Dit overheerlijke recept voor draadjesvlees komt van mijn oma. Ik eet het nog regelmatig bij mijn vader, want is het zo'n ouderwets lekker stukje vlees!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Bestrooi het vlees met peper en zout. Je kunt ook eventueel gemalen kruidnagel gebruiken, bestrooi hier het vlees dan ook mee. Verhit een flinke klont boter in de braadpan en bak de runderlappen aan beide zijden mooi bruin.
Als je hele kruidnagel gebruikt, voeg je deze nu toe samen met de laurierblaadjes en blus af met water. Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan.
Stoof het vlees gaar in ongeveer anderhalf uur tijd en controleer regelmatig of er nog genoeg water in zit. Het vlees behoort volledig uit elkaar te vallen, er ontstaan dan de welbekende 'draadjes'.
Dit stoofvlees is heerlijk met gekookte aardappels of aardappelpuree, met velen soorten warme groenten zoals rode kool, spruitjes of broccoli met een béchamel saus met extra kaas erdoor.
Eet smakelijk!
Kan ik de saus van het draadjesvlees dikker maken?
Voeg bijvoorbeeld een aantal plakjes ontbijtkoek en wat zoet bier toe. De ontbijtkoek zal de saus mooi binden, net zoals in een stoofpotje.
Mijn draadjesvlees is nog vrij taai, wat nu ?
Laat het vlees nog wat langer doorstoven en controleer of er voldoende vocht in de pan zit. Gaar het vlees totdat het uit elkaar gaat vallen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.