Lapis daging is heerlijk Indonesisch stoofvlees boordevol kruiden, limoen en ketjap. Met een makkelijke zelfgemaakte kruidenpasta.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lapis-daging
Verwijder eventueel vet en spieren van het rundvlees en snijd deze in kleinere stukjes. Zorg dat het vlees bedekt is met een dunne laag bloem.
Lapis daging
Schenk er dan runderbouillon bij samen met de tamarinde, limoenblaadjes en ketjap en laat het geheel ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes garen. Controleer regelmatig of er nog genoeg water bij zit om aanbranden te voorkomen. Als de bouillon verdampt is maar het vlees nog niet mals, kun je wat water toevoegen tot het vlees wel mals is.
Verwijder eventueel de limoen en breng het stoofvlees op smaak met eventueel meer kruiden. Serveer met rijst en bijvoorbeeld wortelsalade. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.