Ohmydish.nl


Lapis Daging

Lapis daging is heerlijk Indonesisch stoofvlees boordevol kruiden, limoen en ketjap. Met een makkelijke zelfgemaakte kruidenpasta.

Lapis Daging
2 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Lapis Daging

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram runder stoofvlees
  • 3 sjalotjes
  • 3 knoflooktenen
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 5 kruidnagels
  • 1/2e theelepel nootmuskaat
  • 1/2e theelepel zwarte peper
  • scheut azijn
  • 1 limoen
  • 4 limoenblaadjes
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel tamarinde (assem - te koop bij de toko)
  • 1/2e liter runderbouillon
  • bloem
  • zonnebloem of andere neutrale olie
  • optioneel: rijst en wortelsalade om erbij te serveren
Lapis Daging ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & scherp mes
  • vijzel of kleine blender
  • braadpan of andere pan met dikke bodem en deksel (je kunt eventueel ook een slowcooker gebruiken)

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

2 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lapis-daging


Voorbereiding -- 15 minuten

Vermaal de kruidnagels, dit kun je doen met een vijzel of onderkant van een pan. Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze grof. Maak een puree van de sjalotjes en knoflook, dit kun je met een vijzel of kleine blender doen. Maak een kruidenpasta door hier de gemalen kruidnagels, koriander, kurkuma, nootmuskaat en zwarte peper aan toe te voegen.

Verwijder eventueel vet en spieren van het rundvlees en snijd deze in kleinere stukjes. Zorg dat het vlees bedekt is met een dunne laag bloem.

Lapis daging Lapis daging

Lapis Daging afmaken -- 2 uur + 15 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de stukjes vlees rondom mooi bruin. Voeg niet teveel tegelijk toe, dus bak ze eventueel in delen. Bak dan de kruidenpasta kort mee en blus af met het sap van een limoen en een scheut azijn. Je kunt de geperste limoen er ook bij doen voor nog meer smaak.

Schenk er dan runderbouillon bij samen met de tamarinde, limoenblaadjes en ketjap en laat het geheel ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes garen. Controleer regelmatig of er nog genoeg water bij zit om aanbranden te voorkomen. Als de bouillon verdampt is maar het vlees nog niet mals, kun je wat water toevoegen tot het vlees wel mals is.

Verwijder eventueel de limoen en breng het stoofvlees op smaak met eventueel meer kruiden. Serveer met rijst en bijvoorbeeld wortelsalade. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Brie en zachte peer hapjes
Volgend recept →
Kruidige ananas uit de oven

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.