Deze klassieke Franse kalfsstoof wordt nog zachter van smaak door het toevoegen van vanille. Deze blanquette de veau à la vanille is een echte smaakbom!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Dit recept kreeg ik van een Franse vriendin van mijn vader. Een beetje gek op het eerste oog, kalfsvlees en vanille met elkaar combineren. Het is echt de moeite waard, zo ontzettend zacht van smaak!
Pel de ui en snijd deze fijn. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Pel de kleine uitjes, dit kun je het makkelijkste doen door deze eerst 20 seconden te koken in kokend water.
Hierdoor gaat de schil er heel gemakkelijk vanaf. Snijd het kalfsvlees eventueel in blokjes. Verhit ongeveer 30 gram boter in een braadpan en bak hierin het kalfsvlees rondom bruin.
Voeg dan de fijngesneden ui, kleine uien, kruidnagel en wortelplakjes toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg ongeveer 700 ml water toe en laat dit 5 minuten koken.
Voeg peper, zout en een verkruimeld bouillonblokje toe, plaats een deksel op de pan en laat dit 1,5 uur zachtjes pruttelen.
Maak ondertussen de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Zeef na 1,5 uur pruttelen het vlees en groenten uit de braadpan en vang de bouillon op.
Verhit onieuw een klontje boter in de braadpan en bak de champignons enkele minuten. Haal deze dan uit de pan en voeg toe aan het vlees en groenten in de zeef.
Verhit nu opnieuw de resterende boter, ongeveer 50 gram, in de braadpan. Roer de bloem erbij en bak dit enkele minuten om zo een roux te creëren. Voeg geleidelijk de bouillon erbij en roer steeds opnieuw glad.
Zodra alle bouillon weer in de pan zit zul je merken dat er een dikkere saus is ontstaan. Voeg het vlees en groenten weer opnieuw toe aan de pan en laat dit enkele minuten doorkoken.
Voeg de room toe en breng op smaak met vanille, peper en zout. Roer als laatste de eidooiers erdoor heen, blijf ongeveer 2 minuten doorroeren zodat de eidooiers niet gaan stollen. Serveer met rijst of gekookte aardappels, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.