Een Indonesische runderstoof die je hele huis vult met overheerlijke geuren. Deze daging smoor is een echte klassieker, het lekkerste met rijst en een simpele salade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalotten en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Om de tomaten makkelijk te kunnen ontvellen kun je deze het beste ongeveer 20 seconden koken in kokend water. Maak dan wel eerst een kruisje aan de onderkant.
Spoel de tomaten dan koud onder stromend water en snijd ze vervolgens in stukjes.
Snijd de stooflappen in niet al te grote blokjes en bestrooi deze met peper en zout.
Verhit een scheut zonnebloem- of andere neutrale olie in een braadpan. Bak het vlees rondom bruin en voeg dan de sjalot en knoflook toe.
Voeg na enkele minuten de gemalen nootmuskaat en kruidnagel toe en bak dit nog kort mee. Voeg de tomatenstukjes samen met een scheutje azijn, ketjap en het water toe.
Plaats de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen. Haal dan de deksel van de pan en laat het vocht verdampen tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Serveer met rijst en een salade, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.