Belgisch stoofvlees met bruin bier - klassiek recept
😍 128 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 1 Verrassend
😕 1 Matig

Belgisch stoofvlees

Dit Belgisch stoofvlees wil je maken, het is zo mals dat het vlees uit elkaar valt. Klassiek met friet en dat smaakt ook echt het beste bij dit stoofvlees!

2 uur 10 minuten
4 personen
Belgisch stoofvlees ingrediënten

Recept belgisch stoofvlees

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept belgisch stoofvlees allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 23-02-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 10 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui, snijd deze fijn en zet opzij. Snijd het vlees in niet te grote blokjes en verwijder eventueel overtollig vet en spieren. Zorg dat je niet teveel eraf snijd want dit geeft juist extra smaak.

Bestrooi het vlees ruim met peper en zout. Besmeer de snee brood met mosterd. 

Belgisch stoofvlees
Belgisch stoofvlees

Belgisch stoofvlees afmaken – 2 uur

Verhit een flinke klont boter in de braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Het beste kun je niet teveel tegelijk bakken, dus bak het vlees in delen.

Zodra al het vlees bruin is gebakken voeg je de fijngesneden ui toe en bak dit ook nog enkele minuten mee.

Blus het vlees af met bruin bier en roer de stroop erbij. Voeg dan ook de takjes tijm, laurierblaadjes en kruidnagels toe.

Zet het vuur zo laag mogelijk en leg het brood besmeerd met mosterd bovenop (met de mosterdkant naar beneden). Laat het vlees 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan en roer af en toe.

De exacte tijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt, het vlees behoort zacht te zijn en zo mals dat het uit elkaar valt.

Als het vlees nog niet mals is, maar het vocht al is verdampt kun je het beste een scheutje water toevoegen zodat het stoofvlees niet zal aanbranden.

Verwijder de laurierblaadjes, kruidnagels en takjes tijm.

Breng op smaak met peper, zout en een klein scheutje azijn.

Serveer het stoofvlees met frietjes en een knapperige salade, eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

130 waarderingen
😍
128
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
849.75 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.38 g
21.70 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
42.38 g
17.53 g
Eiwitten
69.54 g
Vezels
3.95 g
Natrium
607.43 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.25 kg runder stoofvlees 625.00 - - 38.50 g 15.25 g 65.75 g - 145.00 mg 6.75 mg 25.00 mg 50.00 mg 865.00 mg 492.50 mg 0.25 mg 13.50 mg - 44.00 µg - - - 0.25 mg 0.50 mg 1.00 mg 5.75 µg 7.50 µg 0.50 mg 4.75 µg -
0.5 grote uien 32.40 5.49 g 5.49 g 0.18 g 0.09 g 1.08 g 2.25 g 8.10 mg 0.45 mg 27.00 mg 9.00 mg 157.50 mg 37.80 mg 0.07 mg 0.72 mg - - 5.85 mg - - 0.03 mg 0.03 mg 0.12 mg - 9.00 µg - - -
0.25 klont boter melk 27.56 0.03 g 0.03 g 3.09 g 2.03 g 0.03 g - 0.19 mg - 0.49 mg 0.08 mg 0.56 mg 0.75 mg - - - - - 0.05 mg 0.04 mg - - - - - - - -
0.5 laurierblaadjes 1.57 0.36 g - 0.04 g 0.01 g 0.04 g 0.13 g 0.25 mg 0.22 mg 4.17 mg 0.60 mg 2.65 mg 0.57 mg - - - - 0.23 mg - - - - 0.01 mg - 0.90 µg 0.04 mg - -
0.5 kruidnagels 2.14 0.26 g - 0.10 g 0.01 g 0.03 g 0.05 g 1.25 mg 0.04 mg 3.25 mg - 5.50 mg 1.00 mg - - - - 0.40 mg - - - - - - - - - -
0.5 takje tijm 2.45 0.37 g - 0.03 g 0.01 g 0.08 g 0.21 g 0.14 mg 0.26 mg 6.00 mg 2.40 mg 9.15 mg 1.58 mg 0.01 mg 0.03 mg - - 2.40 mg - 3.45 mg - - 0.01 mg - - - - -
0.5 flesje bruin bier gluten 85.80 6.27 g 6.27 g - - 1.15 g - 16.50 mg - 8.25 mg 16.50 mg 74.25 mg - - - - - - - - 0.02 mg 0.05 mg 0.10 mg - 8.25 µg - - -
0.25 sneetje bruin brood melk, gluten 12.80 2.28 g 0.15 g 0.19 g 0.07 g 0.35 g 0.29 g 25.50 mg 0.09 mg 1.30 mg 2.50 mg 9.30 mg 10.00 mg 0.01 mg 0.05 mg - - - - - 0.01 mg - 0.01 mg - 1.40 µg - - -
0.25 eetlepel mosterd mosterd 4.25 0.37 g - 0.20 g 0.05 g 0.25 g - 60.00 mg 0.09 mg 4.00 mg 4.00 mg 6.50 mg 3.50 mg 0.01 mg 0.05 mg - - - - - - - - - - - - -
0.75 eetlepel appelstroop 51.38 11.81 g 9.75 g - - 0.60 g 0.58 g 11.25 mg 2.63 mg 3.75 mg 11.25 mg 187.50 mg 18.75 mg - - - - - - - 0.01 mg 0.02 mg 0.04 mg - - - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
0.25 scheutje klein azijn 0.03 0.01 g 0.01 g - - - - 0.13 mg - 0.13 mg 0.13 mg 0.75 mg 0.25 mg - - - - - - - - - - - - - - -
friet - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    849.75 28.38 g 21.70 g 42.38 g 17.53 g 69.54 g 3.95 g 607.43 mg 10.62 mg 87.33 mg 97.78 mg 1329.74 mg 568.20 mg 0.36 mg 14.36 mg 0.52 µg 44.03 µg 10.22 mg 0.05 mg 3.49 mg 0.31 mg 0.60 mg 1.28 mg 5.75 µg 27.22 µg 0.62 mg 7.61 µg -
4 reacties op "Belgisch stoofvlees"
Fred de lamboy zegt op 10-02-2024
het is een goede site met recepten bedankt
Ohmydish zegt op 10-02-2024
Dankjewel voor je super leuke bericht! Veel liefs, Véronique
Astrid zegt op 09-01-2025
Hij is niet zoals op de foto....te nat heb nog Maïzena toegevoegd maar na ruim 3 uur nog niet mals😏 morgen misschien ...dagje later hopelijk😅 ik geloof erin dat het goed komt.🙏😚
Véronique zegt op 10-01-2025
Wat jammer om te horen dat deze na 3 uur nog steeds niet mals is geworden. Ik heb dat zelf ook wel eens, dat komt door het soort vlees. Niet elk stuk vlees is even goed van kwaliteit helaas, soms heeft vlees helaas veel moeite om mals te worden terwijl een andere keer het vlees na een uur al mooi uit elkaar valt. Het stuggere vlees kun je eventueel een handje helpen door een beetje extra zuur toe te voegen, het zuur breekt namelijk de spiervezels van het vlees af. Bijvoorbeeld azijn of citroensap. Het brood en de mosterd binden het stoofvlees, doorgaans is dit genoeg maar mocht er bijvoorbeeld meer vocht uit het vlees komen kan het zijn dat het stoofvlees net iets natter is en dat heb je al goed opgelost met maizena. Laat het smaken en veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.