Daging Roedjak
😍 53Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Daging Roedjak

Daging Roedjak is heerlijk stoofvlees dat mals wordt door het stoven in kokosmelk. Een tikkeltje pittig en extra lekker met een kruidige zelfgemaakte boemboe.

2 uur
4 personen
Daging Roedjak ingrediënten
Recept daging roedjak

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur 45 minuten
Totale tijd
2 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Haal het stoofvlees alvast uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren, maar houd er rekening mee dat vet juist smaak geeft. Snijd het vlees vervolgens in blokjes, niet al te groot of klein.

Maak ondertussen een boemboe. Pel hiervoor de ui en knoflooktenen, verwijder eventueel de zaadlijsten van de pepers. Schil de laos als je verse gebruikt. Je kunt de boemboe met een vijzel fijnmalen of met een kleine blender.

Maak een vrij gladde pasta van de knoflook, ui, pepers, laos en kemiri noten. Je kunt eventueel een beetje neutrale olie toevoegen zodat het smeuïger zal worden.

Voeg de kurkuma, korianderzaad, komijnzaad en zout toe aan de boemboe en roer glad. Leg een knoop in de stengel citroengras, zo zal deze meer smaak afgeven.

Daging Roedjak
Daging Roedjak

Daging Roedjak afmaken – 1 uur + 45 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak het vlees rondom mooi goudbruin. Je kunt dit eventueel in delen doen. 

Bak de boemboe nog enkele minuten mee en voeg dan de palmsuiker toe samen met ketjap, tamarinde, laurierblaadjes, citroengras, trassi, kokosmelk en een scheut water.

Laat het stoofvlees op laag vuur ongeveer 1,5 uur zachtjes pruttelen. Controleer tussentijds of er genoeg vocht bij zit, voeg eventueel een scheut water toe als het vlees nog niet gaar is maar het vocht al verdampt is.

Verwijder het citroengras en de laurierblaadjes en serveer bijvoorbeeld met rijst, kroepoek en een frisse salade. Ook lekker als onderdeel van een Indische rijsttafel, eet smakelijk!

Tips!

Waar kan ik palmsuiker mee vervangen?

Je kunt i.p.v. palmsuiker eventueel suiker, kokosbloesemsuiker, bruine of lichte basterdsuiker gebruiken.

Kan ik de kemiri noten weglaten?

Kemiri noten (of kemirie) maken de saus dikker en hartiger, maar je kunt de kemiri noten eventueel weglaten als je deze niet hebt. 

Wat is het verschil tussen Daging Smoor en Daging Roedjak?

Deze stoofpotjes van rundvlees lijken veel op elkaar, de Daging Roedjak is echter gestoofd in kokosmelk en iets kruidiger dan de Daging Smoor.

Wat vind je van dit recept?

53 waarderingen
😍
53
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
930.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.52 g
13.78 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
61.11 g
30.16 g
Eiwitten
69.59 g
Vezels
2.58 g
Natrium
1283.5 mg
Mineralen
Ijzer
11.93 mg
Calcium
112.66 mg
Magnesium
126.66 mg
Kalium
126.66 mg
Fosfor
636.19 mg
Koper
0.62 mg
Zink
14.51 mg
Jodium
0.16 µg
Selenium
44.78 µg
Vitamines
Vitamine C
12.3 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
5.87 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.56 mg
Vitamine B6
1.13 mg
Vitamine B12
5.78 µg
Foliumzuur
18.92 µg
Vitamine E
0.66 mg
Vitamine K
8.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Daging Roedjak"
Carel zegt op 12-12-2022
Afgelopen weekend dit recept gemaakt, heerlijk! Voor laurier heb ik daun salam genomen. Het vlees heb ik wel ongeveer 3,5 uur laten pruttelen.
Ohmydish zegt op 13-12-2022

Bedankt voor je leuke bericht Carel, fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Hoe lang het vlees precies moet pruttelen, is mede afhankelijk van het vlees zelf. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.