Griekse Stifado
😍 60Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Griekse Stifado

Deze Griekse stifado is een heerlijke stoofpot met rundvlees, tomaat, sjalotjes en heel veel kruiden. Boordevol smaak en heerlijk met aardappels.

2 uur 25 minuten
4 personen
Recept griekse stifado
Griekse Stifado ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
2 uur 10 minuten
Totale tijd
2 uur 25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalotjes, laat ze heel of snijd ze door de helft maar zorg ervoor dat ze aan elkaar blijven. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het stoofvlees, maar zorg dat je niet teveel eraf snijd want dit geeft juist extra smaak. Snijd het stoofvlees in niet al te grote stukken en bestrooi deze ruim met peper en zout. 

Griekse Stifado
Griekse Stifado

Griekse Stifado afmaken – 2 uur en 10 minuten

Verhit olijfolie in een braadpan en bak het vlees in delen tot beide kanten mooi bruin zijn. Haal het vlees uit de pan en herhaal tot alle stukjes mooi bruin zijn. 

Voeg eventueel extra olijfolie toe en bak de sjalotjes dan ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur in de braadpan. Voeg het vlees opnieuw toe aan de braadpan en bak de tomatenpuree en fijngehakte knoflook enkele minuten mee.

Blus af met rode wijn en rode wijnazijn en voeg dan de kaneelstokken, kruidnagels, piment, rozemarijntakjes en oregano toe. 

Roer goed door en voeg dan ook de tomatenblokjes toe samen met het runderbouillonblokje en water. 

Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan. Laat de stoofpot ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. De stoofpot is klaar als het vlees mooi mals is geworden.

Verwijder de kruiden en serveer deze stoofpot bijvoorbeeld met aardappels. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

60 waarderingen
😍
60
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Griekse Stifado"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.