Kalfsstoof met vanille - Blanquette de veau à la vanille
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kalfsstoof met vanille - Blanquette de veau à la vanille

Deze klassieke Franse kalfsstoof wordt nog zachter van smaak door het toevoegen van vanille. Deze blanquette de veau à la vanille is een echte smaakbom!

2 uur
4 personen
Kalfsstoof met vanille - Blanquette de veau à la vanille ingrediënten

Recept kalfsstoof met vanille - blanquette de veau à la vanille

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur 45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
2 uur

Dit recept kreeg ik van een Franse vriendin van mijn vader. Een beetje gek op het eerste oog, kalfsvlees en vanille met elkaar combineren. Het is echt de moeite waard, zo ontzettend zacht van smaak!

Voorbereiding – 1 uur 45 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Pel de kleine uitjes, dit kun je het makkelijkste doen door deze eerst 20 seconden te koken in kokend water.

Hierdoor gaat de schil er heel gemakkelijk vanaf. Snijd het kalfsvlees eventueel in blokjes. Verhit ongeveer 30 gram boter in een braadpan en bak hierin het kalfsvlees rondom bruin.

Voeg dan de fijngesneden ui, kleine uien, kruidnagel en wortelplakjes toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg ongeveer 700 ml water toe en laat dit 5 minuten koken.

Voeg peper, zout en een verkruimeld bouillonblokje toe, plaats een deksel op de pan en laat dit 1,5 uur zachtjes pruttelen. 

Kalfsstoof met vanille – Blanquette de veau à la vanille
Kalfsstoof met vanille – Blanquette de veau à la vanille

Kalfsstoof met vanille - Blanquette de veau à la vanille afmaken – 15 minuten

Maak ondertussen de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Zeef na 1,5 uur pruttelen het vlees en groenten uit de braadpan en vang de bouillon op.

Verhit onieuw een klontje boter in de braadpan en bak de champignons enkele minuten. Haal deze dan uit de pan en voeg toe aan het vlees en groenten in de zeef.

Verhit nu opnieuw de resterende boter, ongeveer 50 gram, in de braadpan. Roer de bloem erbij en bak dit enkele minuten om zo een roux te creëren. Voeg geleidelijk de bouillon erbij en roer steeds opnieuw glad.

Zodra alle bouillon weer in de pan zit zul je merken dat er een dikkere saus is ontstaan. Voeg het vlees en groenten weer opnieuw toe aan de pan en laat dit enkele minuten doorkoken.

Voeg de room toe en breng op smaak met vanille, peper en zout. Roer als laatste de eidooiers erdoor heen, blijf ongeveer 2 minuten doorroeren zodat de eidooiers niet gaan stollen. Serveer met rijst of gekookte aardappels, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
686.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.81 g
5.92 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
42.11 g
23.71 g
Eiwitten
62.16 g
Vezels
3.83 g
Natrium
612.96 mg
Mineralen
Ijzer
6.88 mg
Calcium
113.49 mg
Magnesium
71.5 mg
Kalium
71.5 mg
Fosfor
746.55 mg
Koper
0.42 mg
Zink
7.48 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
5.52 µg
Vitamines
Vitamine C
8.34 mg
Vitamine D
2.19 mg
Vitamine A
0.65 mg
Vitamine B1
0.38 mg
Vitamine B2
0.5 mg
Vitamine B6
1.2 mg
Vitamine B12
5.55 µg
Foliumzuur
53.96 µg
Vitamine E
0.34 mg
Vitamine K
2.93 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kalfsstoof met vanille - Blanquette de veau à la vanille"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.