De zachte honing en anijs achtige blokjes, dat zijn de echte pepernoten, wisten jullie dat? Ze zijn te maken met weinig ingrediënten en zijn snel klaar.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pepernoten
Meng de bloem met een snuf zout, speculaaskruiden en anijs in de middelgrote kom. Meng de honing met een ei tot een egale massa in de grote kom. Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Pak het deeg in met huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten. Hoe langer je dit laat rusten hoe smaakvoller de pepernoten zullen zijn omdat de smaken dan kunnen intrekken.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Verdeel het deeg in 6 delen, bestuif het aanrecht met een beetje bloem en maak rollen van elk deel. Snijd deze rollen vervolgens in stukjes en plaats deze in de met bakpapier bekleedde springvorm. Bak de pepernoten vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven. Laat ze dan afkoelen en haal de blokjes van elkaar af. Geniet van elke zelfgemaakte pepernoot!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.