Ohmydish.nl


Grieks stoofvlees

Dit Grieks stoofvlees is extra lekker en fris met tzatziki, olijven en feta. Dat maakt dit stoofvlees uit de slowcooker of braadpan het hele jaar ideaal.

Grieks stoofvlees
6 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Grieks stoofvlees

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram runderstoofvlees
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • 4 knoflooktenen
  • 1 grote ui
  • 1 recept voor Griekse kruiden (ongeveer 3 eetlepels)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 courgette
  • peper en zout naar smaak

Om erbij te serveren

  • tzatziki
  • handvol feta blokjes (met of zonder kruiden)
  • 1 kleine rode ui
  • handvol groene en/of zwarte olijven
  • Gekookte rijst
Grieks stoofvlees ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank en koksmes
  • slowcooker of braadpan met dikke bodem
  • vleestang
  • 2 vorken

Recept printen Bekijk reacties (8) Opslaan in collectie

Bereiden

6 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/grieks-stoofvlees


Voorbereiding -- 6 uur + 10 minuten

Pel de grote ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd deze in niet al te grote stukken.

Je kunt het stoofvlees in de slowcooker of braadpan maken. Als je een braadpan gebruikt dien je het vlees eerst rondom bruin te bakken in olie of eventueel boter en bestrooi het vlees met peper en zout. Bak dan ook de ui en knoflook kort mee en voeg dan de Griekse kruiden, courgette, laurierblaadjes, bouillonblokje en het blik tomaten toe.  Schenk er dan ook telkens tijdens het sudderen een beetje vocht bij, in de braadpan zal het vlees anders verbranden. Voor de slowcooker is het niet nodig om water toe te voegen. Laat het geheel dan ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is. De exacte tijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt. Draai het vlees regelmatig.

Voor de slowcooker voeg je de fijngesneden ui en knoflook samen met de Griekse kruiden, laurierblaadjes, blokje runderbouillon, courgette en blik tomaten toe aan de slowcooker. Leg hier het stoofvlees op en bestrooi met peper en zout. Het is niet nodig om het vlees of de andere ingrediënten eerst te bakken. Stel de slowcooker dan in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur. Het is niet nodig om overtollig vet en spieren eerst te verwijderen, dit kun je doen tijdens het fijnplukken zodra het vlees gaar is. Draai het vlees halverwege een keer.

Grieks stoofvlees

Grieks stoofvlees

Grieks stoofvlees afmaken -- 20 minuten

Maak ondertussen de tzatziki om erbij te serveren, je kunt deze ook kant-en-klaar gebruiken. Pel de rode ui en snijd deze in dunne (halve) ringen. Kook de rijst en snijd de olijven eventueel door de helft en leg de feta blokjes klaar.

Zodra het vlees mals is, kun je 2 vorken gebruiken om er 'pulled beef' van te maken. Nu kun je tegelijkertijd overtollig vet en spieren verwijderen. Verwijder de laurierblaadjes en voeg dan de stukjes vlees weer terug aan de saus en breng het geheel nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer met rijst, tzatziki, rode ui, feta en olijven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
← Vorig recept
Pepersteak salade

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.