Pepernoten mousse, ofwel kruidnoten mousse met maar 4 ingrediënten. Een makkelijk Sinterklaas toetje in een glaasje die je vooraf kunt maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verkruimel 100 gram pepernoten tot ze fijn zijn. Dit kun je met een blender of foodprocessor doen, maar je kunt deze ook in een hersluitbare zak doen en er met een deegroller overheen gaan.
Klop 400 ml slagroom tot dit vrij stevig is, maar niet te stijf. Roer hier de pepernoten kruimels doorheen.
Klop 2 eiwitten tot deze stijve pieken hebben, voeg dan geleidelijk 50 gram suiker toe en blijf mixen tot de suiker is opgelost.
Spatel de opgeslagen eiwitten door de slagroom heen en zet minimaal een uur in de koelkast.
Rooster een kleine handvol amandelschaafsel in een droge bakpan tot deze mooi goudbruin is en laat deze dan afkoelen.
Snijd een flinke handvol pepernoten door de helft en rasp ongeveer 40 gram pure chocolade.
Maak laagjes van de pepernoten mousse, een aantal gehalveerde pepernoten, geraspte chocolade en dan weer pepernoten mousse. Herhaal tot het glaasje gevuld is en maak af met het amandelschaafsel. Geniet ervan!
Wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?
Pepernoten zijn zachter van structuur en smaken naar honing en anijs. Ze worden gemaakt met een vleugje speculaaskruiden.
Kruidnoten zijn harder en zijn gemaakt met veel meer speculaaskruiden, daardoor hebben ze een vollere smaak.
Kan ik ook melkchocolade gebruiken?
Je kunt behalve geraspte pure chocolade ook melkchocolade of zelfs witte chocolade gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.