Ohmydish.nl


Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Dit Oosters stoofvlees uit de slowcooker is heerlijk mals, kruidig en een tikkeltje zoet. Extra lekker met frisse atjar tjampoer, rijst en emping.

Oosters stoofvlees uit de slowcooker
5 uur 20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram runder stoofvlees
  • 1 rode peper
  • 4 knoflooktenen
  • 3 sjalotjes
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 6 eetlepels zoete ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepel bruine suiker
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje water
Oosters stoofvlees uit de slowcooker ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan of pan met dikke bodem
  • vleestang
  • slowcooker
  • houten lepel

Bereiden

5 uur 20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oosters-stoofvlees-uit-de-slowcooker


Voorbereiding -- 20 minuten

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp of snijd deze fijn. Voor een mildere versie kun je de zaadlijsten van de rode peper verwijderen, snijd de rode peper dan ook fijn.

Verwijder eventueel teveel vet en spieren van het stoofvlees, maar verwijder niet teveel van in vet zit juist veel smaak. Snijd het vlees in niet al te grote stukken en bestrooi dit met peper en zout. 

Oosters stoofvlees uit de slowcooker
Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Oosters stoofvlees uit de slowcooker afmaken -- 5 uur

Verhit neutrale olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak het vlees mooi goudbruin. Dit kun je het beste in delen doen. Zodra het vlees mooi goudbruin is voeg je het toe aan de slowcooker.

Bak de sjalotjes, knoflook, gember en rode peper enkele minuten in de braadpan. Blus dit af met azijn en een klein beetje water en voeg dan alles toe aan de slowcooker. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, nootmuskaat, ketjap en bruine suiker toe en roer door elkaar.

Stel de slowcooker in op de laagste setting en laat ongeveer 4 tot 5 uur zachtjes gaar worden. De exacte stooftijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt. Controleer regelmatig of je nog een beetje extra water moet toevoegen, het stoofvlees is klaar zodra dit mals is geworden.

Breng eventueel op smaak met meer kruiden en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Serveer bijvoorbeeld met rijst, groene bonen, atjar tjampoer en emping of kroepoek. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen
Volgend recept →
Mont blanc

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.