Vegetarische champignon Bourguignon

(41)

Deze vegetarische champignon Bourguignon is klaar in een half uur en ontzettend smaakvol door gebruik van verschillende soorten champignons en kleine uitjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische champignon Bourguignon

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • olijfolie
  • klontje boter
  • 125 gram verse zilveruitjes (of andere kleine uitjes zoals meloes uien)
  • 1 wortel
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 ml rode wijn
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 takjes verse tijm
  • 650 gram champignon mix (wij gebruikten shiitakes, witte en kastanje champignons)
  • peper en zout naar smaak
Vegetarische champignon Bourguignon Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • klein mesje
  • middelgrote pan met dikke bodem
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-champignon-bourguignon


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de kleine uitjes kort, zo kun je ze veel beter pellen. Laat ze dan afkoelen terwijl je ondertussen de wortel schilt en snijd deze dan in plakjes. 

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd grote champignons door de helft. Pel de kleine uitjes, dit gaat het makkelijkste met een klein mesje. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Vegetarische champignon Bourguignon
Vegetarische champignon Bourguignon

Vegetarische champignon Bourguignon afmaken – 20 minuten

Verhit een klontje boter samen met olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de wortelplakjes enkele minuten. Voeg dan de champignons, kleine uitjes en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten langer op middelhoog vuur. 

Voeg de tomatenpuree en takjes tijm toe en kort daarna ook 2 eetlepels bloem. Blus het na enkele minuten af met de rode wijn. Schenk de groentebouillon erbij en zet het vuur laag. 

Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes garen en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de takjes tijm en serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree, frietjes of eventueel rijst. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

41 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.