Grieks stoofvlees
😍 43Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Grieks stoofvlees

Dit Grieks stoofvlees is extra lekker en fris met tzatziki, olijven en feta. Dat maakt dit stoofvlees uit de slowcooker of braadpan het hele jaar ideaal.

6 uur 30 minuten
4 personen
Grieks stoofvlees ingrediënten

Recept grieks stoofvlees

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
6 uur 10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
6 uur 30 minuten

Voorbereiding – 6 uur + 10 minuten

Pel de grote ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd deze in niet al te grote stukken.

Je kunt het stoofvlees in de slowcooker of braadpan maken. Als je een braadpan gebruikt dien je het vlees eerst rondom bruin te bakken in olie of eventueel boter en bestrooi het vlees met peper en zout.

Bak dan ook de ui en knoflook kort mee en voeg dan de Griekse kruiden, courgette, laurierblaadjes, bouillonblokje en het blik tomaten toe.

Schenk er dan ook telkens tijdens het sudderen een beetje vocht bij, in de braadpan zal het vlees anders verbranden. Voor de slowcooker is het niet nodig om water toe te voegen.

Laat het geheel dan ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is. De exacte tijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt. Draai het vlees regelmatig om.

Voor de slowcooker voeg je de fijngesneden ui en knoflook samen met de Griekse kruiden, laurierblaadjes, blokje runderbouillon, courgette en blik tomaten toe aan de slowcooker.

Leg hier het stoofvlees op en bestrooi met peper en zout. Het is niet nodig om het vlees of de andere ingrediënten eerst te bakken. Stel de slowcooker dan in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur.

Het is niet nodig om overtollig vet en spieren eerst te verwijderen, dit kun je doen tijdens het uit elkaar plukken zodra het vlees gaar is. Draai het vlees halverwege een keer om.

Grieks stoofvlees
Grieks stoofvlees

Grieks stoofvlees afmaken – 20 minuten

Maak ondertussen de tzatziki om erbij te serveren, je kunt deze ook kant-en-klaar gebruiken. Pel de rode ui en snijd deze in dunne (halve) ringen.

Kook de rijst en snijd de olijven eventueel door de helft en leg de feta blokjes klaar.

Zodra het vlees mals is, kun je 2 vorken gebruiken om er 'pulled beef' van te maken. Nu kun je tegelijkertijd overtollig vet en spieren verwijderen.

Verwijder de laurierblaadjes en voeg dan de stukjes vlees weer terug aan de saus en breng het geheel nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer met rijst, tzatziki, rode ui, feta en olijven. 

Geniet van dit heerlijke Griekse stoofvlees!

Wat vind je van dit recept?

43 waarderingen
😍
43
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
517.9 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.72 g
8.21 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.95 g
12.61 g
Eiwitten
45.61 g
Vezels
5.34 g
Natrium
1132.47 mg
Mineralen
Ijzer
7.97 mg
Calcium
206.37 mg
Magnesium
52.48 mg
Kalium
52.48 mg
Fosfor
431.42 mg
Koper
0.34 mg
Zink
9.77 mg
Jodium
0.62 µg
Selenium
26.54 µg
Vitamines
Vitamine C
20.35 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
6.66 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.47 mg
Vitamine B6
0.88 mg
Vitamine B12
3.51 µg
Foliumzuur
50.35 µg
Vitamine E
1.1 mg
Vitamine K
11.63 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
8 reacties op "Grieks stoofvlees"
Manolito van Galen zegt op 19-05-2020
Hoi Véronique, Ziet er heerlijk uit. Echter mis ik bij de bereiding in een braadpan de laurierblaadjes, het runderbouillonblokje en peper en zout. Of worden deze ingrediënten niet gebruikt bij de bereiding in een braadpan? En zowel bij beide soorten bereidingen mis ik olie. Klopt dit? Alvast hartelijk dan voor jouw antwoord. Vriendelijke groeten, Manolito
Ohmydish zegt op 19-05-2020
Hoi Manolito, dankjewel! Ik had het omschreven als alles toevoegen, maar ik zal alles nog wat meer specificeren. Voor de slowcooker is geen olie nodig, daarin voeg je letterlijk alles toe en daarop leg je het vlees. In de braadpan wordt het vlees wel in olie gebakken en het op smaak brengen met peper en zout staat op het einde, maar ik zal ook dat nog duidelijker omschrijven. Groetjes en fijne avond!
Manolito van Galen zegt op 22-05-2020
Hoi Véronique, Hartelijk dank voor jouw antwoord. Ik wens jullie een fijne dag. Groetjes, Manolito
Corien Beekers zegt op 03-06-2020
Hoi Veronique, Nog een vraagje over de bereiding in de slowcooker. Is het dan ook nodig het vlees aan te braden? Alvast dank voor je antwoord. Vriendelijke groet, Corien
Ohmydish zegt op 03-06-2020
Hallo Corien, nee dat is niet nodig, dit leg je gewoon bovenop alle ingrediënten. Daar hoef je verder ook niets mee te doen (behalve snijden), de slowcooker doet de rest van het werk :) Groetjes
Corien Beekers zegt op 06-06-2020
Dank je Veronique, Inmiddels heb ik gemaakt en het was heerlijk:) Groetjes
Ohmydish zegt op 06-06-2020
Heel fijn om te horen, bedankt voor je lieve bericht Corien! Fijne dag :)
Corien Beekers zegt op 06-06-2020
Dank voor je antwoord Veronique. Inmiddels hebben we gesmuld; wat een goed recept. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.