Dit Oosters stoofvlees uit de slowcooker is heerlijk mals, kruidig en een tikkeltje zoet. Extra lekker met frisse atjar tjampoer, rijst en emping. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oosters-stoofvlees-uit-de-slowcooker
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp of snijd deze fijn. Voor een mildere versie kun je de zaadlijsten van de rode peper verwijderen, snijd de rode peper dan ook fijn.
Verwijder eventueel teveel vet en spieren van het stoofvlees, maar verwijder niet teveel van in vet zit juist veel smaak. Snijd het vlees in niet al te grote stukken en bestrooi dit met peper en zout.
Verhit neutrale olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak het vlees mooi goudbruin. Dit kun je het beste in delen doen. Zodra het vlees mooi goudbruin is voeg je het toe aan de slowcooker.
Bak de sjalotjes, knoflook, gember en rode peper enkele minuten in de braadpan. Blus dit af met azijn en een klein beetje water en voeg dan alles toe aan de slowcooker. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, nootmuskaat, ketjap en bruine suiker toe en roer door elkaar.
Stel de slowcooker in op de laagste setting en laat ongeveer 4 tot 5 uur zachtjes gaar worden. De exacte stooftijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt. Controleer regelmatig of je nog een beetje extra water moet toevoegen, het stoofvlees is klaar zodra dit mals is geworden.
Breng eventueel op smaak met meer kruiden en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Serveer bijvoorbeeld met rijst, groene bonen, atjar tjampoer en emping of kroepoek. Smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.