Dit Grieks stoofvlees is extra lekker en fris met tzatziki, olijven en feta. Dat maakt dit stoofvlees uit de slowcooker of braadpan het hele jaar ideaal.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de grote ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd deze in niet al te grote stukken.
Je kunt het stoofvlees in de slowcooker of braadpan maken. Als je een braadpan gebruikt dien je het vlees eerst rondom bruin te bakken in olie of eventueel boter en bestrooi het vlees met peper en zout.
Bak dan ook de ui en knoflook kort mee en voeg dan de Griekse kruiden, courgette, laurierblaadjes, bouillonblokje en het blik tomaten toe.
Schenk er dan ook telkens tijdens het sudderen een beetje vocht bij, in de braadpan zal het vlees anders verbranden. Voor de slowcooker is het niet nodig om water toe te voegen.
Laat het geheel dan ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is. De exacte tijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt. Draai het vlees regelmatig om.
Voor de slowcooker voeg je de fijngesneden ui en knoflook samen met de Griekse kruiden, laurierblaadjes, blokje runderbouillon, courgette en blik tomaten toe aan de slowcooker.
Leg hier het stoofvlees op en bestrooi met peper en zout. Het is niet nodig om het vlees of de andere ingrediënten eerst te bakken. Stel de slowcooker dan in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur.
Het is niet nodig om overtollig vet en spieren eerst te verwijderen, dit kun je doen tijdens het uit elkaar plukken zodra het vlees gaar is. Draai het vlees halverwege een keer om.
Maak ondertussen de tzatziki om erbij te serveren, je kunt deze ook kant-en-klaar gebruiken. Pel de rode ui en snijd deze in dunne (halve) ringen.
Kook de rijst en snijd de olijven eventueel door de helft en leg de feta blokjes klaar.
Zodra het vlees mals is, kun je 2 vorken gebruiken om er 'pulled beef' van te maken. Nu kun je tegelijkertijd overtollig vet en spieren verwijderen.
Verwijder de laurierblaadjes en voeg dan de stukjes vlees weer terug aan de saus en breng het geheel nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer met rijst, tzatziki, rode ui, feta en olijven.
Geniet van dit heerlijke Griekse stoofvlees!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.