vlees niet met een laagje bloem bedekt krijg je geen mooie dikke saus. Hierdoor zal het vlees meer gekookt worden dan gestoofd, waardoor dat het grauw van kleur zal blijven. 

Waarom gaat er bier in hachee?

Het bier bij stoofvlees zorgt ervoor dat het vlees mals zal worden. Als je vlees niet mooi mals wordt, dit heeft meestal te maken met de keuze van het soort stoofvlees, kun je eventueel ook nog een eetlepel azijn laten meestoven.

Wat vind jij van dit recept?
43 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Mandarijnen kwarktaart

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!