Ohmydish.nl


Draadjesvlees à la oma

Dit overheerlijke recept voor draadjesvlees komt van mijn oma. Ik eet het nog regelmatig bij mijn vader, want is het zo'n ouderwets lekker stukje vlees!

Draadjesvlees à la oma
1 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Draadjesvlees à la oma

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 runder stooflappen
  • 4 kruidnagels of gebruik gemalen kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • ongeveer 200 ml water
  • boter om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • braadpan met deksel
  • vleestang

Bereiden

1 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/draadjesvlees-a-la-oma


Draadjesvlees à la oma Draadjesvlees à la oma

Draadjesvlees maken -- 1,5 uur

Bestrooi het vlees met peper en zout. Je kunt ook eventueel gemalen kruidnagel gebruiken, bestrooi hier het vlees dan ook mee. Verhit een flinke klont boter in de braadpan en bak de runderlappen aan beide zijden mooi bruin. Als je hele kruidnagel gebruikt, voeg je deze nu toe samen met de laurierblaadjes en blus af met water.

Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan. Stoof het vlees gaar in ongeveer 1,5 uur, controleer regelmatig of er nog genoeg water in zit. Het vlees behoort volledig uit elkaar te vallen, er onstaan dan 'draadjes'.

Dit stoofvlees is heerlijk met gekookte aardappels of aardappelpuree, met velen soorten warme groenten zoals rode kool, spruitjes of broccoli met een béchamel saus met extra kaas erdoor. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.