Een pepernoten taart mag niet ontbreken tijdens Sinterklaas, deze romige pepernoten kwarktaart is ontzettend lekker en ook nog eens makkelijk om te maken.
Een pepernoten kwarktaart wordt gemaakt met weinig ingrediënten en is daardoor een perfecte Sinterklaas taart welke niet mag ontbreken tijdens het heerlijke avondje.
Officieel gebruik ik hiervoor kruidnoten, maar in de volksmond worden dit natuurlijk pepernoten genoemd. Wat het verschil tussen kruidnoten en pepernoten zijn, kun je hier lezen, maar toch zal ik ze altijd pepernoten blijven noemen. Net zoals de meeste mensen, wat niet betekent dat deze mensen het verschil niet weten.
Deze pepernoten taart, of kruidnoten taart, kan binnen een half uur al de koelkast in om op te stijven. Nog wel een aantal uur wachten, maar dan zul jij iedereen verrassen met de lekkerste romige kwarktaart.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-11-2023, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-11-2024
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Verkruimel 200 gram pepernoten, dit kun je met een foodprocessor of deegroller doen. Plaats de kruidnoten eerst in een zak als je een deegroller gebruikt.
Smelt 100 gram boter en meng dit met de koekkruimels. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk goed aan met een lepel.
Plaats 6 gelatine blaadjes in koud water en wacht tot ze zacht zijn geworden.
Verwarm een klein scheutje van de slagroom in een kleine pan, laat dit niet koken. Knijp de gelatineblaadjes een beetje uit en los deze op in de warme room en zet opzij.
Klop 350 ml slagroom tot deze lobbig is, ofwel ongeveer de dikte van yoghurt. Voeg 700 gram kwark samen met 75 gram suiker toe en meng er dan ook het gelatinemengsel doorheen.
Hak 100 gram pepernoten grof en roer deze door het kwark mengsel. Schenk dit op de koekjesbodem en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Klop de overige slagroom op tot deze stijf is en garneer hier de kwarktaart mee. Maak af met een aantal pepernoten, geniet ervan!
Welke kwark voor kwarktaart?
Voor het maken van kwarktaart kun je het beste een naturel kwark gebruiken, ofwel zonder toevoegingen en smaakjes. Voor een volle smaak kun je het beste geen magere kwark gebruiken.
Welke slagroom voor kwarktaart?
Gebruik voor het maken van kwarktaart een slagroom met een hoog vetgehalte, de reden is dat je een slagroom met een laag vetgehalte niet goed kunt opkloppen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.