Dit Franse gerecht is een overheerlijke stoofpot met rundvlees, champignons en meer. Daube de boeuf à la Provençale is een echte klassieker.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/daube-de-boeuf-a-la-provencale
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze grof.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd het rundvlees in stukken en bestrooi deze met peper, zout en bloem.
Verhit een flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie in de braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Schep deze na enkele minuten in de slowcooker en verhit opnieuw olie in de braadpan.
Fruit hier dan de wortel en champignons in. Schep deze na enkele minuten ook in de slowcooker. Bak dan ook het vlees bruin in ongeveer 5 minuten en schep dan ook dit in de slowcooker.
Bak dan de tomatenpuree samen met de paprikapoeder kort in de braadpan om deze te ontzuren. Blus af met rode wijn zodat alle aanbaksels los komen van de pan, voeg deze dan toe aan de slowcooker.
Voeg ook de runderbouillon, tijm, laurierblaadjes, 2 eetlepels Dijon mosterd, zwarte olijven en Provençaalse kruiden toe aan de slowcooker en stel deze in op een lage setting voor ongeveer 4 uur.
Controleer of het vlees gaar is en breng op smaak met peper, zout en pure chocolade. Als de stoofpot niet dik genoeg is geworden, kun je deze eventueel binden met maïzena.
Verwijder de laurierblaadjes en tijm takjes en serveer met aardappelpuree of rijst, smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.