Deze vegetarische champignon Bourguignon is klaar in een half uur en ontzettend smaakvol door gebruik van verschillende soorten champignons en kleine uitjes
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-champignon-bourguignon
Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de kleine uitjes kort, zo kun je ze veel beter pellen. Laat ze dan afkoelen terwijl je ondertussen de wortel schilt en snijd deze dan in plakjes.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd grote champignons door de helft. Pel de kleine uitjes, dit gaat het makkelijkste met een klein mesje. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een klontje boter samen met olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de wortelplakjes enkele minuten. Voeg dan de champignons, kleine uitjes en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten langer op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree en takjes tijm toe en kort daarna ook 2 eetlepels bloem. Blus het na enkele minuten af met de rode wijn. Schenk de groentebouillon erbij en zet het vuur laag.
Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes garen en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de takjes tijm en serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree, frietjes of eventueel rijst. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.