Deze gestoofde sukadelappen zijn heerlijk ouderwets, ze vallen uit elkaar zo mals zijn deze runderlapjes in een smakelijke saus van o.a. rode wijn en ui.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-11-2024
Tip: gebruik bij voorkeur zwarte peper, deze geeft het gerecht een veel warme smaak.
Haal de sukadelappen een half uur vooraf uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Pel de uien en snijd deze in (halve) dunne ringen. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd de champignons in kwarten.
Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bestrooi de sukadelappen met zwarte peper en zout. Bedek de sukadelappen aan beide kanten met een dun laagje bloem.
Zodra de boter bijna niet meer bruist, bak je de sukadelappen aan beide kanten mooi bruin. Voeg dan de champignons en uien toe en bak nog enkele minuten langer.
Zorg ervoor dat alles mooi bruin is en blus dan pas af met rode wijn. Voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe samen met de runderbouillon.
Roer de mosterd en stroop erbij en laat het geheel op laag vuur ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. Controleer af en toe of er voldoende vocht in zit en schenk eventueel een extra scheutje water erbij als het vlees nog niet gaar is.
Als het vlees uit elkaar valt is het klaar, laat eventueel de saus zonder deksel nog even indikken. Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappelen en rode kool. Eet smakelijk!
Wat is het verschil tussen sukadelappen en runderlappen?
Een sukadelap (of sucadelap) komt van de schouder, terwijl een runderlap van verschillende delen kan worden gesneden. Sukade is dus wel een runderlap, maar een runderlap is niet perse een sukadelap.
Wat is het verschil tussen stoofvlees, suddervlees en draadjesvlees?
Draadjesvlees en suddervlees zijn hetzelfde, het vlees wordt langere tijd langzaam gegaard zodat het vlees mals wordt en uit elkaar valt waardoor de bekende draadjes ontstaan.
Bij stoofvlees is het vlees meestal in blokjes gesneden en het heeft een iets kortere gaartijd dan bij draadjesvlees. Daardoor wordt het vlees wel mals, maar zal het veel minder draderig worden.
Kun je de sukadelappen ook in een slowcooker bereiden?
Een slowcooker is uitermate geschikt om stoofvlees en suddervlees zoals deze sukadelappen te bereiden. Bak het vlees wel eerst even aan in een pan om meer smaak aan het gerecht te geven.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.