Pepernoten
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pepernoten

De zachte honing en anijs achtige blokjes, dat zijn de echte pepernoten, wisten jullie dat? Ze zijn te maken met weinig ingrediënten en zijn snel klaar.

30 minuten
6 personen

Tip: op zoek naar de kleine kruidnoten? Heerlijk om tijdens Sinterklaas uit te delen en van te genieten!

Pepernoten ingrediënten
Recept pepernoten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng de bloem met een snuf zout, speculaaskruiden en anijs in de middelgrote kom. Meng de honing met een ei tot een egale massa in de grote kom.

Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Pak het deeg in met huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten.

Hoe langer je dit laat rusten hoe smaakvoller de pepernoten zullen zijn omdat de smaken dan kunnen intrekken. 

Pepernoten
Zelf pepernoten maken

Pepernoten bakken – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Verdeel het deeg in 6 delen, bestuif het aanrecht met een beetje bloem en maak rollen van elk deel. Snijd deze rollen vervolgens in stukjes en plaats deze in de met bakpapier bekleedde springvorm. 

Bak de pepernoten vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven. Laat ze dan afkoelen en haal de blokjes van elkaar af. Geniet van elke zelfgemaakte pepernoot!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
392.16 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
79.65 g
32.33 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.29 g
0.41 g
Eiwitten
9.15 g
Vezels
2.07 g
Natrium
83.34 mg
Mineralen
Ijzer
1.51 mg
Calcium
25.51 mg
Magnesium
17.53 mg
Kalium
17.53 mg
Fosfor
96.73 mg
Koper
0.26 mg
Zink
1.16 mg
Jodium
3.5 µg
Selenium
3.28 µg
Vitamines
Vitamine C
1.57 mg
Vitamine D
0.18 mg
Vitamine A
100.54 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
30.15 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
2.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Pepernoten"
Helmut van Riel zegt op 14-11-2017
Een fijne site met fijne receptuur en info. wat is een 'staafje'anijspoeder? Hoe print ik het recept zonder tekeningen? Vr.gr.Helmut
Ohmydish zegt op 14-11-2017
Dankjewel Helmut! Een anijsstaafje van de Ruijter, zoals op de ingrediëntenfoto te zien is. Zij verkopen o.a. ook anijsblokjes, deze kun je eventueel ook gebruiken maar dan dien je deze wel nog zelf te 'vermalen'. Door de pagina te printen met de standaard printfunctie van je computer, krijg je het recept meteen al zonder afbeeldingen :) Dit kun je doen door op een computer met Windows: CTRL+P te gebruiken of druk op bestand -> afdrukken. Op de Mac is het: CMD+P. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.