Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Belgisch stoofvlees

Dit Belgisch stoofvlees wil je maken, het is zo mals dat het vlees uit elkaar valt. Klassiek met friet en dat smaakt ook echt het beste bij dit stoofvlees!

Belgisch stoofvlees
2 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Belgisch stoofvlees

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg runder stoofvlees
  • 2 grote uien
  • klont boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • paar takjes tijm
  • 2 flesjes bruin bier
  • 1 sneetje bruin brood
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels appelstroop
  • peper en zout naar smaak
  • klein scheutje azijn
  • friet om erbij te serveren
Belgisch stoofvlees
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel
  • vleestang
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

2 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/belgisch-stoofvlees


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui, snijd deze fijn en zet opzij. Snijd het vlees in niet te grote blokjes en verwijder eventueel overtollig vet en spieren. Zorg dat je niet teveel eraf snijd want dit geeft juist extra smaak. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout. Besmeer de snee brood met mosterd. 

Belgisch stoofvlees
Belgisch stoofvlees

Belgisch stoofvlees afmaken -- 2 uur

Verhit een flinke klont boter in de braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Het beste kun je niet teveel tegelijk bakken, dus bak het vlees in delen. Als al het vlees bruin is gebakken voeg je de fijngesneden ui toe en bak dit ook nog enkele minuten mee.

Blus het vlees af met bruin bier en roer de stroop erbij. Voeg dan ook de takjes tijm, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Zet het vuur zo laag mogelijk en leg het brood besmeerd met mosterd bovenop (met de mosterdkant naar beneden). Laat het vlees 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan en roer af en toe.

De exacte tijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt, het vlees behoort zacht te zijn en zo mals dat het uit elkaar valt. Als het vlees nog niet mals is, maar het vocht al is verdampt kun je het beste een scheutje water toevoegen zodat het stoofvlees niet zal aanbranden.

Verwijder de laurierblaadjes, kruidnagels en takjes tijm. Breng op smaak met peper, zout en een klein scheutje azijn. Serveer met friet en een salade, smakelijk!

← Vorig recept
Granaatappel citrus sorbet
Volgend recept →
Amandelstaaf

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!