Een klassieke hachee is niet alleen lekker in de winter, deze overheerlijke en makkelijke stoofpot is eigenlijk altijd lekker. Klaar binnen 2,5 uur.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-hachee
Pel de uien en snijd deze in (halve) ringen. Snijd de sucadelappen in stukken, niet te groot. Je kunt eventueel een beetje vet wegsnijden als je dit wilt, maar onthoud dat vet smaak geeft aan het vlees.
Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.
Verhit boter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg na enkele minuten de ui toe en blus dit na enkele minuten af met het bier.
Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en runderbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het minimaal 2 uur zachtjes sudderen.
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Serveer met aardappelpuree en spruitjes of rode kool, smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Waarom wordt mijn hachee niet bruin?
Het is belangrijk het vlees direct dicht te schroeien rondom voor malser vlees. Zorg ervoor dat alle kanten mooi bruin bakken voordat je het vocht zal toevoegen.
Als je het vlees niet met een laagje bloem bedekt krijg je geen mooie dikke saus. Hierdoor zal het vlees meer gekookt worden dan gestoofd, waardoor dat het grauw van kleur zal blijven.
Waarom gaat er bier in hachee?
Het bier bij stoofvlees zorgt ervoor dat het vlees mals zal worden. Als je vlees niet mooi mals wordt, dit heeft meestal te maken met de keuze van het soort stoofvlees, kun je eventueel ook nog een eetlepel azijn laten meestoven.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.