Ohmydish.nl


Daube de boeuf à la Provençale

Dit Franse gerecht is een overheerlijke stoofpot met rundvlees, champignons en meer. Daube de boeuf à la Provençale is een echte klassieker.

Daube de boeuf à la Provençale
4 uur 45 minuten 8 personen Hoofdgerechten
Daube de boeuf à la Provençale

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo runder stooflappen
  • 600 ml runderbouillon
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 3 wortels
  • 3 knoflooktenen
  • 3 kleine rode uien
  • 1 rode peper
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • ongeveer 150 ml rode wijn
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • flinke handvol zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • paar takjes verse tijm
  • ongeveer 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • ongeveer 30 gram pure chocolade
  • aardappelpuree of rijst om erbij te serveren
Daube de boeuf à la Provençale ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • slow cooker
  • braadpan
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

4 uur 45 minuten 8 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/daube-de-boeuf-a-la-provencale


Wat vliegt de tijd, het is weer tijd voor de Foodblogswap. Deze maand kregen wij het blog 'het eten is klaar' toegewezen, deze begint met de tekst "Blog over de goede dingen in het leven met een speciaal plekje voor Frankrijk en de Franse keuken in het bijzonder." Nou, komt dat even mooi uit, over een maand emigreren wij naar dit ontzettende mooie land! Dus de liefde voor het land en de Franse keuken hebben we alvast gemeen. Vanzelfsprekend zocht ik een Frans recept uit, eentje die nog niet op Ohmydish te vinden is.. 'Daube de boeuf à la Provençale' Ik maakte deze in de slowcooker, zodat ik er geen omkijken naar had. Héérlijk zo'n 'daube' (stoof) op zijn tijd!

Voorbereiding -- 15 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd het rundvlees in stukken en bestrooi deze met peper, zout en bloem.

Daube de boeuf à la Provençale Daube de boeuf à la Provençale

Daube de boeuf à la Provençale afmaken -- 4 uur en 30 minuten

Verhit een flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie in de braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Schep deze na enkele minuten in de slowcooker en verhit opnieuw olie in de braadpan. Fruit hier dan de wortel en champignons in. Schep deze na enkele minuten ook in de slowcooker. Bak dan ook het vlees bruin in ongeveer 5 minuten en schep dan ook dit in de slowcooker. Bak dan de tomatenpuree samen met de paprikapoeder kort in de braadpan om deze te ontzuren. Blus af met rode wijn zodat alle aanbaksels los komen van de pan, voeg deze dan toe aan de slowcooker.

Voeg ook de runderbouillon, tijm, laurierblaadjes, 2 eetlepels Dijon mosterd, zwarte olijven en Provençaalse kruiden toe aan de slowcooker en stel deze in op een lage setting voor ongeveer 4 uur.

Controleer of het vlees gaar is en breng op smaak met peper, zout en pure chocolade. Als de stoofpot niet dik genoeg is geworden, kun je deze eventueel binden met maizena. Verwijder de laurierblaadjes en tijm takjes en serveer met aardappelpuree of rijst, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.