Ohmydish.nl


Mandarijnentaart

Deze mandarijnentaart is super luchtig en heerlijk van smaak doordat deze met olie i.p.v. boter is gemaakt. Een taart die het gehele jaar lekker is.

55 minuten 8 personen Taart en cake
Mandarijnentaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 12 mandarijnen
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram bloem + extra
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 120 ml zonnebloemolie
  • boter om in te vetten
Mandarijnentaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • springvorm (26 cm)
  • bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • citrusrasp en pers
  • oven
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel

Bereiden


55 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mandarijnentaart


Voorbereiding -- 10 minuten

Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Bestrooi de zijkanten en het bakpapier dan met een laagje bloem. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Pel ongeveer 10 mandarijnen en snijd deze door de helft. Plaats de mandarijnen met de snijkant naar beneden en bedek de volledig bodem. 

Mandarijnentaart
Zelf een Mandarijnentaart maken

Mandarijnentaart afmaken -- 45 minuten

Rasp de schil van 1 mandarijn en pers het sap uit 2 mandarijnen. Voeg de eieren samen met suiker en vanille suiker toe aan de kom van de elektrische mixer en klop tot dit luchtig en wit is geworden. Dit zal ongeveer 5 minuten duren. Voeg dan de rasp en het sap van de mandarijnen toe en voeg dan geleidelijk de bloem samen met het bakpoeder toe.

Zodra het beslag glad is voeg je geleidelijk zonnebloemolie toe en meng tot het beslag opnieuw glad is. Schenk het beslag dan over de gehalveerde mandarijnen en zorg dat de mandarijnen volledig bedekt zijn. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 - 35 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Je kunt dit makkelijk controleren met een houten prikker, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.

Verwijder de ring van de springvorm en plaats dan een groot bord bovenop. Draai de taart om en verwijder dan de bodem van de springvorm en het bakpapier. Laat een beetje afkoelen, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
28 stemmen
← Vorig recept
Griekse mixed grill
Volgend recept →
Indiase kip Korma

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.