Ohmydish.nl


Griekse Stifado

Deze Griekse stifado is een heerlijke stoofpot met rundvlees, tomaat, sjalotjes en heel veel kruiden. Boordevol smaak en heerlijk met aardappels.

Griekse Stifado
4 uur 25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Griekse Stifado

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg runder stoofvlees
  • 500 gram sjalotjes of kleine uitjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • een paar piment bessen
  • 2 kaneelstokken
  • 2 grote knoflooktenen
  • paar takjes verse rozemarijn
  • 1 eetlepels oregano (gedroogd of vers)
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 glas droge rode wijn (ongeveer 100 ml)
  • 50 ml rode wijnazijn
  • ongeveer 100 ml water
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Griekse Stifado ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

4 uur 25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-stifado


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de sjalotjes, laat ze heel of snijd ze door de helft maar zorg ervoor dat ze aan elkaar blijven. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het stoofvlees, maar zorg dat je niet teveel eraf snijd want dit geeft juist extra smaak. Snijd het stoofvlees in niet al te grote stukken en bestrooi deze ruim met peper en zout. 

Griekse Stifado
Griekse Stifado

Griekse Stifado afmaken -- 2 uur en 10 minuten

Verhit olijfolie in een braadpan en bak het vlees in delen tot beide kanten mooi bruin zijn. Haal het vlees dan uit de pan en herhaal tot alle stukjes mooi bruin zijn. Voeg eventueel extra olijfolie toe en bak de sjalotjes dan ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur in de braadpan. Voeg het vlees opnieuw toe aan de braadpan en bak de tomatenpuree en fijngehakte knoflook enkele minuten mee.

Blus af met rode wijn en rode wijnazijn en voeg dan de kaneelstokken, kruidnagels, piment, rozemarijntakjes en oregano toe. Roer goed door en voeg dan ook de tomatenblokjes toe samen met het runderbouillonblokje en water. 

Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan. Laat de stoofpot ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. De stoofpot is klaar als het vlees mooi mals is geworden. Verwijder de kruiden en serveer deze stoofpot bijvoorbeeld met aardappels. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
← Vorig recept
Pastinaak-aardappelpuree
Volgend recept →
Pompoenwafels

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.