Deze mandarijnentaart is super luchtig en heerlijk van smaak doordat deze met olie i.p.v. boter is gemaakt. Een taart die het gehele jaar lekker is.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mandarijnentaart
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Bestrooi de zijkanten en het bakpapier dan met een laagje bloem. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Pel ongeveer 10 mandarijnen en snijd deze door de helft. Plaats de mandarijnen met de snijkant naar beneden en bedek de volledig bodem.
Rasp de schil van 1 mandarijn en pers het sap uit 2 mandarijnen. Voeg de eieren samen met suiker en vanille suiker toe aan de kom van de elektrische mixer en klop tot dit luchtig en wit is geworden. Dit zal ongeveer 5 minuten duren. Voeg dan de rasp en het sap van de mandarijnen toe en voeg dan geleidelijk de bloem samen met het bakpoeder toe.
Zodra het beslag glad is voeg je geleidelijk zonnebloemolie toe en meng tot het beslag opnieuw glad is. Schenk het beslag dan over de gehalveerde mandarijnen en zorg dat de mandarijnen volledig bedekt zijn. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 - 35 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Je kunt dit makkelijk controleren met een houten prikker, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Verwijder de ring van de springvorm en plaats dan een groot bord bovenop. Draai de taart om en verwijder dan de bodem van de springvorm en het bakpapier. Laat een beetje afkoelen, geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.