De zachte honing en anijs achtige blokjes, dat zijn de echte pepernoten, wisten jullie dat? Ze zijn te maken met weinig ingrediënten en zijn snel klaar. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pepernoten
Meng de bloem met een snuf zout, speculaaskruiden en anijs in de middelgrote kom. Meng de honing met een ei tot een egale massa in de grote kom.
Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Pak het deeg in met huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten.
Hoe langer je dit laat rusten hoe smaakvoller de pepernoten zullen zijn omdat de smaken dan kunnen intrekken.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Verdeel het deeg in 6 delen, bestuif het aanrecht met een beetje bloem en maak rollen van elk deel. Snijd deze rollen vervolgens in stukjes en plaats deze in de met bakpapier bekleedde springvorm.
Bak de pepernoten vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven. Laat ze dan afkoelen en haal de blokjes van elkaar af. Geniet van elke zelfgemaakte pepernoot!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.