Mandarijnentaart

(63)

Deze mandarijnentaart is super luchtig en heerlijk van smaak doordat deze met olie i.p.v. boter is gemaakt. Een taart die het gehele jaar lekker is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-01-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Mandarijnentaart

Ingrediënten


  • 12 mandarijnen
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram bloem + extra
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 120 ml zonnebloemolie
  • boter om in te vetten

Kookgerei nodig


  • springvorm (26 cm)
  • bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • citrusrasp en pers
  • oven
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel

Mandarijnentaart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mandarijnentaart


Voorbereiding – 10 minuten

Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Bestrooi de zijkanten en het bakpapier dan met een laagje bloem. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Pel ongeveer 10 mandarijnen en snijd deze door de helft. Plaats de mandarijnen met de snijkant naar beneden en bedek de volledige bodem. 

Mandarijnentaart
Zelf een Mandarijnentaart maken

Mandarijnentaart afmaken – 45 minuten

Rasp de schil van 1 mandarijn en pers het sap uit 2 mandarijnen. Voeg de eieren samen met suiker en vanille suiker toe aan de kom van de elektrische mixer en klop tot dit luchtig en wit is geworden. Dit zal ongeveer 5 minuten duren. Voeg dan de rasp en het sap van de mandarijnen toe en voeg dan geleidelijk de bloem samen met het bakpoeder toe.

Zodra het beslag glad is voeg je geleidelijk zonnebloemolie toe en meng tot het beslag opnieuw glad is. Schenk het beslag dan over de gehalveerde mandarijnen en zorg dat de mandarijnen volledig bedekt zijn.

Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 - 35 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Je kunt dit makkelijk controleren met een houten prikker, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.

Verwijder de ring van de springvorm en plaats dan een groot bord bovenop. Draai de taart om en verwijder dan de bodem van de springvorm en het bakpapier. Laat een beetje afkoelen, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-01-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
63 stemmen

0 reacties op Mandarijnentaart

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.