Een heerlijk frisse huzarensalade met rundvlees, aardappel en groenten. Deze salade is het lekkerste als deze een nacht kan intrekken.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/huzarensalade
Breng een middelgrote pan met water aan de kook en kook hierin het rundvlees. De exacte kooktijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt en de dikte van het stuk.
Na ongeveer 3 - 4 uur zal het vlees gaar zijn, het vlees is gaar als het mals is en je het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. Breng een tweede pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels gaar in ongeveer een half uur. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappels.
Laat de aardappels dan afkoelen en schil ze dan en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Schil ondertussen de wortels en snijd deze in blokjes. Breng het water van de aardappels opnieuw aan de kook en kook hierin de wortels en na ongeveer 5 minuten kun je ook de erwtjes meekoken.
Gebruik 2 vorken om het rundvlees uit elkaar te trekken. Meng het vlees dan met de aardappel- en wortel blokjes en gekookte erwten. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Snijd de augurken in dunne plakjes en meng deze samen met de zilveruitjes en mayonaise door het vlees en aardappelmengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Huzarensalade is het allerlekkerste als je deze een nacht in de koelkast bewaard. De smaken zullen dan volledig intrekken, breng de salade de dag erna nogmaals op smaak met peper en zout. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.