Deze Griekse stifado is een heerlijke stoofpot met rundvlees, tomaat, sjalotjes en heel veel kruiden. Boordevol smaak en heerlijk met aardappels.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-12-2024
Pel de sjalotjes, laat ze heel of snijd ze door de helft maar zorg ervoor dat ze aan elkaar blijven. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het stoofvlees, maar zorg dat je niet teveel eraf snijd want dit geeft juist extra smaak. Snijd het stoofvlees in niet al te grote stukken en bestrooi deze ruim met peper en zout.
Verhit olijfolie in een braadpan en bak het vlees in delen tot beide kanten mooi bruin zijn. Haal het vlees uit de pan en herhaal tot alle stukjes mooi bruin zijn.
Voeg eventueel extra olijfolie toe en bak de sjalotjes dan ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur in de braadpan. Voeg het vlees opnieuw toe aan de braadpan en bak de tomatenpuree en fijngehakte knoflook enkele minuten mee.
Blus af met rode wijn en rode wijnazijn en voeg dan de kaneelstokken, kruidnagels, piment, rozemarijntakjes en oregano toe.
Roer goed door en voeg dan ook de tomatenblokjes toe samen met het runderbouillonblokje en water.
Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan. Laat de stoofpot ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. De stoofpot is klaar als het vlees mooi mals is geworden.
Verwijder de kruiden en serveer deze stoofpot bijvoorbeeld met aardappels. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.