Dit Oosters stoofvlees uit de slowcooker is heerlijk mals, kruidig en een tikkeltje zoet. Extra lekker met frisse atjar tjampoer, rijst en emping.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp of snijd deze fijn. Voor een mildere versie kun je de zaadlijsten van de rode peper verwijderen, snijd de rode peper dan ook fijn.
Verwijder eventueel teveel vet en spieren van het stoofvlees, maar verwijder niet teveel van in vet zit juist veel smaak. Snijd het vlees in niet al te grote stukken en bestrooi dit met peper en zout.
Verhit neutrale olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak het vlees mooi goudbruin. Dit kun je het beste in delen doen. Zodra het vlees mooi goudbruin is voeg je het toe aan de slowcooker.
Bak de sjalotjes, knoflook, gember en rode peper enkele minuten in de braadpan. Blus dit af met azijn en een klein beetje water en voeg dan alles toe aan de slowcooker. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, nootmuskaat, ketjap en bruine suiker toe en roer door elkaar.
Stel de slowcooker in op de laagste setting en laat ongeveer 4 tot 5 uur zachtjes gaar worden. De exacte stooftijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt. Controleer regelmatig of je nog een beetje extra water moet toevoegen, het stoofvlees is klaar zodra dit mals is geworden.
Breng eventueel op smaak met meer kruiden en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Serveer bijvoorbeeld met rijst, groene bonen, atjar tjampoer en emping of kroepoek. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.