Een heerlijk frisse huzarensalade met rundvlees, aardappel en groenten. Deze salade is het lekkerste als deze een nacht kan intrekken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-07-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 5 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Breng een middelgrote pan met water aan de kook en kook hierin het rundvlees. De exacte kooktijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt en de dikte van het stuk.
Na ongeveer 3 - 4 uur zal het vlees gaar zijn, het vlees is gaar als het mals is en je het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. Breng een tweede pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels gaar in ongeveer een half uur. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappels.
Laat de aardappels dan afkoelen en schil ze dan en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Schil ondertussen de wortels en snijd deze in blokjes. Breng het water van de aardappels opnieuw aan de kook en kook hierin de wortels en na ongeveer 5 minuten kun je ook de erwtjes meekoken.
Gebruik 2 vorken om het rundvlees uit elkaar te trekken. Meng het vlees dan met de aardappel- en wortel blokjes en gekookte erwten. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Snijd de augurken in dunne plakjes en meng deze samen met de zilveruitjes en mayonaise door het vlees en aardappelmengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Huzarensalade is het allerlekkerste als je deze een nacht in de koelkast bewaard. De smaken zullen dan volledig intrekken, breng de salade de dag erna nogmaals op smaak met peper en zout. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.