Zelf amandelspijs maken is makkelijk, snel en ontzettend lekker. Dit basisrecept kan gebruikt worden in allerlei koeken, taart en andere baksels.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-11-2024
Als je hele amandelen gebruikt en deze hebben nog een velletje, kun je dit makkelijk verwijderen door deze te wellen in heet water.
Na ongeveer een kwartier kun je de velletjes er dan makkelijk af wrijven onder stromend koud water. Laat deze vervolgens drogen en vermaal deze in een keukenmachine.
Hier kun je dan de suiker en ei aan toevoegen.
Als je amandelmeel gebruikt kun je deze met een elektrische mixer mengen samen met de suiker en het ei tot een samenhangend geheel.
Voeg eventueel citroenrasp en sap toe en pak het dan in met huishoudfolie.
Bewaar amandelspijs in de koelkast, je kunt dit basisrecept gebruikt voor bijvoorbeeld gevulde speculaas, gevulde koeken of een amandelstaaf.
Je zou het eventueel ook kunnen gebruiken in deze taart i.p.v. frangipane. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.