Zelf amandelspijs maken is makkelijk, snel en ontzettend lekker. Dit basisrecept kan gebruikt worden in allerlei koeken, taart en andere baksels.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-amandelspijs-maken
Als je hele amandelen gebruikt en deze hebben nog een velletje, kun je dit makkelijk verwijderen door deze te wellen in heet water. Na ongeveer een kwartier kun je de velletjes er dan makkelijk af wrijven onder stromend koud water. Laat deze vervolgens drogen en vermaal deze in een keukenmachine. Hier kun je dan de suiker en ei aan toevoegen.
Zelf amandelspijs maken Als je amandelmeel gebruikt kun je deze met een elektrische mixer mengen samen met de suiker en het ei tot een samenhangend geheel. Voeg eventueel citroenrasp en sap toe en pak het dan in met huishoudfolie.
Bewaar amandelspijs in de koelkast, je kunt dit basisrecept gebruikt voor bijvoorbeeld gevulde speculaas, gevulde koeken of een amandelstaaf. Je zou het eventueel ook kunnen gebruiken in deze taart i.p.v. frangipane.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.