Sinterklaas toetje

(14)

Pepernoten mousse, ofwel kruidnoten mousse met maar 4 ingrediënten. Een makkelijk Sinterklaas toetje in een glaasje die je vooraf kunt maken.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Sinterklaas toetje

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 50 gram suiker
  • 100 gram pepernoten + flinke handvol extra
  • 40 gram geraspte pure chocolade
  • kleine handvol amandelschaafsel
Sinterklaas toetje Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • blender, foodprocessor of deegroller
  • elektrische mixer
  • grote kom
  • siliconen spatel
  • kleine bakpan
  • rasp
  • snijplank & klein mesje
  • 4 glazen

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sinterklaas-toetje


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Verkruimel 100 gram pepernoten tot ze fijn zijn. Dit kun je met een blender of foodprocessor doen, maar je kunt deze ook in een hersluitbare zak doen en er met een deegroller overheen gaan.

Klop 400 ml slagroom tot dit vrij stevig is, maar niet te stijf. Roer hier de pepernoten kruimels doorheen.

Klop 2 eiwitten tot deze stijve pieken hebben, voeg dan geleidelijk 50 gram suiker toe en blijf mixen tot de suiker is opgelost.

Spatel de opgeslagen eiwitten door de slagroom heen en zet minimaal een uur in de koelkast.

Sinterklaas toetje
Sinterklaas toetje

Sinterklaas toetje afmaken – 10 minuten

Rooster een kleine handvol amandelschaafsel in een droge bakpan tot deze mooi goudbruin is en laat deze dan afkoelen.

Snijd een flinke handvol pepernoten door de helft en rasp ongeveer 40 gram pure chocolade.

Maak laagjes van de pepernoten mousse, een aantal gehalveerde pepernoten, geraspte chocolade en dan weer pepernoten mousse. Herhaal tot het glaasje gevuld is en maak af met het amandelschaafsel. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

14 stemmen

Sinterklaas toetje: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?

Pepernoten zijn zachter van structuur en smaken naar honing en anijs. Ze worden gemaakt met een vleugje speculaaskruiden

Kruidnoten zijn harder en zijn gemaakt met veel meer speculaaskruiden, daardoor hebben ze een vollere smaak. 

Kan ik ook melkchocolade gebruiken?

Je kunt behalve geraspte pure chocolade ook melkchocolade of zelfs witte chocolade gebruiken.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.