Zelf amandelspijs maken
😍 16 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 1 Matig

Zelf amandelspijs maken vegetarisch

Zelf amandelspijs maken is makkelijk, snel en ontzettend lekker. Dit basisrecept kan gebruikt worden in allerlei koeken, taart en andere baksels.

15 minuten
8 personen
Zelf amandelspijs maken ingrediënten

Recept zelf amandelspijs maken

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept zelf amandelspijs maken allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 22-12-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
Onbekend
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten

Zelf amandelspijs maken – 15 minuten

Als je hele amandelen gebruikt en deze hebben nog een velletje, kun je dit makkelijk verwijderen door deze te wellen in heet water.

Na ongeveer een kwartier kun je de velletjes er dan makkelijk af wrijven onder stromend koud water. Laat deze vervolgens drogen en vermaal deze in een keukenmachine.

Hier kun je dan de suiker en ei aan toevoegen. 

Zelf amandelspijs maken
Zelf amandelspijs maken

Als je amandelmeel gebruikt kun je deze met een elektrische mixer mengen samen met de suiker en het ei tot een samenhangend geheel.

Voeg eventueel citroenrasp en sap toe en pak het dan in met huishoudfolie.

Bewaar amandelspijs in de koelkast, je kunt dit basisrecept gebruikt voor bijvoorbeeld gevulde speculaas, gevulde koeken of een amandelstaaf.

Je zou het eventueel ook kunnen gebruiken in deze taart i.p.v. frangipane. Geniet ervan!

Wat vind je hiervan?

17 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
269.70 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.81 g
25.92 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.63 g
1.24 g
Eiwitten
6.31 g
Vezels
2.63 g
Natrium
16.03 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
25 gram amandelmeel noten, sesamzaad, pinda 158.00 3.88 g 1.13 g 12.88 g 1.05 g 5.38 g 2.63 g 7.00 mg 2.13 mg 60.00 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - -
25 gram suiker 100.50 24.75 g 24.75 g - - - - - 0.03 mg - 0.50 mg 1.00 mg - - 0.01 mg - - - - - - - - - - - - -
0.13 ei ei 10.80 0.08 g 0.02 g 0.75 g 0.19 g 0.94 g - 9.00 mg 0.14 mg 3.75 mg 0.75 mg 9.75 mg 13.50 mg 0.01 mg 0.10 mg 2.63 µg 2.30 µg - 0.14 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.17 µg 4.50 µg 0.08 mg 0.02 µg -
0.13 beetje citroenrasp en sap sulfiet 0.40 0.10 g 0.03 g - - - - 0.03 mg - 0.13 mg 0.09 mg 1.75 mg 0.19 mg - - - - 0.63 mg - - - - - - 0.13 µg - - -
    269.70 28.81 g 25.92 g 13.63 g 1.24 g 6.31 g 2.63 g 16.03 mg 2.29 mg 63.88 mg 1.34 mg 12.50 mg 13.69 mg 0.01 mg 0.10 mg 2.63 µg 2.30 µg 0.63 mg 0.14 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.17 µg 4.63 µg 0.08 mg 0.02 µg -
0 reacties op "Zelf amandelspijs maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.